Ez az oldal automatikusan le van fordítva románról magyarra.

BT Pay letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT Pay letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT Pay letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

NeoBT letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

NeoBT letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

NeoBT letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT24 letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT24 letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

Telefonos ügyfélszolgálat

PESTE
20
MIN
VÁRAKOZÁSI IDŐ
10
ÜGYFELEK
A BESZÉLGETÉSBEN
9
ÜGYFELEK
FÜGGŐ
0264 308 028 vagy *8028 A szám bármely országos hálózatról elérhető.
0264 303 003 Közvetlen vonal minden román számára, aki elhagyja az országot, beleértve az angol nyelvű segítséget is.

People of BT Adatvédelmi irányelvek

Tájékoztatás a személyes adatoknak a Banca Transilvania Banknál történő foglalkoztatással kapcsolatos formalitások teljesítése céljából a BT alkalmazás keretében történő feldolgozásáról.

01.01.2023-tól alkalmazandó változat

I. Ki a személyes adatok és az érintettek adatkezelője?


Ez a tájékoztató azoknak a jelölteknek szól, akiknek a Banca Transilvania ("a bank", "BT") által kiírt álláspályázatot követően felajánlják, hogy a BT alkalmazottai lesznek. A Bank ezen kiválasztott jelöltek számára lehetőséget biztosít arra, hogy a People of BT mobilalkalmazáson ("Alkalmazás") keresztül hozzáférjenek az állásajánlathoz és bizonyos foglalkoztatási formalitásokat teljesítsenek. Az Alkalmazás használata személyes adatok feldolgozásával jár, és amennyiben Ön használja azt, Ön az ilyen feldolgozás érintettje. Ha Ön az Alkalmazásban személyes adatokat tölt ki/ dokumentumokat tölt fel más természetes személyek (pl. az Ön gyermekei és/vagy házastársa) személyes adataival együtt, és ők az adatkezelés érintettjei.

A személyes adatok feldolgozását az adatkezelő végzi Banca Transilvania, S.A. székhelye: Kolozsvár, Calea Dorobantilor utca 30-36, Kolozs megye, a cégjegyzékben J12/4155/1993 számon bejegyezve, egyedi kódja: RO 5022670, kapcsolattartó telefon: 02648028.

Ezúton tájékoztatjuk Önt arról, hogy milyen személyes adatokat fogunk gyűjteni az alkalmazáson keresztül, milyen célból és milyen alapon kezeljük azokat, kinek adjuk ki, mennyi ideig tároljuk azokat, és milyen jogai vannak az érintetteknek az adatkezelés során. Ha ezt a tájékoztatót felülvizsgáljuk, akkor erről az alkalmazáson belül tájékoztatjuk Önt.

Emlékeztetjük Önt, hogy a BT pozícióira pályázóként az Ön személyes adatait a BT adatvédelmi szabályzatának C. szakaszának 9. pontjában foglaltak szerint kezeljük, amely a www.bancatransilvania.ro weboldalon vagy a https://www.bancatransilvania.ro/politica-prelucrare-si-protectie-date-personale linkre kattintva érhető el.

Ugyanakkor, ha Ön a BT alkalmazottja lesz, az Ön személyes adatainak e minőségében történő feldolgozására vonatkozó részleteket a Banca Transilvania S.A. és a BT pénzügyi csoport más vállalkozásainak a munkavállalóik személyes adatainak feldolgozására vonatkozó szabályzatában találja meg, amely a bank honlapján található, vagy amelyet közvetlenül a következő linken érhet el: https://www.bancatransilvania.ro/politica-BT-date-angajati.pdf.


