Több mint 400 000 BT-ügyfél esetében a személyazonossági adatok automatikusan frissültek.

2024. október 15. Olvasási idő 2:00 perc

A Banca Transilvania és a Belügyminisztérium Személyi Nyilvántartási Főigazgatósága (DGEP ) közötti együttműködés megváltoztatta a BT-vel kapcsolatos ügyfélélményt.

A kísérleti projekt kezdete, 2023 novembere óta több mint 400 000 rezidens egyéni ügyfél személyazonosító okmányainak adatait frissítették. Az ügyféladatok ellenőrzése és frissítése a Banca Transilvania és a Népességnyilvántartási Főigazgatóság közötti azonnali információcserén keresztül történik.Pozitív hatás az ügyfélélményre.

Az automatizálás pozitív hatással van mind az új ügyfelekre, amikor bármilyen csatornán keresztül - a BT Pay alkalmazáson keresztül vagy a fiókokban - számlát nyitnak a BT-nél, mind pedig a meglévő ügyfelekre, akik esetében az ellenőrzés rendszeresen megtörténik.

• Az ügyfeleknek többé nem kell felkeresniük a BT-t személyazonosító adataik frissítéséhez, mivel ez mostantól automatikusan történik.
  • Az ügyfeleknek továbbra is frissíteniük kell a BT-vel fennálló kapcsolatukban ezeket az információkat: pénzforrás, munkáltató/foglalkozás/telefonszám változása, PEP (Publicly Exposed Persons) státusz, az üzleti kapcsolat célja és jellege; ebben az esetben a frissítés a BT Pay alkalmazáson keresztül, a bank honlapján és a BT fiókokban is elvégezhető.