Banca Transilvania, premiata pentru sustinerea angajatilor in contextul pandemiei

Responsabilitate & implicare sociala 2021-04-01
Banca Transilvania, premiata pentru sustinerea angajatilor in contextul pandemiei

Banca Transilvania a primit Premiul de Excelenta in Resurse Umane pentru programul de Health & Wellbeing #SafePeopleofBT, in cadrul Galei HR Club, organizata in 31 martie.

Programul a fost initiat de banca in martie 2020 si continua inclusiv in prezent pentru sustinerea, in contextul pandemiei, a celor aproape 10.000 de angajati ai Grupului Financiar Banca Transilvania, din punct de vedere social, emotional, profesional si financiar.

In perioada februarie – decembrie 2020, rata de participare la #SafePeopleofBT a fost de aproape 90%, iar in dezvoltarea si implementarea proiectului au fost implicate peste 30 de persoane: echipa de resurse umane BT si parteneri externi (medici, psihologi si traineri). Cursurile au avut, in perioada mentionata, aproape 13.500 de participanti unici.  

#SafePeopleofBT este cea mai ampla initiativa dedicata echipei Grupului BT si cuprinde actiuni si comunicare despre:

  • Sanatatea fizica: telemunca, masuri de prevenire si protectie, testare PCR, achizitia de concentratoare de oxigen, comunicari saptamanale, interviuri video cu specialisti din domeniul medical si psihologie, sesiuni de work-out cu personal trainer, campanie de vaccinare antigripala.

  • Sanatatea emotionala: consiliere psihologica, terapie cognitiva, implementarea kit-ului pentru mentinerea echilibrului emotional, sesiuni de mindfulness, webinarii de agilitate emotionala.

  • Sanatatea mintii: cursuri dezvoltare si adaptare la noul stil de viata si de munca adus de pandemie.

  • Sanatatea financiara: cursuri de educatie financiara, inclusiv pentru copiii angajatilor.


Principala provocare a programului a fost adaptarea, in timp record, a metodelor de instruire la contextul generat de pandemie: dezvoltarea de programe noi pentru platforma de e-learning a bancii, instruirea echipei interne de traineri pentru dezvoltarea abilitatilor necesare sustinerii sesiunilor de training live, trecerea in format online a unor programe, precum si dezvoltarea unui continut de invatare.

Mai multe detalii despre ce a insemnat pana acum banking-ul pentru BT, in contextul COVID-19, pot fi consultate in Raportul de sustenabilitate BT.