II. Milyen alapon dolgozunk fel adatokat, és mi történik, ha Ön megtagadja az adatok feldolgozását?

Ha úgy dönt, hogy az Alkalmazást használja a BT-vel kapcsolatos egyes foglalkoztatási formalitások elvégzésére, akkor az Alkalmazáson megadott személyes adatokat a következő okok alapján kezeljük:

  • a BT-t a Munka Törvénykönyve és más alkalmazandó jogszabályok alapján terhelő jogi kötelezettségek a munkaügyi kapcsolatok, a pénzügyi-bankügyek vagy az adózás területén;
  • megteszi a szükséges lépéseket a BT-vel kötött munkaszerződés megkötéséhez;
  • a bank jogos érdeke (pl. az Ön azonosítása/hitelesítése a Pályázatban, tekintettel a csalás megelőzéséhez fűződő jogos érdekünkre, valamint annak megakadályozására, hogy az ajánlatban szereplő személyes adatait illetéktelen személyekhez eljuttassuk; bizonyos fontos információkról való emlékeztetés, például a foglalkozás-egészségügyi vagy a munkaszerződés aláírásának időpontjáról stb.);
  • az Ön hozzájárulása a Pályázat mezőiben szereplő adatok feldolgozásához, amelyek kitöltése nem kötelező. A Pályázatban rendelkezésre álló formalitásokat akkor is kitöltheti, ha úgy dönt, hogy nem tölti ki ezeket az adatokat.

Ha nem szeretné, hogy személyes adatait a Jelentkezés keretében kezeljük, akkor a szükséges dokumentumok bankba történő behozásával teljesítheti a foglalkoztatási formalitásokat. Nem válhat azonban a BT alkalmazottjává, ha nem adja meg nekünk azokat a személyes adatokat, amelyek gyűjtésére a törvény kötelez minket, vagy amelyek a munkaszerződés megkötéséhez szükségesek.


III. Milyen célból kezeljük a személyes adatokat, milyen adatokról van szó, és honnan gyűjtjük őket

A. Az Alkalmazás biztonságának biztosítása és a csalás megelőzése érdekében az Ön személyes adatait az alábbiak szerint kezeljük:

1. az Alkalmazás felhasználójaként való azonosításhoz

A Jelentkezés használatához igazolnunk kell az Ön személyazonosságát, hogy biztosítsuk az állásajánlat elküldését, és összegyűjtsük a szükséges foglalkoztatási adatokat az általunk kiválasztott jelöltről. Ezt az azonosítást az Ön által a felvételi eljárás során (általában az önéletrajzban) megadott e-mail cím és telefonszám alapján végezzük. Ellenőrizzük, hogy Ön hozzáférhet-e ezekhez az elérhetőségekhez, beleértve azt is, hogy be tudja-e írni az első bejelentkezéshez szükséges jelszót, amelyet e-mailben küldünk. Ha sikeresen elvégzi ezeket a lépéseket, akkor Ön a Pályázat felhasználójává válik, és bármikor hozzáférhet a Pályázathoz egy felhasználói azonosító (amely az Ön e-mail címe) és egy Ön által beállított jelszó segítségével (a kezdeti jelszót, amelyet a BT e-mailben küld Önnek, az első bejelentkezés után meg kell változtatnia).

2. a csalás és az adatok illetéktelen személyek számára történő átadásának megakadályozása érdekében.

Az alkalmazásban kitöltött vagy az alkalmazásba feltöltött dokumentumokban található adatok védelme érdekében adatokat gyűjtünk és használunk arról a telefonról, amelyre az alkalmazást telepítette (készülék által generált token, telefon gyártója és modellje, telefon operációs rendszerének típusa), amelyeket az alkalmazás felhasználói fiókjához társítunk. Ha Ön megtagadja az ezen adatokhoz való hozzáférést, akkor nem tudja használni az Alkalmazást.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az alkalmazásnak a működéséhez engedélyekkel kell rendelkeznie a telefonján lévő egyéb információkhoz (pl. engedélyek az értesítéshez, ha nincs internetkapcsolata). Ezek a jogosultságok attól függően változnak, hogy milyen operációs rendszerű telefonra telepítette az alkalmazást, és a BT nem korlátozhatja őket. Az engedélyek, beleértve azokat is, amelyekhez nem szükséges az Ön, mint az Alkalmazás felhasználójának kifejezett hozzájárulása, az Alkalmazás "engedélyek" részében vannak részletezve a Play Store/Apple Store-ban. Az Ön hozzájárulását igénylő engedélyek (pl. kamera, fotógaléria) esetében az Ön hozzájárulását az Alkalmazáson belül előre bekérjük. biztosítjuk Önt, hogy a bank nem fér hozzá a telefonján lévő összes ilyen információhoz, hanem csak azokhoz a telefonján lévő fájlokhoz, amelyeket Ön döntése szerint feltölt az Alkalmazásba.


