0%

Maria Andrada Nicoara: Reteta unei povesti de succes

13 octombrie 2020 Timp de citire 5:00 minute

Ca in oricare inceput de toamna, in bucatariile celor harnici pluteste in aer un miros de vinete, ardei si gogosari proaspat copti pe plita cuptorului. Nu si in bucataria Andradei, colega noastra, care tocmai se uita la ceas pentru a vedea cate ore i-au mai ramas pana ce se vor usca rosiile pe care le va aseza in borcanul cu ulei de masline si alte mirodenii a caror savoare o vor duce cu gandul si inima catre tara preferata, Italia.

 

 

Ati ghicit! Andrada este unul dintre #OameniidelaBanca, care are mereu la indemana o reteta care te va purta peste mari si tari! Mare ne-a fost norocul in ziua in care, din pura intamplare, a descoperit un anunt de angajare la BT. Pe vremea aceea se ocupa de colectarea creantelor pentru banci internationale. Urma sa gestioneze un proiect pentru o banca romaneasca si, curioasa din fire, s-a hotarat sa se documenteze despre piata de creante din Romania. Acela a fost momentul in care, vazand anuntul de angajare, i-a venit un gand total neasteptat: „Haide sa incerc!”.

 

Cand oamenii o intreaba cum a fost prima zi la birou, nu se astepta la o poveste care ii vor lasa cu ochii larg deschisi si atintiti spre ea. „Am ajuns la BT cu posta”, ne spune Andrada printre rasetele starnite de amintirea primei zile. Fusese deja acceptata pentru pozitia de Team Leader pe Directia de colectare debite si se pregatea sa plece de la medicina muncii inspre birou, in celalalt capat al orasului. Un domn ii venise in ajutor, spunandu-i ca posta merge in aceeasi directie. Cine o cunoste pe Andrada stie ca nu avea cum sa refuze o astfel de aventura si asa se face ca, in prima ei zi de birou, a ajuns la noi nu cu autobuzul, tramvaiul sau masina, ci cu posta.

 

 

De atunci, de 7 ani ca sa fim "mai exacti", nicio zi nu a mai fost la fel. Venita intocmai in momentul in care se lansa Departamentul de Colectare Debite, Andrada avea sa-l dezvolte inspre ceea ce este astazi cu ambitia, optimismul si rigurozitatea ei. Acum se ocupa de bunul mers al call center-ului nostru si se asigura ca toti cei peste 40 de colegi din departament simt ca fac parte dintr-o echipa care este ca o familie.

 

„Pentru mine, colegii sunt ca o familie, chiar daca suna putin utopic. Asta este ceea ce simt.”

 

O reconfirmare a acestui lucru a venit in perioada starii de urgenta, in care toti au lucrat de la birou. Isi aminteste cu drag cum, intr-un context incert, prietenia lor s-a inchegat si mai puternic.

 

„Ne-am petrecut impreuna toata acea perioada, ne-am incurajat si ambitionat unul pe altul. A fost foarte important pentru ca am trecut peste ca o adevarata echipa.”

 

Andrada spune ca in acesti ani a invatat ce inseamna sa fii cu adevarat altruist la locul de munca, sa dezvolti o gandire in care pui in prim plan nevoile echipei tale si in care iti asumi o responsabilitate fata de fiecare membru al ei. Recunoaste, mai in gluma, mai in serios, ca poate fi directa si exigenta. „Verific de dimineata pana seara tot!”. Feedback-ul este insa cel mai important pentru ea, in special cand coordoneaza o echipa atat de mare. Tocmai de aceea, directa, dupa cum ne-a avertizat deja ca este, intr-o zi si-a luat un pix si o agenda si si-a intrebat colegii: „Cum ma descrieti?” Raspunsurile reflecta intru totul ceea ce stim deja despre ea: sociabila, implicata, altruista, autoritara si spontana.

  

Abilitatea ei de a fi motorul si sursa de inspiratie pentru oamenii pe care ii cunoaste are o explicatie cel putin la fel de surprinzatoare ca povestea primei zile. Andrada este la baza geograf, ba, mai mult, in momentul in care a inceput sa lucreze la firma internationala de colectare de creante era la doctorat in geografie fizica. Atunci visul ei era sa ajunga profesor universitar si sa ajute sute de stundenti sa isi descopere pasiunile si drumul in viata. Banking-ul i-a facut insa cu ochiul si, de atunci, totul e istorie! „Incepuse sa ma pasioneze, imi placea sa creez infrastructuri, programe noi si m-am ambitionat din ce in ce mai tare sa invatat din mers cat mai multe.”

 

Totusi, nu a ramas departe de geografie. A reusit chiar sa impleteasca doua pasiuni: calatoria si gastronomia. Scopul calatoriilor? Andrada o spune in gura mare: „Ma duc sa mananc!”. Nu stim daca se intoarce acasa cu carti postale sau magneti de frigider, dar cert e ca mereu descopera o noua reteta. Ragù, paste sau fructe de mare gatite in fel si chip nu exista preparat cu care sa nu se rasfete sau cu care sa nu ne faca o pofta inimaginabila. Pare intr-adevar o provocare, insa Andrada stie de unde sa se documenteze si, mai ales, cum sa adauge un strop de bucurie in tot ce gateste. In bucatarie, poate la fel ca in banking, pasiunea este ingredientul principal pentru o reteta reusita, nu e asa?

 

Andrada, am spus-o si o vom spune mereu: mare ne-a fost norocul ca ai vazut acel anunt si ca astazi ne putem mandri ca esti unul dintre #OameniidelaBanca, care ne inspira, ne dau incredere si ne reamintesc cat de important este sa fii aproape de cei dragi! Iti multumim ca, alaturi de tine, familia BT este de o mie de ori mai frumoasa! 💛

 

 

Photo credit: Vlad Cupsa

Ți-a plăcut acest articol?
68
4

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.