HÍREK KATEGÓRIÁK

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

ELÉRHETŐSÉG

Premier Romániában: a Banca Transilvania megkezdi a fenntartható átalakulást a kártyapiacon

Sajtóközlemény2021-07-29
  • Az első környezetbarát kártya Romániában a BT által kibocsátott és az IDEMIA által gyártott Visa Classic betéti kártya.
  • A Visa Classic kártyaportfólió környezetbaráttá alakítása azt jelenti, hogy 36%-kal csökkentjük a szénlábnyomot.
  • A BT célja, hogy 2022-re minden újonnan kibocsátott kártya környezetbarát legyen.
  • 2025-re szinte a teljes BT kártyaportfólió újrahasznosított műanyagból és biológiailag lebomló elemekből fog készülni.

Mostantól a Banca Transilvania portfóliójában környezetbarát kártyák vannak, amelyek újrahasznosított műanyagból és biológiailag lebomló elemekből készülnek. Az első környezetbarát kártya Romániában a BT Visa Classic betéti kártya, amelyet az IDEMIA-val, a kiterjesztett identitás és az innovatív fizetési technológiák iparágának globális vezetőjével együttműködve állítottak elő. Az első szakaszban az új kártyákat ebben a verzióban bocsátják ki, és később azok lesznek, amelyeket a kártya lejárata után újra kiadnak. Az új verzió fenntartja a meglévő kártya összes funkcióját - a RON folyószámlához való hozzáféréstől az érintéses fizetésekig.

A Banca Transilvania a Visa Classic-szal kezdte a kártyaportfólió átalakítását, mivel ez a leggyakoribb kártya az ügyfelek körében, több mint 2,9 millió kártyával. Ennek a portfóliónak a környezetbaráttá alakítása azt jelenti, hogy a szénlábnyom 36%. A környezet védelme és a fogyasztás csökkentése érdekében a BT a meglévő kártyákat újrahasznosított műanyag változatokra cseréli, amint lejárnak, és nem korábban.

A bank célul tűzte ki, hogy 2022-re minden kibocsátott kártya környezetbarát legyen, így 2025-re a BT-kártyák szinte teljes portfóliója újrahasznosított műanyagból és biológiailag lebomló elemekből készül. A bank továbbra is ösztönzi a digitális kártyák használatát a BT Pay és más alternatív fizetési eszközök segítségével. Jelenleg a 2 BT-kártya közül 1-et digitális formátumban is használnak, és ez a tendencia növekszik.

"Örülünk, hogy új premiert láthatunk a piacon. Azáltal, hogy a kártyákat környezetbarát verzióvá alakítjuk, segítünk csökkenteni a rá gyakorolt negatív hatást. Az infrastruktúra és a fizetési szokások egyelőre nem teszik lehetővé, hogy csak digitális kártyákkal rendelkezzünk; azonban örülünk, hogy a Banca Transilvania-nál a kártya fizikai formátuma környezetbarát módon, a 100% -ban digitális környezetre való áttérés során környezetbarát módon van. Ez egy alapvető lépés számunkra, mint a kártyapiac vezetői számára a körforgásos gazdaság megvalósításának támogatásában, kezdve a legnagyobb kártyaportfólióval, a Visa Classic-szal" – jelentette ki Oana Ilaş. Ügyvezető igazgató Kiskereskedelmi termékek menedzsment és fejlesztés, Banca Transilvania.

"Az IDEMIA büszke arra, hogy a Banca Transilvania hosszú távú partnere, és GREENPAY megoldásainkkal támogatja fenntarthatósági célkitűzéseit, új, zöldebb termékeket és szolgáltatásokat kínálva, összhangban az ilyen termékek iránti növekvő fogyasztói kereslettel. Az újrahasznosított műanyagra való áttérés csökkenti a műanyaghulladékot, energiát takarít meg, korlátozza az olajfogyasztást és csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, segít enyhíteni a globális felmelegedést és csökkenteni a légszennyezést, ami a világ egyik legsürgetőbb problémája" – mondta Tomas Kovarik, a CEE & CIS, a pénzügyi intézmények, az IDEMIA alelnöke.

Az IDEMIA GREENPAY megoldásai lehetővé teszik az erőforrások felelősségteljes felhasználását, és célja a PVC műanyag kártyagyártásban való használatának csökkentése, minimalizálva a környezetre és a szennyezés szintjére gyakorolt hatást.

A magánszemélyek és vállalatok távoli banki tevékenységén keresztül a Banca Transilvania alternatív zöld fizetési megoldásokat kínál, amelyek révén hozzájárul a románok pénzügyi integrációjához és a szénlábnyom csökkenéséhez. Legtöbbjük a BT Pay, NeoBT és BT Visual Help alkalmazásokban van, nevezetesen: hozzáférés a digitális kártyákhoz, mielőtt fizikailag fogadnák őket (BT Pay); online folyószámla-nyitás és online kártyakibocsátás (NeoBT), digitális aláírással; számlakivonatok elektronikus formában történő beszerzése; SMS-ben fogadja a kártyák PIN-kódjait / aktiválási kódjait stb.

A BT a kártyák piacvezetője, mintegy 23% -os piaci részesedéssel.