B. Az egyéni munkaszerződés megkötéséhez szükséges egyes lépések elvégzése céljából az Ön személyes adatait a következőképpen kezeljük

1. hogy állásajánlatot tegyen Önnek

A BT állásajánlatának részeként, amelyet a Jelentkezésben adunk meg Önnek, feldolgozzuk az Ön kereszt- és vezetéknevét, valamint a pozícióra vonatkozó adatokat, amelyre felvennénk, ha Ön a BT alkalmazottja lenne (pl. munkakör/megnevezés, osztály/igazgatóság, ahol dolgozna, munkaszerződés típusa/tartama, munkaidő, fizetés, javasolt szabadság és egyéb juttatások stb.).


2. a munkavállaláshoz szükséges adatok/dokumentumok összegyűjtése (ha elfogadja az állásajánlatot)

A Jelentkezési mezőkben kitöltheti személyes adatait/feltöltheti a foglalkoztatáshoz szükséges személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat.

Ha úgy dönt, hogy az Alkalmazás segítségével a banki megjelenés nélkül végzi el a foglalkoztatási formalitásokat (időpont egyeztetés a foglalkozás-egészségügyi orvosnál és a munkaszerződés aláírása), akkor legalább a személyi igazolvány és a diploma másolatát fel kell töltenie az Alkalmazásra.

A dokumentumok feltöltésekor az alkalmazás engedélyt kér a telefon tárhelyéhez való hozzáférésre, ahol a dokumentumok találhatók. A Banca Transilvania nem férhet hozzá/olvashatja el az Ön által használt telefonon tárolt információkat vagy dokumentumokat, csak azokat, amelyeket Ön töltött fel az alkalmazásba. 

Az alábbiakban megtudhatja, milyen személyes adatokra/dokumentumokra (beleértve a dokumentumok másolatát) van szükségünk ahhoz, hogy felvegyük Önt, és miért van rájuk szükségünk:

  • személyi igazolvány*

Az Ön munkaszerződésének elkészítéséhez szükségünk van az Ön személyazonosító adataira, többek között azért, hogy igazolni tudjuk, hogy ellenőriztük az Ön személyazonosságát. Az alkalmazandó munkaügyi jogszabályok megkövetelik, hogy a munkavállalói nyilvántartás kitöltésének jogszerűségét és helyességét igazoló dokumentumokat az Ön személyi anyagában tároljuk. Az egyik ilyen dokumentum az Ön személyi igazolványa.

*fel kell töltenie egy képet a személyi igazolványáról (CI), ahonnan az optikai karakterfelismerés révén automatikusan lekérdezzük az adatait. Ha az adatok nem megfelelően kerülnek lekérdezésre, kapcsolatba kell lépnie a BT-vel (az alkalmazás képernyőjén van egy külön gomb, amely megkönnyíti a kapcsolatfelvételt). Személyi igazolványa másolatának feltöltése kötelező ahhoz, hogy foglalkozás-egészségügyi időpontot tudjon egyeztetni (a foglalkoztatási folyamat kötelező lépése).

  • oktatási dokumentumok/képesítési bizonyítványok

Ezeket a dokumentumokat a törvény is előírja, és a személyi anyag részét képezik. Ha Ön gépjárművezetői állásra pályázik, a vezetői engedélye felér egy ilyen képesítési igazolással.

Egyéb dokumentumok, amelyeket feltölthet az alkalmazásba, ha rendelkezik velük, és szeretné elküldeni nekünk (ha nem kívánja feltölteni őket az alkalmazásba, akkor a munkaszerződés aláírásakor magával kell hoznia őket), a következők:

  • munkakártya vagy szolgálati idő igazolása (ha már korábban is dolgozott)

Az ezekben a dokumentumokban szereplő adatokat az Ön teljes szolgálati idejének meghatározására használjuk, hogy kiszámíthassuk az Önt a törvény szerint megillető éves szabadságnapok számát.

Kérjük, azt is tudassa velünk , ha a BT az első munkáltatója , mivel bizonyos pénzügyi ösztönzőket kínálnak az első munkakezdéskor.

