24 august 2020

🎧 #PodcastBT - Despre branduri, design si branding cu Cristian Kit Paul, Brandient

 

 

It's podcast time again! 🎙️  Pregateste-ti castile, pentru ca invitatul de azi este o legenda vie in industria creativa. Andi Moisescu si Cristian Kit Paul, Founding Partner si Creative Director la Brandient - cea mai cunoscuta agentie de branding din partea de vest a Europei - vorbesc despre branduri, design si branding.

Invitatul nostru isi vede munca pe strada principala din fiecare oras din Romania. Este omul de creatie care impreuna cu Aneta Bogdan si Mihai Bogdan au castigat premii importante in industria de branding si au lucrat pentru branduri mari din Romania precum: Dedeman, Banca Transilvania, eMag, Domo, Albalact etc. 

Snapshot-uri din acest episod:

  • La inceput, cuvantul brand nu exista in Romania. Aneta Bogdan a scris pentru prima data o serie de articole care au facut "establishment-ul" notiunii de branding in Romania.

  • Nici profesiile din zona de brandingului nu existau inainte de 90. "Eram in procesul de a ne inventa profesiile, iar acest proces ne definea in acelasi timp, ne anima si ne facea sa vedem lumea prin niste lentile colorate, fiindca ne inventam singuri soarta.

  • Brandingul activeaza la granita dintre business, comunicare si tot ce inseamna design - incepand de la identitate, design-ul comunicarii si alte tipuri de design.

  • Brandul nu este despre a arata dragut, ci despre a produce bunastare si valoare. Industria brandingului este despre viitor, nu despre trecut. Facem branduri pentru decadele care vin, privind peste orizont.

  • Un brand designer e pe de o parte strateg, pe de alta parte designer. Si e foarte important sa inteleaga business-ul, contextul de business si limbajul de business pentru a putea sa stea la masa celor care vorbesc business si sa inteleaga despre ce se vorbeste acolo. Designerii solutioneaza problemele unui client, in timp ce artistii (brand designerii) solutioneaza probleme ale societatii care rezoneazaa cu ei sau cu skill-urile lor.

  • Inspiratia lui KIT poate sa vina de la oamenii din jur sau din locuri, tari si culturi noi. ”Ma inspira persoanele din jurul meu – Aneta e un fenomen al naturii. Ea cand vorbeste, eu ma simt inspirat. O mare parte din lucrurile pe care mi le pot imagine, mi le imaginez din cuvintele ei, si cuvintele in general ma inspira. ”

    Daca ti-a placut acest episod, nu uita sa te abonezi la BT Talks pe Apple PodcastGoogle Podcast sau Spotify. Revenim in curand cu noi episode pentru tine!