07 iulie 2022

Alina Simon: Un om cu ambitie si coregrafii reusite

Protagonista noastra de astazi compara fiecare rol pe care l-a avut in Banca Transilvania cu o coregrafie bine invatata. De 18 ani a invatat multe coregrafii, iar astazi se numara printre #OameniidelaBanca pe care ii admiram pentru determinarea de a se dezvolta mereu profesional. Pentru Alina Șimon, a lucra intr-o banca era doar un vis in urma cu aproape 20 de ani si traieste si astazi bucuria acelei zile cand a fost angajata pe un post de casier. „Am inceput in agentia Marasti din Cluj, o agentie foarte aglomerata, cu un flux foarte mare de clienti. Faceam parte dintr-o echipa frumoasa si impartaseam aceleasi valori. Eram ca o familie. Seful de agentie punea mult accent pe munca de echipa si ii placea sa detensioneze tot timpul atmosfera atat printre clienti, cat si intre noi, oamenii din agentie”.

Cu trecerea timpului, colega noastra a trecut prin multe roluri in BT. De la casierie, la front office, analiza retail, sef serviciu credite, iar acum ocupa pozitia de Sef Serviciu Retail pe judetul Maramures, la Sucursala Baia Mare. Echipa pe care o coordoneaza e formata din 70 de oameni carora le acorda suport si pentru care incearca sa gandeasca actiuni care sa-i ajute atat la nivel de echipa, cat si individual: „Pun foarte mare accent pe dezvoltarea lor profesionala, pe partea de evolutie si autodepasire. Totodata ascultandu-i realizezi cat de mult te inspira, iar meritele oricarei reusite sunt ale intregii echipe. „Nimeni nu poate fluiera o simfonie. E nevoie de o orchestra intreaga.

Sa iti vezi colegii cum isi aduna fortele dispusi sa se ajute unii pe altii, cum se formeaza legaturi bazate pe incredere si cum ajung sa realizeze mai mult decat credeau ca sunt capabili, aceasta este cea mai mare satisfactie pe care o are Alina la sfarsitul unei zile. Pe de alta parte, exista si satisfactia de a face parte din povestea clientului, care cu ajutorul serviciilor bancii isi implineste un vis.

„Cred ca sunt un om harnic si perfectionist. Imi place sa pun suflet in tot ceea ce fac si ma straduiesc sa fac bine orice lucru, indiferent de pozitia pe care o ocup la acel moment. Am incercat sa invat fiecare pozitie pe care am ocupat-o ca pe o coregrafie”, precizeaza Alina, convinsa ca in BT ai toate mecanismele necesare sa inveti si sa cresti. Cu multa munca, evident, completeaza colega noastra: „Sunt un om care a avut intotdeauna ambitii si am muncit mult pentru asta. Cred ca fiecare generatie are un rol bine definit. Generatiile de astazi isi exprima opinia mult mai direct decat o faceam noi, sunt oameni cu imaginatie si foarte creativi si ne completam foarte bine.”

Dupa orele de birou, Alina incearca sa profite de timpul petrecut impreuna cu copiii ei, angajandu-i in activitati creative, mergand la plimbare sau bucurandu-se de timpul impreuna in curtea casei. Cand are momente libere, ii place sa reconditioneze mobila veche, lucruri pe care nu vrea sa le arunce si carora incearca sa le dea o noua viata. I-a placut intotdeauna designul interior, mai ales atunci cand poate eficientiza costurile.

Vara, de obicei, merge impreuna cu familia in zone cu mult soare, iar iarna alege vacantele la schi. Citeste carti de parenting pentru ca simte ca o ajuta atat in mediul de acasa, cat si in cel profesional: „Acest gen de carti te invata cum sa actionezi sau cum sa transmiti un mesaj in asa fel incat sa nu il ranesti pe celalalt. Cred ca transmit de fapt regula de aur pe care si eu am invatat-o de la parinti: Ce tie nu-ti place altuia nu-i face”.

 

Draga noastra colega, de 18 ani faci parte din #OameniidelaBanca si iti multumim pentru loialitate. 💛 Pentru toate coregrafiile meriti un loc pe podium si iti admiram ambitia de a ramane mereu in varf. 🥰

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ai un tabiet mai putin obisnuit?

„Imi place sa pregatesc masa si sa ma ocup de partea de „mise en place”. Daca masa e aranjata intr-un mod festiv, parca te duce si pe tine intr-o stare speciala”.

 

Daca ai putea fi un animal ce animal ai fi?

„Desi animalul meu preferat este cainele, nu mi-as dori sa fiu un caine, ci mai degraba un ghepard. Cred ca timpul devine tot mai mult o problema in vremurile pe care le traim si rapiditatea unui ghepard m-ar ajuta cel mai bine”.

 

Ce ai face cu banii daca ai castiga la loto?

„As investi in educatia copiilor mei, dar si intr-o afacere care sa ne asigure continuitate si l-as pune pe sotul meu consultant. Cu siguranta as investi insa si in oncologia pediatrica”.