  • bűnügyi nyilvántartási bizonyítvány

A Jelentkezésben megkérjük, hogy töltse ki a bűnügyi nyilvántartási bizonyítvány számát és dátumát, és amikor a munkaszerződés aláírására érkezik, be kell mutatnia nekünk az eredeti bizonyítványt. Jogos érdekünk fűződik ahhoz, hogy adatokat gyűjtsünk az Ön bűnügyi nyilvántartási bizonyítványából, mivel a pénzügyi-bankszektorban elengedhetetlen annak biztosítása, hogy az általunk alkalmazni kívánt személyek olyan hírnévvel és társadalmi magatartással rendelkezzenek, amely nem befolyásolja a bank imázsát, és nem jelent kockázatot ügyfeleink számára. Bizonyos pozíciók esetében a hitelintézetekre vonatkozó jogszabályok köteleznek minket arra, hogy bekérjük ezeket az adatokat, beleértve a bűnügyi nyilvántartás másolatát is.

  • házassági anyakönyvi kivonat (ha van)

Ez a dokumentum és a benne szereplő személyes adatok csak akkor szükségesek ahhoz, hogy Önt alkalmazhassuk, ha házastársa nem keres jövedelmet, és Ön őt kívánja társbiztosítottként/függő személyként bejelenteni.

  • a gyermekek születési anyakönyvi kivonatát (ha van ilyen)

Szükségünk van ennek a dokumentumnak a másolatára (függetlenül attól, hogy a gyermekek az Ön gondozásában vannak-e vagy sem), hogy az adójogszabályok által megállapított kötelezettségünknek megfelelően levonást alkalmazhassunk bizonyos nyújtott prémiumok értékéből (pl. karácsonyi jutalom, húsvéti jutalom stb.). A dokumentumot mind az Ön kiskorú gyermekei, mind a 26 éves korig bezárólag továbbtanuló felnőtt gyermekei esetében szükséges benyújtani.

Ha Ön kiskorú gyermekei számára is igénybe kívánja venni az állásajánlatban bemutatott egészségügyi szolgáltató által kínált szolgáltatásokat, az ebben a dokumentumban szereplő adatokat erre a célra is felhasználjuk.

  • ajánlólevél

A pályázatban talál egy ajánlólevél-nyomtatványt . Ha már korábban is dolgozott, hasznos lesz, ha továbbítjuk a legutóbbi munkáltatójának, hogy kitöltse. Mivel Önt egy pénzintézetnél fogadták el, ahol nagyon szigorúak a szigorítások, az alábbi információk a korábbi munkájáról fontosak számunkra a felvételi eljárás során: megfelelt-e az Ön szakmai teljesítménye a betöltött pozícióhoz elvárhatónak, megfelelő volt-e a felettesekkel és kollégákkal szembeni magatartása, volt-e Ön ellen fegyelmi eljárás az elmúlt 12 hónapban, okozott-e anyagi vagy hírnevet rontó kárt annak a szervezetnek, amelynél dolgozott, folytak-e vagy folynak-e Ön ellen büntető- vagy közigazgatási eljárások a legutóbbi munkáltatónál betöltött pozíciójával kapcsolatban.

Ha nem tudja megszerezni ezt a dokumentumot a korábbi munkáltatójától, a munkaszerződés aláírásakor megkérdezzük Öntől, hogy engedélyezi-e, hogy a felvételi eljárás befejezése érdekében közvetlenül tőle kérjünk ilyen referenciákat Önről.


C. a munkaviszony megfelelő megkezdéséhez

  • személyes preferenciákra és képre vonatkozó adatok gyűjtése (profilképből)

Ha beleegyezik, szeretnénk, ha mi - mint munkáltatója - és leendő munkatársai tudnának Önről néhány dolgot, például, hogy hogyan szeretné, ha szólítanák, milyen csokoládét szeretne, milyen egyéb információkat szeretne, hogy munkatársai már a kezdetektől fogva tudjanak Önről, hogyan néz ki (profilkép), hogy felismerjük Önt, amikor munkába áll/az első napján.

Ön nem köteles ezeket az információkat megadni nekünk sem a Jelentkezésben, sem a munkaszerződés aláírásakor. Úgy gondoljuk azonban, hogy ezen információk ismerete segít nekünk az Ön számára megfelelő munkaterület kialakításában.

