Ez az oldal automatikusan le van fordítva románról magyarra.

BT Pay letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT Pay letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT Pay letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

NeoBT letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

NeoBT letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

NeoBT letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT24 letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT24 letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

Telefonos ügyfélszolgálat

PESTE
20
MIN
VÁRAKOZÁSI IDŐ
10
ÜGYFELEK
A BESZÉLGETÉSBEN
9
ÜGYFELEK
FÜGGŐ
0264 308 028 vagy *8028 A szám bármely országos hálózatról elérhető.
0264 303 003 Közvetlen vonal minden román számára, aki elhagyja az országot, beleértve az angol nyelvű segítséget is.

Magyarázó útmutató a hitelfeltételekhez

Mit kell tudnia hitelfelvételkor?

Minden bank hitelekről beszél. Úgy gondoljuk, hogy a hitel fontos döntés, és amikor erről van szó, sok kérdéssel és merev feltételekkel járhat, amelyek néha sok kérdést vetnek fel.

Az alábbiakban a hitelezési folyamat során felmerülő lényeges kifejezések szervezett és áttekinthető listáját találja.

1

Az érdeklődés típusa

Javítva vagy változóan, rajtad múlik, :)

Először is tisztázzuk, milyen az érdeklődés. Amit szem előtt kell tartania, az az, hogy a teljes szerződött hitel azon százalékát képviseli, amelyet visszaad, valamint a hitelterméknek megfelelő kamatlábat. És ahogy eddig kiderült, két típus lehet, nevezetesen:

Fix kamatláb

Nagyon fontos előnye van, nevezetesen a biztonság. Ha fix kamatlábat választ, pontosan tudni fogja, hogy a hitelidőszak alatt mennyi a havi törlesztőrészlet. Ennek azonban ára van: általában a rögzített kamatláb magasabb, mint a változó kamat, amikor aláírja a szerződést.

Változó kamatláb

Ez valamivel nagyobb kockázattal jár, mivel nem tudja pontosan, hogy mennyi lesz a havi kamatlába; ahogy a neve is mutatja, a kamat a referenciaértékek mozgásától függően változhat.

Ha össze akarja hasonlítani őket, szem előtt kell tartania, hogy a kamatlábak történelmileg csökkenő tendenciát mutatnak, és nem ritkán a fix kamatlábak sokkal drágábbnak bizonyultak, mint a változó kamatlábak.

2

ÁPR

Vagy hogyan lehet összegyűjteni az összes költséget egy helyen

Bizonyára nagyon sokszor hallottál róla, hogy beszélnek róla, függetlenül attól, hogy nőtt vagy csökkent. Abban az esetben, ha még nem jött volna rá, hogy mi is valójában, derítse ki, hogy ez az éves effektív kamatláb rövidítése.

Százalékos formában találod meg, és a hitel teljes költségét képviseli. Gyakran használják két kredit összehasonlítására. Sokszor hasznos lehet, de jó részletesebben megérteni a következő tényezőket, amelyek befolyásolják annak értékét: 

Milyen költségekkel jár az egyes bankok thm-je?

Egyes bankok úgy döntenek, hogy nem tartalmazzák az életbiztosítási költségeket a THM-ben. Ezenkívül a folyószámlák kezelési díjai általában nem szerepelnek a THM-ben, csakúgy, mint a kezességvállalás alá vont ingatlanbiztosítások.

A költségek felszámításának módjáról

Mint tudja, egyes bankok a hitelfelvételkor, míg mások a hitelfelvételkor számítanak fel díjakat és illetékeket. Fontos, hogy tudd, mennyi pénzed van, amikor hitelt veszel fel.

De nézzünk egy példát:

Az X banknál a hitelnek havi 300 lej elemzési díja és egy másik 5 lej jutaléka lehet, 60 hónapos időtartamra (összesen 600 lej).

Az Y bankban a hitel elemzési díja 600 lej és 0 havi adminisztrációs díj lehet.

Mindkét esetben a fizetendő összeg ugyanaz, 600 lej, de az Y banktól származó hitel folyósításakor a folyószámláján 600 lejt kell rendelkeznie, szemben az X banknál lévő 300 lejjel, azaz az elemzési díj által képviselt összeggel.

3

Díjak és jutalékok

Néhány matematikai számítás? Legyünk egyszerűek.

