0%

A BT Capital Partners közvetítette a Caimac zártkörű részvénykibocsátását a Laptaria 4 millió eurós tőkebevonása érdekében.

2021 . április 27. Olvasási idő 6:00 perc

Az Agroserv Mariuta SA, a Laptaria caimac márkával rendelkező tulajdonosa sikeresen befejezte a részvények zártkörű elhelyezését, amelyen keresztül 19,4 millió lejt vonzott, ami 4 millió eurónak felel meg. A részvényeket a bukaresti értéktőzsde multilaterális kereskedési rendszerében jegyzik majd, ez az eddigi legnagyobb részvénykibocsátás ezen a piacon.

A műveletet a BT Capital Partners, a Banca Transilvania Financial Group befektetési banki és tőkepiaci részlege közvetítette közvetítőként és meghatalmazott tanácsadóként. Az Agroserv Mariutát ebben a tőzsdei folyamatban a Schoenherr, az 1996 óta Romániában működő egyik nemzetközi ügyvédi iroda segítette, amely tanácsadást kínál olyan területeken, mint a pénzügyi szolgáltatások, az energia, az építőipar, a kiskereskedelem és az IT&C.

A 19,4 millió lejes összértékű zártkörű kibocsátáson belül a vállalat 431 020 részvényt ajánlott eladásra az alaptőke növelésével (az összes részvény 24,9% -a), 45 lej / részvény áron, az ajánlatot legfeljebb 150 befektetőnek címezték. Az elhelyezést 3,6-szor túljelentkezéssel látták el, összesen mintegy 70 millió lej értékű regisztrált előfizetést, tekintettel arra, hogy az egy befektetőre jutó maximális jegyzés 1 millió lejre korlátozódott. Az elhelyezés sikeres befejezését követően a vállalat értékelése körülbelül 16 millió euró.

A Laptaria cu Caimac az első olyan vállalkozás, amely a BVB AeRO piacán szerepel, miután 2020 novemberében 3 millió eurós kötvénykibocsátást jegyzett, 5,25% -os kamatlábbal és 2025-ben lejárattal.

Adrian Cocan, a Laptaria cu Caimac projektmenedzsere szerint: "A vállalat visszatért a befektetők figyelmébe a részvények zártkörű elhelyezésével, és élveztük növekvő érdeklődésüket. Minden nagyon jól ment, az ajánlatot túljelentkezés érte, és nagyon örülünk, hogy a jövőre vonatkozó terveinket lelkesedéssel fogadták. Ez egy nagy második lépés számunkra, miután télen kötvényt jegyeztünk."

"Laptaria története a Caimac-mel a BVB-n folytatódik, és örülünk, hogy lehetőségünk van velük lenni ezen az úton. Ha novemberben kötvénykibocsátást indítunk, akkor most a részvényeken a sor, és a multilaterális kereskedési rendszer - az SMT - tőzsdén eddig legnagyobb zártkörű kibocsátásának sikere azt mutatja, hogy a befektetők étvágya nagyon magas, amikor minőségi helyi vállalkozásokba történő befektetésekről van szó" - mondja Daniela Secara, ügyvezető igazgató, BT Capital Partners.

A következő lépés a szükséges dokumentumok előkészítése a részvényeknek a Bukaresti Értéktőzsde multilaterális rendszerében történő kereskedésbe történő bevezetéséhez. Laptaria cu Caimac célja, hogy az első kereskedési nap kerül sor egy hónapon belül, a szimbólum MILK.

"Majdnem két évvel ezelőtt, a Made in Romania Gálán a Laptaria cu Caimac-ot a BVB ítélte oda, és bejutott a BVB Ligába, ahol a legtöbb szavazatot kapta a közönségszavazáson. Ugyanakkor a vállalat bejelenti szándékát, hogy a BVB-n szerepel. Azóta a vállalat 7 millió eurót vonzott kötvények és részvények kibocsátásával, ami azt bizonyítja, hogy a befektetők bíznak a vállalat fejlesztési terveiben, mivel az ügyfelek bíznak a Laptaria cu Caimac termékekben. Valószínűleg sokan azok közül, akik Laptaria cu Caimac kötvényekbe és részvényekbe fektettek be, már ügyfelekké váltak, ha még nem voltak. Gratulálunk a Laptaria teljes csapatának a Caimac és a BT Capital Partners közreműködésével ehhez a partnerséghez, amely biztosította a két finanszírozási forduló sikerét" – mondta Radu Hanga, a Bukaresti Értéktőzsde igazgatótanácsának elnöke.

