06 iulie 2022

Nadia Cocis: ”In mentorat simt ca mi-am gasit vocatia”

Inainte de a ajunge la Banca Transilvania, „Nadi”, protagonista de astazi din seria #OameniidelaBanca, a lucrat intr-un domeniu total diferit, dar vazand un anunt in ziar despre un post la BT, s-a gandit sa incerce, incurajata fiind de sot. In urma cu 16 ani, sa lucrezi intr-o banca era un bilet norocos, precizeaza Nadia Cocis. Astfel, dupa doua interviuri, a obtinut un post de casier la Agentia Piata Marasti din Cluj-Napoca, rol asociat cu poarta de intrare in banca la acea vreme. Nadia a trecut prin multe etape si roluri in BT si in momentul in care a debutat programul de mentorat i s-a propus sa incerce si aceasta varianta. Dintr-o persoana timida la inceput, Nadia a inceput sa se acomodeze tot mai mult cu acest rol, iar astazi, in calitate de mentor-trainer, simte ca si-a gasit vocatia.

In prezent, Nadia alaturi de colegii ei mentori, se ocupa de tot ce inseamna pregatirea si instruirea colegilor noi si seniori la Sucursala Cluj a Bancii Transilvania. A observat ca generatiile de astazi isi cer foarte mult drepturile si isi doresc sa creasca si sa ajunga cat mai sus, lucru pe care il admira la colegii ei:„Cea mai mare satisfactie a mea este sa vad cat de repede au crescut colegii carora le-am dat si eu o mana de ajutor la inceputul lor profesional. Am un strop de mandrie si ma bucur pentru fiecare reusita. Fiecare realizare a lor e si o realizare a mea pana la urma.”

Nadia este o persoana foarte punctuala si organizata. Ii place sa respecte deadline-urile si este mereu dispusa sa ajute si sa isi ofere sustinerea: „Nu ai cum sa functionezi daca nu faci echipa cu ceilalti”.

Dupa orele de birou, colega noastra isi petrece timpul in familie, alaturi de fiica, baiatul si sotul ei. Discuta ce au facut in timpul zilei si fac planuri despre ce sa gateasca seara, sau unde sa mearga in plimbare. Este pasionata de croitorie si de fiecare data cand are timp, de cele mai multe ori cand fiul ei e plecat in deplasare cu echipa de rugby, incearca sa se dedice croitoriei. Dar isi aloca timp si pentru discutiile cu fiica ei, traind impreuna cu ea realizarile pe care le are: „Nu stiu daca se mai potriveste acestor timpuri, dar bunica mereu imi spunea ca in viata trebuie sa ai rabdare pentru ca timpul le rezolva pe toate. Asta incerc sa transmit si eu copiilor”.

Concediile de vara prefera sa le petreaca impreuna cu familia ei in Grecia, iar iarna sa exerseze sporturile de iarna la munte, in Romania. Din Cluj-Napoca nu s-ar muta prea curand, atata timp cat orasul ii ofera siguranta de acum.

 

Draga noastra Nadia, nu putem decat sa ne bucuram ca ti-ai gasit vocatia si sa iti multumim ca faci parte din #OameniidelaBanca. 💛

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ai un tabiet neobisnuit?

„Nu stiu daca e neobisnuit, dar imi place ca in weekend sa imi beau cafeaua pe scarile de la casa, uitandu-ma la floricelele din gradina”.

 

Daca ai avea o superputere, care ar fi aceea?

„Mi-as dori puterea sa vindec oamenii bolnavi si sa readuc zambetul pe fata celor aflati in suferinta”.

 

Ce ai face daca ai putea calatori in timp?

„M-as intoarce in copilarie cand mergeam la tara la bunici. Nu aveam nicio grija atunci si mi-ar placea sa ii am din nou pe bunici aproape”.