A Banca Transilvania Financial Group terjeszkedik a magánnyugdíjak területén

04 október 2019 Olvasási idő 2:00 perc

A Banca Transilvania Financial Group több mint 3 millió ügyfele számára bővíti pénzügyi szolgáltatásait a magánkézben lévő nyugdíjak területén történő befektetéssel: a BT Asset Management S.A.I. (BTAM) és a BT Investments megszerzi a Certinvest Pensions 100%-át.

A Certinvest Pensii, a romániai nyugdíjpénztár-kezelők egyetlen helyi szereplője, több mint 75 millió lejt kezel egy opcionális nyugdíjalapban, amelynek több mint 9 500 résztvevője van.

"Ezzel az akvizícióval a BT érdeklődése a hosszú távú megtakarítások ösztönzésére irányul a III. pillér nyugdíjain keresztül, amely az opcionális lehetőség, de az aktív emberek körében növekvő kereslettel. Azt akarjuk, hogy a jövőbeni BT nyugdíjvállalat nagyon fontos szereplővé váljon, többek között ebben a piaci szegmensben is, a Banca Transilvania Pénzügyi Csoportban már meglévő vállalatok mintájára" – mondja Ömer Tetik, a Banca Transilvania vezérigazgatója.

"2015-ben vettem át a My Pension fakultatív nyugdíjalap alapkezelő társaságát, azzal a bizalommal, hogy hatékony hosszú távú megtakarítási megoldást tudunk kínálni ügyfeleinknek, amelyet a Certinvest márkanév alatt álló szakembergárdával fejlesztettünk ki, így növelve a több mint 90% -kal kezelt eszközöket. Meggyőződésem, hogy Románia legnagyobb pénzügyi csoportjának, a Banca Transilvania Financial Groupnak az eddigi erőfeszítések folytatására és fejlesztésére való kiválasztása a piac és az összes érintett fél, de különösen a résztvevők javát szolgálja" – mondta Eugen Voicu, a Certinvest Group alapító részvényese.

A mai céghitel aláírását követően következik az akvizíció pénzügyi felügyeleti hatóságtól való jóváhagyásának megszerzése.

A BT Asset Management S.A.I. a Banca Transilvania Financial Group vállalata, amely nyílt és zárt alapokon keresztüli befektetéskezelésre szakosodott. A BTAM jelenleg több mint 3,9 milliárd lejnyi eszközzel, 14 nyílt végű befektetési alappal és több mint 40 000 ügyféllel rendelkezik. A tranzakciót a BT Capital Partners, a Banca Transilvania Financial Group befektetési banki és tőkepiaci részlege segítette, amely romániában az Oaklins International Alliance kizárólagos tagja.