A részvények jegyzéséből származó pénzeszközöket a gyár fejlesztésére fordítják, nevezetesen a palackok és üvegek mosóállomásának, a közüzemi rendszereknek és a csomagolás tárolásának különböző szakaszaiban történő építésére.

"A gyár indulása óta folyamatosan fejlődtünk, mára 15 terméket értünk el a polcon, és rendkívül fontossá vált a forgalomba hozott csomagolás havi adatai. Építjük a vaj- és sajtosztályt, és növeljük az acidofilek termelési kapacitását. A csomagolások újrafelhasználásából származó megtakarítások nagyon fontosak lesznek a vállalat jövedelmezősége, a fejlesztés jövőbeli támogatása szempontjából. A csomagolások hasznosításának és újrafelhasználásának nemzeti rendszerét szeretnénk létrehozni a fogyasztók számára. A legdrágább alkatrész a palackok és üvegek mosóállomása, amely egy több raktárágazattal rendelkező csarnokból áll, de egy tiszta helyiségből is, amelyet robotok és berendezések számára terveztek, amelyek elvégzik a csomagolás mosását és fertőtlenítését. A környezetre gyakorolt hatás jelentős lesz, és ez a projekt sok más, már megvalósult projektet egészít ki, amelyek módosított folyamatokat foglalnak magukban a víz, az energia, de a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében is. Folytatjuk azt az ambiciózus utat, hogy 2030-ra karbonsemleges vállalattá váljunk." - mondta Adrian Cocan, a Laptaria projektmenedzsere a Caimacnél.

Az Agroserv Mariuta SA-t 1994-ben alapították, és 2018-ig kizárólag mezőgazdasági tevékenységet folytatott, nagy növényeket (búza, árpa, repce, tetikálé, kukorica, lucerna és mások, 3000 hektáros területen) és tejgazdaságot (több mint 2700 állattal). 2018-tól kezdve egy modern tejüzemet hozott létre, és elindította a Laptaria cu Caimac márkát, egy olyan márkát, amely a kiváló minőségű termékek miatt gyorsan növelte fogyasztói preferenciáit.

_ _ _

 

A Laptaria with Caimac saját gazdasággal rendelkezik, és a legújabb eszközöket használja a minőségi tejtermék előállítására, természetes, biztonságos, tápláló és szükségtelen kiegészítések nélkül. A legmodernebb feldolgozóüzem, amelybe több mint 5 millió eurót fektettek be, technikai feldolgozó kapacitása körülbelül 75 tonna tej naponta, és a modern feldolgozási technikák lehetővé teszik a tej pasztőrözését a szokásos átlagnál alacsonyabb hőmérsékleten, annak érdekében, hogy megőrizzék a tehénből származó tej valódi ízét és a tápanyagok nagy részét. További információ a Laptaria with Caimac-ről és a márka termékeiről a www.laptariacucaimac.ro vagy a Facebook / Instagram oldalon található. Laptaria Caimac-el.

A BT Capital Partners, a Transilvania Bank befektetési banki és tőkepiaci részlege, az Oaklins kizárólagos tagja Romániában, az M&A szakemberek legfontosabb nemzetközi szövetségének és a román tőkepiac legnagyobb lakossági brókerének. A BT Capital Partners segítségnyújtási szolgáltatásokat kínál a befektetők tőkepiacon, brókeri szolgáltatásokon, fúziós és felvásárlási tanácsadáson, komplex finanszírozási rendszerek strukturálásán, piackutatáson és stratégiai menedzsment tanácsadáson keresztül.

 

Sajtókapcsolat

comunicare@btrl.ro

Egyéb cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

A híreket elsőként a
Newsroom és a BT Blog oldalon olvashatja.

Bármikor leiratkozhat, lásd a részleteket.

Még egy kicsit

Most küldtem neked egy e-mailt. Erősítse meg feliratkozását az e-mailben található linkre kattintva.

Még egy kicsit

Most küldtem neked egy e-mailt. Erősítse meg feliratkozását az e-mailben található linkre kattintva.

BT Pay letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT Pay letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT Pay letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

NeoBT letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

NeoBT letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

NeoBT letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT24 letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.

BT24 letöltése

A kódot a mobiltelefonjával beolvassa, a telefonrendszerétől függően.