Banca Anului 2021 este Banca Transilvania

Comunicat de presa 2021-12-07
Banca Anului 2021 este Banca Transilvania

Banca Transilvania a primit titlul Banca Anului pentru parcursul si rezultatele din 2021, in cadrul Galei Premiilor Piata Financiara, organizata in 7 decembrie.

BT a fost reprezentata de Gabriela Nistor, Director General Adjunct Retail Banking, care a declarat urmatoarele: “Cred ca premiul acesta este dincolo de cifre si de rezultate, este vorba de tot drumul pe care l-am parcurs. Toata calatoria aceasta extraordinara, ca un maraton de multi ani, in care la fiecare kilometru se schimba relieful si competitorii, iar uneori se incalzesc pe margine alti competitori, iar noi am reusit sa parcurgem tot acest drum, cu rezultate impresionante. Mai ales in ultimii doi ani - care au fost foarte complicati - s-au intamplat lucruri extraordinare, si asta pentru ca alergatorii nostri au alergat mereu umar la umar, si ma refer la toti colegii nostri, iar fara echipa BT nu am fi reusit sa avem rezultate atat de bune, produse atat de multe, schimbari atat de rapide. Clientii au vazut asta, au apeciat si simt ca ne inmanati un premiu si din partea clientilor nostri, pentru ca atatia oameni din tara asta au incredere in noi si au simtit ca facem banking cu mult suflet.

Banca Transilvania si-a intarit in acest an leadership-ul pe piata bancara si a continuat sa sustina revenirea economica printr-o dinamica a finantarilor peste media pietei. Profitul net consolidat al Grupului BT, la finalul lunii septembrie a.c., este de 1.669 milioane lei, din care 1.474 milioane lei este al bancii, iar aproximativ 195 milioane de lei este al subsidiarelor si participatiilor de capital. Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la 118 miliarde lei la finalul trimestrului trei din acest an, in crestere cu 9,7% fata de inceputul anului.

BT a acordat in primele noua luni din 2021 peste 166.000 credite catre populatie si a creditat peste 13.700 companii. Numarul de clienti BT a crescut cu peste 133.000 de la inceputul anului, +4% la persoane fizice si +3% la persoane juridice.