17 iunie 2022

Maria Comsa: Cand sinceritatea face diferenta

Dorinta de a lucra in Banca Transilvania s-a nascut intr-un internship pentru urmatoarea noastra protagonista, iar astazi se implinesc trei ani de cand o avem alaturi printre #OameniidelaBanca. In acel internship de doua saptamani, Maria Comsa a facut cunostinta cu mediul bancar si atat ea, cat si alti colegi de-ai ei s-au convins ca acesta este drumul pe care vor sa-l urmeze mai departe. Haideti sa o cunoastem mai bine pe Maria, colega noastra Specialist Servicii Clienti la Agentia Terezian din Sibiu. 💛

Maria visa din copilarie sa lucreze intr-o banca. Se juca tot timpul cu bani de hartie si era mereu interesata de ceea ce se ascunde in spatele unui front office. Misterul i-a fost dezvaluit in momentul in care a ajuns sa lucreze chiar ea la Banca Transilvania.

„Fiecare dimineata la birou ne-o incepem cu multe zambete. Incercam sa glumim, sa cream o atmosfera cat mai relaxata atat intre noi, cat si in relatia cu clientii. Ne intelegem toti de la egal la egal si ne respectam reciproc indiferent de varsta sau experienta.”

Maria a inceput prima zi la BT cu foarte mari emotii. Traia cu o anumita nesiguranta a incepatorului, ii era frica sa nu greseasca operatiunile clientilor sau sa nu interpreteze gresit nevoile lor. Acum toate fricile au disparut complet. Simte ca la BT s-a dezvoltat personal cel mai mult pe partea de comunicare.

„Venind direct din facultate, fara alta experienta, a trebuie sa iau totul aproape de la zero la nivel practic. Tot ce tine de creditare si debitare de conturi, infiintare de societati, absolut tot. Inclusiv demersurile instrumentelor de plata. Am mai invatat ca cel mai important este să fii sincer cu clientul, sa ii explici fiecare optiune, avantaje sau dezavantaje si sa il lasi sa ia decizia fara a-l influenta. Mi-as dori mai departe sa evoluez inclusiv pe o pozitie de MRC sau backoffice.”

Colegii o vad pe Maria foarte muncitoare si mereu interesata sa gaseasca solutii la orice problema. Totodată, este foarte creativa mai ales in materie de cadouri la petrecerile de birou si, oricand, o idee venind din partea ei se poate transforma intr-o portie savuroasa de ras. 🤭

Dupa orele de birou, Mariei ii place sa isi petreaca timpul in aer liber, in plimbari lungi in oras sau in apropierea lui. Saptamanal merge acasa la parintii ei care locuiesc nu departe de Sibiu, unde se deconecteaza dupa o saptamana incarcata. Ii place sa se relaxeze mai ales in jurul lacurilor.

O atrag filmele si serialele romanesti, dar si filmele straine, atata timp cat sunt comedii bune sau romantice. Ii place gingasia si dragalasenia pisicilor si felul lor de a se face mereu iubite, dar prefera compania cainilor atunci cand vine vorba de joaca si zbenguiala.

 

Draga noastra colega, iti suntem recunoscatori ca faci parte din #OameniidelaBanca si contam in continuare pe creativitatea ta in materie de cadouri care sa ne aduca zambete. 😋 Ne bucuram ca ne esti alaturi in fiecare zi. 💛

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce ai face cu banii daca ai castiga la loto?

„As investii banii pentru a-mi asigura o suma constanta si mi-as cumpara o proprietate undeva in afara orasului, poate in apropierea unui lac”.

 

Care a fost cea mai importanta lectie invatata de la parinti?

„Parintii mi-au spus sa fac intotdeauna ceea ce imi doresc si sa ascult doar de parerea celor care imi vor binele”.

 

Cum ar arata o zi perfecta de weekend pentru tine?

„Intr-o zi perfecta m-as trezi destul de tarziu, m-as relaxa jucandu-ma cu animalele si as pleca in restul zilei sa vizitez cetati fortificate sau castele medievale”.