Login

Contact

Banca Transilvania SA

Cluj-Napoca, Cluj, str. Calea Dorobantilor, nr. 30-36,
400117, Romania
Adresa de e-mail: investor.relations@btrl.ro
Tel: + 40 264 407 150
Fax: + 40 264 407 179


Ratings

Business

Business

Fitch reconfirmă ratingul BT 

Fitch Ratings a reconfirmat ratingul Băncii Transilvania pentru finanțări pe termen lung (IDR) la „BB+”, cu perspectivă stabilă, precum şi ratingul de viabilitate (VR) la nivelul “bb+”. Detalii pe Fitch Ratings.

Servicii

Servicii

Prima bancă din România cu certificare ISO9001:2015

Certificarea atestă standardele de calitate pentru activităţi de acceptare a cardurilor la plata prin POS-uri şi activităţi de eCommerce.

Organismul de certificare este SGS România, parte a grupului SGS, lider mondial în domeniul inspecţiei, verificării, testării şi certificării. 

Relația cu investitorii

Relația cu investitorii

Index Vektor maxim pentru comunicarea cu investitorii

Banca Transilvania a obţinut punctaj maxim, pentru al treilea an consecutiv, la evaluarea Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România privind comunicarea companiilor listate pe Piaţa Reglementată. Vektor este primul indicator de comunicare cu investitorii a companiilor listate și este calculat pe baza unei metodologii care include 15 criterii în linie cu cele mai bune practici internaţionale.

Comunitate

Comunitate

Gold Recognition pentru proiectele BT de implicare socială

Trei proiecte de implicare socială susținute de Banca Transilvania au primit Gold Recognition din partea Community Index, cel mai complex rating anual al proiectelor de investiții în comunități.

În urma analizei gradului de complexitate și performanță, BT a primit Gold Recognition în cadrul categoriilor:

Valoarea brandului

Valoarea brandului

BT, un brand pe teritoriul AAA+

Banca a înregistrat în acest an o creștere de 19% față de 2021 la indicatorul forța brandului (Brand Strength Index), intrând astfel în teritoriul AAA+ și clasând brandul BT în Top 10 Global Banking la acest indicator. Valoarea brandului Banca Transilvania a ajuns la 460 milioane USD (de la 441 milioane USD, în 2021), ocupând locul 302 în Brand Finance Banking 500 2022.

Sustenabilitate

Sustenabilitate

Rating ESG

În urma evaluării ESG, Banca Transilvania a obținut ESG Risk Rating, conform Sustainalytics. Astfel, cu un rating de 17 puncte, BT se încadrează în categoria Low Risk, ceea ce înseamnă că valoarea companiei are un risc scăzut de a fi impactată semnificativ financiar de factorii ESG. Rezultatul clasează Banca Transilvania în primele 15% dintre companiile analizate de Sustainalytics la nivel global.


Dublă recunoaștere pentru raportarea non-financiară BT

Raportul de sustenabilitate 2020 al băncii a primit următoarele distincții:

  • Gold Level Recognition în urma evaluării Romania CST Index, singurul ranking pentru performanță și transparență din perspectiva sustenabilității corporative în România, calculat de The Azores Sustainability & CSR Services.
  • Unul dintre cele mai bune rapoarte de sustenabilitate din România (Gala Asociației pentru Relația cu Investitorii la Bursă din România).
Resurse umane

Resurse umane

BT a primit certificarea internațională Best Place to Work 

Acesta este un program internaţional de evaluare, desfăşurat în peste 100 de ţări din lume, autoritate globală privind recunoaşterea excelenţei în practicile organizaţionale de resurse umane. Evaluarea a avut în vedere următoarele criterii: leadership, implicarea angajaţilor, compensaţii şi beneficii pentru angajaţi, dezvoltare profesională şi personală, echipa şi relaţiile din cadrul echipelor, implicarea BT în comunitate, politici de resurse umane, respectiv wellbeing.