A vállalkozói szellemről Razvan Crisannal
00:00:00

Oké, megtaláltalak a BT Talks új epizódjában. A mai podcastban meghívtuk Razvan Crisan vállalkozót, a Kane Group vezérigazgatóját és társalapítóját. 

Lenyűgöző vállalkozói útjáról beszélünk, a kezdetektől a jelenig.


Készítettünk néhány kulcsfontosságú ötletet az alábbi podcastból, de hagyjuk, hogy felfedezze az egész történetet. 😊

Enjoy! <3

 

Néhány ötlet ebből az epizódból:

  • "A vállalkozók általában a jövőben élnek. Számunkra a múlt az, hogy "mi volt ez?", gyorsan túljutunk rajta. A jelen összezavar minket, mert "nézd, milyen szép az álmaimban", így a vállalkozókat mindig lenyűgözi a jövő. Adj egy fehér lepedőt és egy tollat, és boldoggá tettél."

  • "A vállalkozói szellem számomra nem a pénzkeresésről szól. És sok partner, befektető, bank, akikkel együtt dolgozom, egy kicsit megdöbbent, amikor ilyeneket mondok. És nem azért, mert a pénz nem lenne értékes, vagy nem fontos, de azt hiszem, a vállalkozói szellemnek valami értékes dologról kell szólnia. Először csinálj valami értékeset, és innen származik a pénzed. Az a gondolat, hogy reggel felébredek, hogy pénzt és több pénzt keressek, soha nem motivált engem, és soha nem találtam elég érdekesnek vagy motiválónak. Azt hiszem, ha megnézzük a legsikeresebb vállalkozókat a bolygón, és tényleg úgy gondolom, hogy ezek az emberek meg vannak győződve arról, amit mondanak, akkor nem pénzért csinálják.

  • "Rögtön a középiskola után kaptam egy állást egy utazási cégnél, amely rendezvényeket szervezett, fizetést adtak nekem. 3 hónap után elmentem egy bankba kölcsönért, ami rám nézett: "Tudod az anyád?". Számít ez valamit?"

  • "A vállalkozók általában, ha megnézzük őket, nem feltétlenül a legjobb programozók vagy a legjobb a munkájukban: elég középszerűek. Azt hiszem, elég gyorsan megértik, hogy a körülöttük lévő emberek nélkül semmit sem csinálsz, és hogy a legsikeresebb vállalkozók megértik ezt a fontosságot: hogyan sikerül másokat kivételessé tenni, ez az, ami engem is felemel. Minél kivételesebb emberek vesznek körül, és olyan környezetet teremtek, ahol ezek az emberek egyre jobbak és jobbak lesznek, ez segíteni fog nekem."

Shownotes:

1:19 Hogyan kezdődött a vállalkozói szellembe vezető út?
04:30 Mit jelent számodra a vállalkozói szellem?
21:20 A rövidfilm fesztiválról Shorts Up
26:20 Behajtottak a vállalatokhoz
33:50 Mi késztetett arra, hogy belépj a HORECA területére?

 

❤️ Gyártó: Banca Transilvania