29 iunie 2022

Elena Popoaia: "Creativitatea e cuvantul cheie in tot ceea ce fac"

Pentru urmatoarea noastra protagonista din seria #OameniidelaBanca primavara anului 2014 a venit cu primul sau loc de munca la BT, pe o pozitie de Operator Call Center Customer Support, urmand ca anul 2017 sa ii lanseze provocarea de a face parte din departamentul Serviciul Suport Business Produse Retail al BT, in Cluj-Napoca. Haideti sa o cunoastem pe colega noastra Elena Popoaia si sa aflam mai multe despre lumea analizei de date. 💛

Elena este persoana de la care poti afla mereu ultimele noutati din actualitatea financiara interna si globala pentru ca intotdeauna i-a placut sa tina pasul cu ceea ce se intampla in jurul ei. Considera ca orice informatie poate avea impact atat in viata profesionala, cat si in viata personala mai ales in societatea acestor timpuri cand, de la o zi la alta, lucrurile se schimba cu rapiditate.

„Avand o experienta deja de cinci ani pe postul actual, am invatat foarte multe. La inceput aveam mai putina incredere in mine si in capacitatile mele, dar acum sunt mult mai sigura pe mine. O zi normala la birou incepe cu o cafea bauta in compania colegilor, cu scurte discutii despre ziua precedenta si ulterior cu pregatirea atributiilor din ziua in curs, inclusiv parcurgerea stirilor, partea de analiza, de intocmire de rapoarte, prelucrare a datelor. Satisfactia principala e atunci cand incep sa dispara task-urile din lista de „to do” si cand stiu ca aceste date ajuta la luarea deciziilor la nivel de conducere.”

Aflam de la colega noastra ca analiza de date implica foarte multa creativitate, ceea ce o motiveaza sa caute mereu modalitati noi de prelucrare a acestora: „Sunt dornica sa vin cu un input nou in tot ceea ce fac si sa invat cat mai mult.” Adaptandu-se cu usurinta in orice situatie, nu este de mirare ca echipa din care face parte Elena i-a devenit o a doua familie. Impreuna cu colegii ei incearca sa gaseasca mereu solutii creative si sa demonstreze ca munca in echipa e mult mai productiva.

Pe plan personal, Elena iubeste sa calatoreasca si unul dintre obiectivele ei este sa ajunga pe toate continentele. Este interesata sa descopere culturile, obiceiurile si traditiile fiecarui loc de pe Glob si cel mai mult ii place sa faca asta fara o harta in buzunar. Cand ajunge acasa de la birou, Elenei ii place sa-si povesteasca ziua cu persoana iubita si sa faca planuri de calatorie impreuna. Uneori se relaxeaza mergand la teatru sau citind o carte buna in fata unei cesti de ceai.

In fiecare seara se plimba cativa kilometri prin oras pentru a-si pune corpul in miscare, iar in weekenduri incearca sa evadeze cat mai mult in natura. „O zi perfecta de weekend pentru mine ar trebui sa ma gaseasca la casa buncilor mei unde am copilarit, unde pot sa ma bucur in voie de liniste si de natura. Tot acolo sa ma intalnesc cu familia mea numeroasa si sa ne bucuram impreuna de amintiri. Nu as da acele momente pentru nimic in lume. Incerc sa imi fac in fiecare an mai multe concedii care sa-mi permita sa calatoresc cat mai departe. Chiar daca ma intorc mai obosita decat plec, nu regret niciun concediu petrecut departe. In Romania nu am ajuns in foarte multe locuri, dar imi doresc sa merg in Delta Dunarii.”

Elenei ii place sa traiasca in Cluj-Napoca pentru ca este un oras foarte cultural. A atras-o amabilitatea ardelenilor si linistea pe care o transmit, dar in viitor nu ar refuza sa se retraga in locurile copilariei.

 

O colega mereu informata si creativa este exact persoana de care avea nevoie echipa noastra. 💛 Draga noastra Elena, iti multumim ca faci parte din #OameniidelaBanca si abia asteptam sa ne povestesti noile tale calatorii. 🌎

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce ai face cu banii daca ai castiga la loto?

„Mi-as dori sa imi deschid propria afacere de consultanta turistica si sa le ofer turistilor alternativa de a se implica in activitatile localnicilor, sa simta cu adevarat pulsul vietii in acele locuri”.

 

Daca ar fi sa ai orice superputere, care ar fi aceea?

„Le-as oferi oamenilor fara adapost o casa”.   

 

Ce ai face daca ai putea calatori in trecut?

„Mi-as dori sa mai petrec macar o zi cu buncii mei”.