Ez az oldal automatikusan le van fordítva románról magyarra.

BT Pay letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT Pay letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT Pay letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

NeoBT letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

NeoBT letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

NeoBT letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT24 letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT24 letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

Telefonos ügyfélszolgálat
 • Hosszú várakozási idő!

  Hívásközpontunkban jelenleg nagyon magas a hívások száma. Ha sürgős problémája van, hívja most, különben később várjuk. Gyors válaszokért próbálja ki a Kérdezz BT-t vagy a BT Visual Helpet.

 • 0264 308 308 308 028 vagy *8028 A szám bármely országos hálózatból elérhető.
  0264 303 003 Hotline minden külföldön tartózkodó román állampolgár számára, beleértve az angol nyelvű segítségnyújtást is.

  Keresés az AI Search segítségével

  Az AI Search az Ask BT-n minden banki kérdésére választ ad.

  BT vizuális súgó

  Gyorsan megtekintheti számlaadatait, hívja a 0264 308 000-es számot, és kap egy SMS-t a hozzáférési linkkel.

  Deepfake  A deepfake az a technológia, amely lehetővé teszi a rosszindulatú emberek számára, hogy az információhamisítást a következő szintre emeljék azáltal, hogy videókat generálnak olyan emberekről, akik bizonyos dolgokat tesznek vagy mondanak, még akkor is, ha NEM tették vagy mondták azokat. Hogy minél meggyőzőbbek legyenek, a támadók a deepfake technológiát használják a csalási kísérleteik online népszerűsítésére, különösen a közösségi médiában szponzorált posztokon keresztül. Hogy hogyan védjük meg magunkat és a hozzánk közel állókat a kibertámadókkal szemben, megtudhatja aBT Blogon.

  Facebook átverés

  Javítsa életét azzal, hogy (egy bizonyos összeget) befektet BT-be vagy A legjobb program jövedelemszerzésre minimális befizetéssel - így hangzik egy sor hamis hirdetés a Facebookon, amelyek a bank és a BT Csoport képviselőinek képeit, valamint a márkánkat (Banca Transilvania, BT Asset Management) sértő képeket tartalmaznak. 

  Arra is ösztönzi Önt, hogy különböző okokból nyisson meg bizonyos linkeket: válaszoljon egy kérdőívre, lépjen be egy "platformra". Ezek nem a BT által generált hirdetések, és mindig időben jelentjük őket.

  Ajánlásaink:

  • Olvassa el figyelmesen a BT hirdetések szövegét a Facebookon;
  • Nézd meg a bennük található linket is, általában nehéz megfejteni. De NE lépjen be;
  • Ha jelentenénk ezeket a hirdetéseket a Facebooknak, az sokat segítene nekünk abban, hogy együttesen korlátozzuk a terjedésüket;
  • Ha bármilyen gyanúja van, írjon nekünk itt: 0264 30 80 28, contact@btrl.ro.


  Crypto átverés

  Valaki verhetetlen befektetést kínál a kriptovalutákba. Egy idő után felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy kivegye a nyereségét, és ezt csak egy bizonyos alkalmazás telepítésével teheti meg? Lehet, hogy csalás.

  Egy olyan alkalmazás segítségével, amely megkönnyíti a távoli eszközhozzáférést, a hackerek valós időben láthatják személyes adatait és banki adatait, amikor bejelentkezik egy platformra. A BT Blogon hosszasan beszélünk arról, hogyan működnek a kripto átverések.  

  Flubot

  Ez egyfajta SMS-csalás, amely egy alkalmazás letöltésére kérve fertőzi meg a telefonodat. Az alkalmazás valójában egy olyan szoftver, amelyet szándékosan azért hoztak létre, hogy műszaki hibákat (malware) okozzon.

  Ez a malware átveszi az irányítást a telefonod felett, és rosszindulatú embereknek hozzáférést biztosít a személyes adataidhoz vagy bankszámláidhoz. Fertőzött üzeneteket küld a személyes kapcsolatainak is, az Ön tudta nélkül, azzal a céllal, hogy telepítse számukra az alkalmazást. További információ a BT Blogon található.

