10 martie 2023 | Timp de citire: 6 minute
Cand esti la shopping si oricand ai timp, este bine sa arunci online un ochi pe tranzactiile facute cu cardul. Asa esti sigur ca ai platit suma corecta si, cu alte cuvinte, ai grija de banii tai. Daca este asa cum se spune, ca in 21 de zile oamenii isi pot forma un obicei nou, incearca sa iti formezi unul bun, verificarea tranzactiilor.
Ca si client BT, ai o serie variante ca sa iti verifici online banii din cont. Practic, fiecare aplicatie de #bankingladistanta vine inclusiv cu posibilitatea de a verifica datele. Fie ca esti persoana fizica, fie ca vrei sa fii mai atent la banii firmei, gasesti aici detalii despre toate aplicatiile pe care le avem pentru tine.
Unde si cum poti verifica online tranzactiile:
Pentru prevenirea unor situatii mai putin placute, cum ar fi posibilele fraude online, sfatul nostru, pe langa verificarea permanenta a tranzactiilor, este sa stii cat mai bine cum sa iti gestionezi cardurile. Cel mai important este sa iti setezi limitele pentru tranzactiile cu cardul (numar si valoare zilnica pentru plati online sau la comercianti si sume retrase de la bancomat) – prin BT Pay, NeoBT, BT24 sau BT Visual Help.
Ce faci daca “ceva nu e in regula”
Uite cateva situatii care iti pot da batai de cap, insa si solutiile pe care le ai tot online.
1. Tranzactie dublata. Cu alte cuvinte, ai platit de doua ori. Incercam refuzul la plata
Sa spunem ca ai verificat tranzactiile facute azi si vezi ca o plata a fost facuta de doua ori, desi ai vrut sa o platesti doar o data si tot o singura data ai primit bunurile/serviciile. In acest caz trebuie sa iei mai intai legatura cu comerciantul la care ai platit. Daca nu gasesti o solutie, incercam sa te ajutam noi printr-un refuz la plata, iata pasii:
2. Tranzactie necunoscuta in cont. Incercam recuperarea sumei
Din pacate, o tranzactie in cont care nu iti spune nimic poate fi o frauda. Daca te-ai gandit bine, ai verificat printre mail-urile tale cu comenzile plasate si ai intrebat apropiatii care ar fi putut avea access la cardul tau si ai ajuns la concluzia ca e o problema… blocheaza-ti cardul (iti explicam mai jos cum sa il blochezi singur) si apoi ia legatura cu BT, tot cu colegii de la Call Center (0264 308 028 sau contact@btrl.ro) pentru a incerca recuperarea sumei.
Atentie, insa, la phishing, care te poate face sa furnizezi de buna voie detaliile cardului, precum si codurile de inrolare in wallet-uri de plata si, astfel, sa dai acces fraudatorilor la banii tai.
3. Bani trimisi catre alt beneficiar. Sau ai trecut suma gresit. Incercam anularea tranzactiei
Sa spunem ca faci rapid o tranzactie (plata, transfer) prin BT24 sau NeoBT si ai gresit ceva, cum ar fi beneficiarul sau suma. Nu este o problema, incercam sa te ajutam, insa te rugam urmatoarele:
4. Card pierdut sau furat. Se poate intampla, insa il poti bloca temporar sau permanent prin:
Interesat de banking? Vrei sa stii cat mai bine cum sa iti gestionezi? Interesat de siguranta online (a banilor tai)? Intra pe Intreb BT, platforma noastra de educatie financiara, unde te asteapta peste 1.000 de intrebari si raspunsuri, la care noi lucram zi de zi ca sa fim cat mai utili, dar si in trending 😊.
Editori: Laura Petrehus, Director Adj. Comunicare & PR, Banca Transilvania
Ti-a placut acest articol?
Articole similare