Despre Conservation Carpathia, cu Christoph Promberger
00:00:00

Bine te-am gasit la un nou episod din BT Talks. In podcast-ul de astăzi, gazda noastra, Andi Moisescu, il are ca invitat pe Cristoph Promberger, co-fondator al fundatiei Conservation Carpathia. 

Conservation Carpathia este cel mai mare proiect de conservare din Europa, care acoperă zona muntiilor Fagaras, Piatra Craiului și Leaota.

Am pregatit mai jos cateva idei cheie din podcast, dar te lasam pe tine sa descoperi intreaga poveste . 😊

Enjoy! <3

 

Cateva idei din acest episod:

  • "Cand am inceput, am crezut ca este o viziune prea mare. Am intalnit foarte multi oameni fantastici pe drum, noi singuri nu am fi reusit nimic. Suntem o organizatie cu 110 de oameni pasionati, care trag in aceeasi directie si am facut ceva ce nu a facut nimeni, nici in Romania, nici in Europa de Est."

  • "S-a uitat așa, spre muntii Fagaras, si a zis "Ce-i acolo in spate?". I-am zis "Muntii Fagaras". A zis "Hai acolo!". Și am mers, am mers o ora si numai paduri, o salbaticie pe care eu nu am vazut-o in Europa pana atunci.

  • "Pana in 2010 am avut cam 5000 de hectare cumparate de padure si am vazut ca veneau vanatorii si impuscau cerbi, mistreti, capre negre, ursi si lupi, pe teritoriul nostru. Daca vrei sa protejezi o zona trebuie sa protejezi o zona, trebuie sa protejezi si animalele salbatice, pentru ca ele sunt sufletul din aceasta zona."

  • "Am numarat cate activitati avem in fundatia Conservation Carpathia. Doar pentru parcul national "Muntii Fagaras" am ajuns la 78. Avem si foarte multe activitati cu comunitatile locale, cum e si Casa Buna, de la Nucsoara."

Shownotes:

2:00 Ce te-a determinat să alegi Romania?

10:40 Cum a ajuns să ia nastere acest proiect?

16:20 De la echitatie, la turism

28:48 Despre muntiii Fagaras - "o salbaticie pe care nu am mai vazut-o în Europa"

43:00 Protejarea padurilor

53:04 Proiectele Conservation Carpathia

 

Made with ❤️ by Banca Transilvania