  Egy hívás (látszólag) a BT-től

  A rosszindulatú emberek sajnos egyre találékonyabbak. Tehát, ha valaki a BT Call Centerhez (0264 30 80 28) hasonló (vagy akár azonos) telefonszámról hívja Önt, akkor megmondhatja magának, hogy mi vagyunk-e, a BT emberei vagy sem. Egyszerűen fogalmazva, soha nem fogjuk kérni a kártya adatait telefonon keresztül.

  Ajánlások:

  • Ne kövesse a műveleteket (például ne mondja el a kártya adatait);
  • Szakítsa félbe a beszélgetést;
  • Írjon nekünk egy e-mailt itt: contact@btrl.ro.

  Adathalászat

  Azok az e-mailek, amelyek úgy tűnik, hogy a részünkről (vagy más vállalatokról) vannak, bizonyos figyelemfelkeltő kifejezésekkel és "hozzávetőleges románul", nem tőlünk származnak.

  Általában van egy téma, amely felkelti a figyelmet: Fontos üzenet, Fiók felfüggesztése, és arra késztethetik Önt, hogy gondoljon bármilyen hátralékra vagy bármilyen lehetséges körítésre. Ezek az üzenetek általában azonnali cselekvésre vonatkozó kérést tartalmaznak, például sürgősen hozzáférnek egy linkhez, mert különben azt állítják, hogy valami (negatív) történik, például a bankszámla bezárása. Miután elérte a linket, meg kell adnia az olyan adatokat, mint például: név, cím, kártyaadatok, CVV2 / CVC kód, CNP, telefon, még az SMS / e-mail / értesítés által kapott engedélyezési kód is az alkalmazásban. Miután biztosították, a csaló hozzáférhet a pénzéhez.

  Smishing

  Az adathalászat SMS-ben (Smishing) is történhet. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy ez egy üzenet a BT-től, de nem az. Általában tartalmaz egy linket, amely a hozzáférés után személyes vagy kártyaadatokat kér Öntől.

  Vishing

  Vishingnek köze van a telefonhoz. Ez az, amikor valaki, aki azt állítja, hogy az, ami nem hív téged egy problémával, azt mondják, hogy megoldható, ha például közli bankszámlaadatait. Az Ön védelme érdekében is, ha valaki külföldről hívja Önt, és nem ismeri a számot, jobb, ha nem válaszol.

  Jól ismert bevásárló oldalakon keresztüli csalások (OLX.ro, lajumate.ro stb.)

  Vevő vagy eladó, csalók is a jól ismert bevásárló oldalakon, és itt van, hogyan csinálják:

  • A csalárd vevő kapcsolatba lép az eladóval azzal az ürüggyel, hogy megvásárol egy terméket, és egy bizonyos ponton azt javasolja, hogy a beszélgetést áthelyezze az adott webhelyről más helyre, például a WhatsApp-ra. A csaló (vevő) azt mondja az eladónak, hogy fizetett a termékért, és hamis linket küld neki, hogy megkapja a pénzt. A hozzáféréskor az áldozatnak meg kell kérnie a bankkártya biztonsági adatait, beleértve a jelszavakat is.
  • A csaló eladó fiktív termékekkel rendelkező hirdetéseket tesz közzé, amelyek megfizethető árakkal vonzzák a figyelmet, és úgy érzik, hogy ez a szerencsés napod. A termék kifizetéséhez azonban a vevő (az áldozat) egy linkre irányul, amely adathalász oldalhoz vezet (ami nagyon hasonlít a "hivatalos" vásárlási oldalakra). A vevőtől a kártya biztonsági adatait kérik, beleértve a jelszavakat is.