Kezdetnek ne feledje, hogy a bankok számos díjat számítanak fel, és ezek a hiteltermék szerves részét képezik. Alapvetően ez egyfajta hitelköltség, és különböző formákban jelentkezhet. Ilyen például: "A díjakat nem kell megfizetni, ha a banknak nem akarjuk, hogy a banki ügyfeleinket megterheljék:

Elemzési díj

A legtöbb bank ezt a díjat egyszeri díjként számítja fel a hitelakták feldolgozásáért, amelyet a hitelnyújtáskor teljes egészében ki kell fizetni. Jó ötlet, ha ez a pénz már a hitel aláírása előtt készen áll.

Hitelkezelési díj

Évente vagy havontafelszámítható. Egyes bankok úgy döntenek, hogy a hitelegyenleg százalékában számítják ki, mások pedig a hitelidőszak alatt fix értéket választanak.

Folyószámla kezelési díja

Ez a hitel vásárlása esetén jelenik meg, mivel ez az az összeg, amelyet a banknak ad a nyújtott szolgáltatásért, azaz a számla létrehozásáért és vezetéséért a hitel teljes futamideje alatt. Általában fix összegű és havonta kerül felszámításra.

Az elektronikus archívum regisztrációs díja

Ez egy 65,7 lejes fix díj, amelyet minden újonnan belépőnek az archívumba a hitelnyújtáskor kell fizetnie.

Értékelési díj

A kölcsön odaítélésekor teljes egészében fizetik, és az értékelt ingatlan típusától függően változhat.

Tipp: Jó tudni, hogy a legtöbb esetben a lakások értékbecslési költségei alacsonyabbak, mint a házaké vagy a telkeké.

Az ingatlangaranciák kötelező biztosításának költségei

Minden hitelgarancia alá vont ingatlannak rendelkeznie kell a PAD politikával + opcionális politikával. Ezeknek a biztosításoknak a költségei az ingatlan értékétől és a biztosító által kínált árajánlattól függően változnak.

Az ügyfelek általában választhatnak, hogy a banki biztosítás keretében kötik meg a szerződést (a bankon keresztül), vagy külön-külön is megköthetik a két szerződést, és bemutathatják az egységnek (ha a bank által javasolt biztosítótól eltérő biztosítót választanak).

A PAD politikájának költségei évente 20 euró, és rögzítettek. Fontos megjegyezni, hogy a választható politika a legtöbb ajánlatban nem található meg a DAE számításokban, mert értéke változhat.

Most, hogy tudja, mit jelentenek az egyes díjak, remélhetőleg könnyebb lesz megkérdezni a banki tanácsadót, aki a hitelkérelem benyújtásakor eligazítja Önt. Amikor pedig aláírja a hitelszerződést, tudni fogja, mit ír alá. :)


4

Életbiztosítás

Egy nagyon természetes dolog

Nagyobb értékű hiteltermékek, például lakás- vagy fogyasztási hitelek tárgyalásakor a bankok gyakran nyújtanak Önnek különféle életbiztosításokat. És ez a legáltalánosabb, mindig jó, ha van egy B terv.

Éppen ezért a legtöbb gyakori biztosítást hitelekkel együtt kínálják, hogy biztonsági hálót nyújtsanak Önnek és családjának. Más szóval a biztosítás olyan kockázatokra nyújt fedezetet, mint a halál, a rokkantság és a munkanélküliség.

Az Ön által választott banktól vagy az Ön által preferált biztosítástól függően ne feledje, hogy ezek lehetnek opcionálisak vagy kötelezőek. Emellett számos tényezőtől függően változhatnak, ezért mielőtt megkötné őket, érdemes tájékozódnia az összes előnyről és hátrányról, amelyekkel járnak. Ez nagyon fontos az Ön és pénzügyi forrásai szempontjából, mivel a biztosítások változása befolyásolhatja a havonta fizetendő összeget.

Például a BT-nél az életbiztosítással rendelkező személyi kölcsön esetében a biztosítási díjat a kölcsön nyújtásakor teljes egészében kifizetik, vagy saját forrásból, vagy a nyújtott kölcsön összegéből.


Más bankoktól felvett hitelek esetében, amelyek havonta terhelik a biztosítást, a hitelhez kapcsolódó törlesztőrészlet mellett minden hónapban bizonyos költséget kell viselnie.

A hitel kiválasztása nem olyan bonyolult, de mindenképpen jól kell tájékozódnia előzetesen. A lényeg az, hogy végül az Ön számára a legjobb döntést hozza meg.