Ha úgy dönt, hogy feltölt egy profilképet, az alkalmazás engedélyeket kér a készülék kamerájához/fotógalériájához való hozzáféréshez. Az Ön által használt telefon Android/iOS verziójától függően különböző módjai vannak a hozzáférés engedélyezésére/elutasítására. Ha hozzáférést biztosít a fényképek feltöltéséhez a kamerához/fotógalériához, ezt az engedélyt később visszavonhatja. Ebben az esetben nem fogja tudni használni az alkalmazás azon funkcióit, amelyek a kamera használatát igénylik, de az alkalmazás más részeit használni tudja.

Miután feltöltött egy profilképet, bármikor törölheti azt.

  • emlékeztető küldése az alkalmazásban

Annak érdekében, hogy ne maradjon le a munkavállaláshoz szükséges találkozókról (pl. a foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton, a munkaszerződés aláírásakor), értesítést küldünk Önnek az alkalmazásban, amikor ezek a pillanatok közelednek. mivel jogos érdekünk, hogy a találkozókat betartják.

  • támogatás az alkalmazás használatához

Jogos érdekünk fűződik ahhoz, hogy támogatásért felvegyük Önnel a kapcsolatot, ha nem tudja elvégezni a jelentkezési formalitásokat. Ehhez az önéletrajzában a bank számára megadott elérhetőségi adatait, például telefonszámát vagy e-mail címét használjuk fel. Ön tiltakozhat az ellen, hogy támogatás céljából felvegyük Önnel a kapcsolatot, ha erről tájékoztatja a felvételt végző személyt.

Az összes feldolgozott adatot Öntől kaptuk. Az adatok nem képezik automatizált döntéshozatal vagy profilalkotás tárgyát.


IV. Kiknek adhatjuk át a Pályázatban megadott személyes adatokat

Az Alkalmazásban kitöltött/feltöltött adatok/dokumentumok a BT azon alkalmazottai számára lesznek hozzáférhetőek, akiknek szükségük van rájuk.

Az adatok egyéb címzettjei a Banca Transilvania S.A. és a BT Financial Group más szervezetei által a munkavállalóik személyes adatainak feldolgozására vonatkozó szabályzatban megjelölt címzettek.


V. Mennyi ideig őrizzük meg a Pályázatban megadott személyes adatokat

Az Alkalmazásban kitöltött személyes adatok megőrzési ideje az alábbiak szerint változik:

Ha azonban Ön a felvételi eljárás során úgy nyilatkozott, hogy a BT az Ön adatait a BT-nél rendelkezésre álló egyéb pozíciókhoz is feldolgozza, akkor a BT adatvédelmi szabályzatának C. szakaszának 9. pontjában meghatározott megőrzési időszakok alkalmazandók.


VI. Melyek az érintettek jogai

Az általános adatvédelmi rendelet ("GDPR") rendelkezéseivel összhangban a személyes adatok feldolgozásának érintettjeként Önt a következő jogok illetik meg: a tájékoztatáshoz való jog (a tájékoztatási kötelezettségünket jelen tájékoztatóval teljesítjük), a hozzáféréshez való jog, a helyesbítéshez való jog, az adatok törléséhez való jog, az adatkezelés korlátozásához való jog, az adathordozhatósághoz való jog, a tiltakozáshoz való jog, a hozzájárulás visszavonásához való jog (az Ön hozzájárulása/beegyezése alapján feldolgozott adatok esetében). Ezeket a jogokat a BT adatvédelmi szabályzatának J. szakaszában részletezett rendelkezésekben is megtalálja. 

Ezeket a jogokat a BT-nél gyakorolhatja, vagy kapcsolatba léphet a BT adatvédelmi tisztviselőjével (DPO), ha kérvényt küld a fent megadott BT-irodába postai úton - "az adatvédelmi tisztviselő figyelmébe" megjelöléssel - vagy e-mailben a dpo@btrl.ro címre.

Önnek joga van a Személyes Adatok Feldolgozását Felügyelő Nemzeti Hatósághoz (ANSPDCP) is fordulni.