  Kártyaklónázás (lefölözés)

  A fizikai kártyák klónozhatók. Más szóval, a kártya mágnescsíkján tárolt adatokat speciális elektronikus rendelkezéssel másolják. Miután ellopták az információt, a gazemberek felhasználhatják arra, hogy pénzt vegyenek fel az ATM-ből vagy online vásárlásra.

  X vagyok a BT-től...

  Igen, mi, #peopleofBT, gyakran kommunikálunk az ügyfelekkel telefonon keresztül. Néha szükség esetén hívjuk Önt, ahogy a 0264 30 80 28 telefonszámon is megállás nélkül. De ha valaki felhívja Önt, aki azt mondja, hogy ez a BT X-je, és problémát jelez a bankjával, ragaszkodva ahhoz, hogy azonnal megoldható legyen, ha bizalmas információk, például felhasználói kódok, jelszavak, engedélyezési kódok közlésével intézkedik, akkor gyanakodnia kell rá. 

  Mivel a "kreativitás" nagyszerű ezen a területen, a gazemberek megkérhetik Önt, például, hogy telepítsen bármilyen asztalt a számítógépére / laptopjára, és távolról is segítsen. Vigyázz magadra, nem mi vagyunk azok.

  A nagy győztes

  A díjat szívesen fogadjuk, de ez nem igaz. A nagy hír – hogy például egy telefonhívást megnyert – egy ismeretlen személytől is kaphat e-mailben, aki cserébe személyes adatait kéri, és a pénzátutalásért díjat fizet.

  Baleseti módszer

  Egy idegen telefonhívása, aki rossz híreket ad valakinek a családban, de van megoldása a díjra is, az idő nagy részében átverés. Egyes csalók, akik hivatalos kapacitást igényelnek, telefonon kapcsolatba lépnek véletlenszerűen kiválasztott személyekkel, és pénzt igényelnek egy súlyos helyzet (például kórházi kezelés) megoldására ( általában egy képzeletbeli közlekedési baleset - amely az általuk hívott személyhez közel álló személyt érint.

  Add tovább 25 barátodnak...

  Ismered azokat az üzeneteket, amelyeket e-mailben vagy a közösségi médiában kaptak, és olyan versenyt hirdettek, ahol nyerhetsz valamit, amiről nem is álmodtál? Vannak olyan linkek, amelyek tartalmaznak egy linket, és el kell küldeni a barátoknak, hogy minél több barát ... Sajnos ugyanabból a "veszélyes" kategóriába tartoznak.

  Éjszakai örökös

  Egy idegentől származó e-mail, amely tudatja Veled, hogy egy barát vagy családtag egyik napról a másikra gazdaggá tesz egy öröklésen keresztül, egy másik megtévesztési módszer. Mert minden bizonnyal kérni fogja a személyes adatait, vagy a mennyből leesett pénz átutalásának díjának megfizetését.

  Pénzszállító

  Megkéri önt valaki, hogy utaljon át egy kis pénzt, és kínáljon önnek vonzó jutalékot? Ez lehet egy átverés. A pénzszállító olyan személy, aki jutalékért cserébe illegálisan kapott pénzt kap és utal át más személyek nevében és javára. Ellenőrizze jól az összes hirdetést vonzó üzenetekkel, amelyeket e-mailben kapott, bizonyos foglalkoztatási oldalakon vagy a közösségi médiában látott, mint például: Szeretne könnyű pénzt keresni?, Szeretne pénzt keresni otthonról?

  Néha ezek a hirdetések még védjegyeket is használnak a legitimitás védelmének megteremtésére. Hogyan működik a forgatókönyv? Az új alkalmazottat (a fuvarozót) arra ösztönzik, hogy kommunikálja a bankszámlát, vagy nyisson számlát a banknál. Eddig semmi szokatlan. A fuvarozó azonban a számláján egy másik banktól átutalt pénzt kap, és befürkészményeket kap arról, hogyan kell átutalni ezt a pénzt, mínusz a tárgyalásos jutalékot, amely a kapott összeg körülbelül 10% -a.