Banca Transilvania sustine GreenCommunity, platforma online dedicata sustenabilitatii

Responsabilitate & implicare sociala 2022-03-31
Banca Transilvania sustine GreenCommunity, platforma online dedicata sustenabilitatii

Banca Transilvania sustine platforma www.greencommunity.ro, lansata astazi de echipa publicatiei www.bankingnews.ro si care isi propune sa aduca impreuna oameni, companii, ONG-uri si autoritati, pentru a crea o comunitate in jurul sustenabilitatii.

Noul produs media se axeaza pe informatii, analize, opinii si solutii privind schimbarile climatice si importanta trecerii catre economia verde. De asemenea, promoveaza afacerile care isi asuma responsabilitatea fata de mediu si comunitate.

Banca Transilvania este prima banca din Romania care a acordat finantari destinate eficientei energetice in sectorul rezidential din Romania, din fonduri BERD. Finantarile din parteneriate cu institutii financiare internationale de renume au contribuit semnificativ la dezvoltarea de competente interne in domeniu. In prezent, Grupul Financiar Banca Transilvania sustine proiecte prietenoase cu mediul din surse proprii si foloseste modele complexe de evaluare a riscului de mediu si social. Obiectivele strategice BT in ceea ce priveste ESG sunt urmatoarele: consolidarea portofoliului de finantari de impact, dezvoltarea comunitatilor prin acces la finantare si educatie financiara, respective reducerea amprentei de carbon generate de portofoliul finantat de Grupul BT.