0%

Credit VS Leasing – Diferente si avantaje

16 octombrie 2020 Autor Mihaela Ban Timp de citire 5:00 minute

Ok, deci te gandesti sa iti cumperi o noua masina. That’s awesome news! Hai sa vedem cu ce te putem ajuta. 😊

Fie ca iti sta mintea la un automobil hibrid sau la unul electric, ori la o masina care are cutie automata sau manuala in sase trepte. Fie ca vrei tractiune 4x4 sau nu, trebuie sa te gandesti cum o vei plati. Iar daca ai stabilit deja ca optezi pentru plata in rate, venim noi cu cateva variante. 

Credit auto, de nevoi personale sau leasing? Ei bine, daca inca nu esti sigur care sunt diferentele si avantajele fiecarei variante, despicam noi firul in patru, iar tu alegi optiunea potrivita pentru tine.

 

Cine este proprietarul?

Dreptul de proprietate este, de fapt, diferenta majora dintre cele trei produse financiare. Cand vine vorba despre leasing, proprietarul autovehicului este societatea de leasing de la inceputul si pana la sfarsitul contractului, iar tu esti de fapt utilizatorul masinii, astfel ca ti se va transmite dreptul de folosinta. Cu alte cuvinte, tu inchiriezi masina pe perioada contractului, iar la final, daca te-ai inteles bine cu masina aleasa poti opta pentru una din urmatoarele variante: fie o cumperi, fie prelungesti contractul de leasing, fie returnezi bunul si nu mai platesti valoarea reziduala. 

Tips&Tricks: Daca te gandesti sa inapoiezi automobilul, partea cea mai buna este ca in acest fel iti poti schimba masina mult mai usor in functie de necesitatile tale pe termen lung 😊. Practic, o returnezi si iei alta, pliata exact pe personalitatea ta. 

Pe de alta parte, in cazul creditelor treaba devine chiar mai usoara. Fie ca vorbim despre creditul auto sau despre creditul de nevoi personale, proprietarul masinii esti chiar tu inca din prima zi a semnarii contractelor, iar imprumutul se achita exact cum te-am obisnuit, prin rate lunare.

 

De avans am nevoie?

Ca tot veni vorba de bani, speram ca ai pus cate ceva deoparte deoarece in cazul leasing-ului financiar avansul incepe de la minimum 20% din valoarea totala a masinii. Dar nu te speria, priveste acest avans ca pe o investitie dintr-un simplu motiv: reduce valoarea creditului pentru care tu vei plati dobanda. Da, e putin mai greu la inceput, dar pe termen lung esti mai castigat. 

La creditului auto acest avans scade, dar nu cu mult, deoarece procentul minim este de 15% din valoarea totala a imprumutului solicitat, avantajul fiind ca il poti plati direct vanzatorului. 

In mod clar, pentru cele doua variante de mai sus este bine sa economisesti din timp, dar daca totusi esti pe graba si nu vrei sa astepti pana la adunarea sumei, mai avem o optiune potrivita pentru tine: creditul de nevoi personale. Pssst! Vine cu avans zero!

 

Si, totusi, daca vreau sa achit creditul mai devreme?

Atunci este bine sa te gandesti la rambursare. Rambursarea anticipata este diferita in functie de produsul financiar pentru care optezi. Prin urmare, la leasingul auto, rambursarile anticipate partiale le poti face cand doresti tu, insa pentru rambursarea anticipata totala va trebui sa astepti 12 luni de la data inceperii contractului. 

In cazul unui credit, rambursarea iti este tot timpul la indemana, tot ce trebuie sa faci este sa ai banii necesari in cont si sa nu ai restante. Apropo, nu uita sa ne anunti ca iti doresti sa iti inchizi creditul, faci acest lucru printr-o vizita in oricare dintre agentiile noastre, completand o cerere de rambursare anticipata. Rapid, noi procesam mai departe cererea ta si in cateva zile scapi de credit.

 

Cu totii suntem datori cu o asigurare, nu?

Bineinteles! Tocmai de aceea este important sa stii inca de la inceput faptul ca societatea de leasing va asigura masina prin incheierea politelor CASCO si RCA. Chiar daca costul asigurarilor iti va reveni tie, avantajul major este ca vei beneficia de tarifele preferentiale ale firmei de leasing si in final, vei avea mai putin de platit. 

In cazul produselor de creditare, e bine sa stii ca, la creditul auto, masina se asigura FULL CASCO, deoarece autoturismul, alaturi de polita incheiata vor deveni garantii pe intreaga perioada de creditare. 

La creditul de nevoi personale totul devine chiar mai simplu. Nu esti obligat sa o inchei decat pe cea de RCA, conform legii, dar parca ar fi pacat sa nu iti asiguri noua achizitie din toate punctele de vedere, nu? 😉

 

In cat timp pot avea masina?

In no time, daca e vorba de leasing. Practic procesul de aprobare dureaza cel mult 2 zile, iar mai apoi poti veni dupa masina 🚗. 

La creditul auto situatia se complica putin deoarece chiar daca procesul de aprobare propriu-zis este unul scurt, intervine partea birocratica cu etape precum: incheierea politei CASCO, constituirea gajului pe masina, virarea banilor in contul vanzatorului.

Creditul de nevoie personale aici te va surprinde. Practic, e atat de rapid incat te trezesti cu banii in cont deoarece procesul de aprobare dureaza cateva zile, iar mai apoi faci ce vrei tu cu banii tai. 

Indiferent de produsul financiar care ti se potriveste, cel mai bine este sa ai o imagine de ansamblu asupra produselor financiare, asa ca nu uita sa arunci o privire peste cifre. Uite aici ti-am pregatit calculatoarele pentru creditul auto, creditul de nevoi personale si leasing.

 

Noi iti dorim mult succes in alegerea masinii perfecte pentru tine, iar daca vine vorba despre finantare suntem aici sa te sustinem!

 

Ți-a plăcut acest articol?
254
3

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.