Valuta- és kártyaváltás euróban a BT Pay alkalmazáson keresztül

augusztus 22. 2023 Olvasási idő 3:00 perc

A BT Pay két funkciót indít el, a valutaváltást és a kártya euróban történő kiváltását , BT Mastercard Direct.

"Mostantól a BT Pay felhasználói az alkalmazásban válthatnak valutát, valamint folyószámlát nyithatnak a kívánt pénznemben. Ez a lehetőség kiegészíti a folyószámlákra jellemző tranzakciótípusokat. Jó hírünk van azok számára is, akiknek eurokártyára van szükségük: online igényelhetik azt a BT Payben, anélkül, hogy be kellene menniük egy BT-fiókba. Az ügyfeleknek mostantól teljes élményt nyújt - a BT Pay segítségével - az utazás: kártyát állíthatnak ki, valutát válthatnak, utasbiztosítást köthetnek és telefonon fizethetnek" - mondta Oana Ilaș, a Banca Transilvania lakossági banki vezérigazgató-helyettese.

Valutaváltási lehetőség:

• Azok a BT Pay-felhasználók, akik rendelkeznek az alkalmazásban elérhető Számlák opcióval, vásárolhatnak vagy adhatnak el valutát.
  • Ha a BT Pay felhasználónak nincs számlája a vásárlás pénznemében, akkor azt egyszerűen, a pénznemváltáshoz szükséges lépések egyikeként vagy bármikor, szintén a BT Pay/Fiókok menüpontban megnyithatja.
  • Az Exchange opció a BT Pay számlák kategóriájában jelenik meg minden egyes számlához.
  • 15 pénznemet lehet átváltani: lej (román és moldovai), euró, dollár (amerikai, kanadai és ausztrál), angol font, svájci frank, dán, norvég, svéd és cseh korona, japán jen, forint és zloty.

BT Matercard Direct euro betéti bankkártya kibocsátási lehetőség:

• A kérelem, a kiállítás, a fizetés és az adminisztráció online történik.
  • Az ügyfelek a kártyát a BT Pay oldalon a Kártyák/Fizikai kártyák kategóriában igényelhetik, és követhetik az alkalmazásban megadott lépéseket. Azoknak az ügyfeleknek, akik nem rendelkeznek euroszámlával, a kártya kibocsátásakor automatikusan nyitnak egyet. Az ügyfél választja ki, hogy a fizikai kártyát hogyan szeretné átvenni: vagy a bank valamelyik fiókjában, vagy a kívánt címre futárral.
  • A digitális kártya már a fizikai kártya kézhezvétele előtt elérhető a BT Pay rendszerben, és használható a kereskedőknél történő vásárláskor, telefonon és online is.
  • Az alkalmazáson belüli valutaváltás után azonnal feltölthető euróval.
  • Az euroátutalások - kérés és küldés - telefonszámon keresztül történnek az ilyen típusú kártyával rendelkező BT Pay felhasználók között.
  • A BT Pay alkalmazásban számos részlet megtekinthető, nevezetesen: egyenleg és kártyaadatok, tranzakciók, kártyaköltségek csoportosítása mezők szerint, IBAN, tranzakciós limitek beállítása, a kártya letiltása és feloldása.
  • A BT Mastercard Direct azoknak hasznos, akik az Európai Unió azon 20 országának valamelyikében utaznak vagy élnek, ahol a hivatalos pénznem az euró: Ausztria, Belgium, Ciprus, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia és Hollandia. A kártya online és a kereskedőknél egyaránt használható euróban történő vásárlásra, és nincs díja. Ezekben az országokban készpénz (euró) is felvehető az ATM-ekből.

A BT Pay alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play, az App Store vagy a Huawei App Gallery alkalmazásboltokból.