Próbáltad már a NeoBT-t?

Az új online banki Banca Transilvania, amely hamarosan felváltja a jelenlegi platform.

A NeoBT-ből online hozzáféréssel rendelkezik fiókjaihoz, és elvégezheti az összes műveletet, amelyet most végez BT24. Ezenkívül további funkciókat is kap.

Adatvédelem

A Banca Transilvania S.A. szabályzata a karakteres adatok feldolgozására és védelmére vonatkozóan személyesen a banki tevékenységen belül ("Szabályzat" vagy "BT Adatvédelmi szabályzat")

A Banca Transilvania S.A.-nál (a továbbiakban: "BT", "Bank" vagy "mi") minden olyan természetes személy személyes adatait, akikkel kapcsolatba lépünk, folyamatosan az alkalmazandó jogi rendelkezéseknek és a legmagasabb szintű előírásoknak megfelelően dolgozzák fel, biztonság és a magánélet védelme.

Hogy irányítson és támogasson bennünket az adatfeldolgozás és -védelem területén végzett munkánkban, adatvédelmi tisztviselőt (adatvédelmi tisztviselőt vagy adatvédelmi tisztviselőt) neveztünk ki, aki bárki felveheti a kapcsolatot a BT folyamatainak módjával kapcsolatos bármely kérdéssel kapcsolatban, ezeket az adatokat, küld egy áttételt:

  • A BT központja munban. Kolozsvár, str. G. Bariţiu, nr. 8, Jud. Kolozsváron, azzal a megjegyzéssel, hogy "az adatvédelmi tisztviselő figyelmébe kerül", vagy egy üzenettel a
  • e-mail cím dpo@btrl.ro

Az alábbiakban bemutatjuk politikánkat ezen a nagyon fontos területen, amely iránt elkötelezettek vagyunk bizonyos időközönként felülvizsgáljuk annak folyamatos fejlesztése érdekében.

A jelen Szabályzat értelmében azt értjük, hogy teljesítjük magunkat azon személyek minden kategóriája felé, akiknek az adatai banki tevékenységünk során feldolgozzuk azokat ("érintettek") kötelezettségünk, hogy az eu-rendelet 13–14. cikkének rendelkezéseivel összhangban lévő információk... A 679/2016/EK rendelet vagy a 679/2016/EK rendelet vagy a rendelet általános adatvédelmi (a továbbiakban: GDPR).

Amikor objektív lehetőségünk van arra, hogy közvetlenül tájékoztassuk az emberek bizonyos kategóriáit Elkötelezettek vagyunk az adataik feldolgozása iránt.

Bizonyos esetekben azonban vagy nem rendelkezünk objektív lehetőséggel, vagy aránytalanul nagy erőfeszítéseket tennénk a a banknak közvetlenül kell teljesítenie ezt a kötelezettséget. Mindezekben a helyzetekben eleget teszünk azon kötelezettségünknek, hogy információkat a jelen Adatvédelmi szabályzaton keresztül.

Ha Ön rendszeres ügyfele a banknak - BT Client -, és csak az érintettek ezen kategóriájának adatkezeléséről szóló szakaszt szeretné megtekinteni, akkor hozzáférhet: Általános tájékoztató a BT Ügyfelek személyes adatainak feldolgozásáról és védelméről, amely a jelen Szabályzat szerves részét képezi.

Jelen Szabályzat nem a Banca Transilvania munkavállalóinak szól, az érintettek ezen kategóriáját tájékoztatást kapjon azokról a személyes adatokról, amelyeket a BT munkáltatóként kezel külön dokumentummal.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy tevékenységünk során milyen kategóriájú személyes adatokat dolgozunk fel. banki tevékenységünket, kik az érintettek a feldolgozásban, milyen célokra használjuk fel az adatokat a személyes karaktert, kinek adjuk át vagy adjuk át őket, mennyi ideig tartjuk őket, milyen módon biztosítjuk biztonságukat, valamint azokat a jogokat, amelyeket az érintettek gyakorolhatnak a ilyen feldolgozást.

Abban az esetben, ha nem ismeri a különböző speciális kifejezések jelentését, amelyeket a GDPR vagy a vonatkozó banki jogszabályok, javasoljuk, hogy először tanulmányozza a szakaszt a következőkre vonatkozóan:

Az ebben a szakaszban meghatározott kifejezéseknek a következő jelentése lesz, mint ha a jelen Szabályzatban használják:

  • "Személyes adat": természetes személyre vonatkozó minden olyan információ, amely azonosított vagy azonosítható ("érintett"), az azonosítható természetes személy olyan személy, aki olyan személy, aki közvetlenül vagy közvetve azonosítható, különösen egy azonosító, például név, azonosító szám, helymeghatározó adatok, vagy egy vagy több konkrét elemre, amelyek az azonosságára fizikai, fiziológiai, genetikai, mentális, gazdasági, kulturális vagy társadalmi
  • "Személyes adatok kezelése" vagy "adatkezelés": a személyes adatokon vagy a személyes adatokon vagy a automatizált eszközökkel vagy anélkül, például automatizált eszközökkel vagy anélkül, például gyűjtsön, rögzítsen, szervezzen, strukturáljon, tároljon, adaptáljon vagy módosítson, visszakeresés, konzultáció, felhasználás, közzététel továbbítással, terjesztéssel vagy kiadással bármilyen más módon történő rendelkezésre bocsátás, összehangolás vagy kombináció, korlátozás, törlés vagy Pusztítás
  • "GDPR": az Európai Parlament és a GDPR (EU) 2016/679 rendelete képviselő-testület (2016. április 27.) a természetes személyek védelméről a a személyes adatok feldolgozása és az ilyen adatok szabad áramlása, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezése;
  • "BT Financial Group"- A bank az általa ellenőrzött szervezetekkel együtt, mint például a BT Microfinance IFN SA ("BT Mic") , a BT Asset Management S.A.I. S.A., ( "BTAM") , a BT Leasing Transilvania IFN S.A. ("BTL") , a BT Direct IFN S.A. ("BTD") , a BT Capital Partners S.S.I.F. S.A.("BTCP"), a Román Vállalkozók Klubja Alapítvány, a Kolozsvár Alapítványnak lelke és más olyan szervezetek, amelyek a jövőben csatlakozhatnak ehhez a csoporthoz;
  • "Adatkezelő" : olyan jogi személy, aki egyedül vagy más személyek, meghatározza a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit;
  • "Érintett": az a természetes személy, akinek személyes adatai feldolgozásra kerülnek;
  • "Címzett" : az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, az Ügynökség vagy más szerv, amellyel a személyes adatokat közölték, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e vagy sem;
  • "harmadik fél" : természetes vagy jogi személy, közhatalmi jogosítvány, az Érintetttől, az Adatkezelőtől, az Adatfeldolgozótól és az Adatfeldolgozótól eltérő szerv vagy más szerv, és amelyek az Üzemeltető vagy az Adatfeldolgozó közvetlen felügyelete alatt jogosultak arra, hogy személyes adatok feldolgozása;
  • "felügyeleti hatóság" : független hatóság az általános adatvédelmi rendelet alkalmazásának nyomon követéséért felelős tagállam által létrehozott tagállam. Romániában a felügyeleti hatóság az Országos Adatkezelési Felügyeleti Hatóság, amely Személyes karakter – "ANSPDCP";
  • "biometrikus adatok" : olyan személyes adatok, amelyek a fizikai, fiziológiai jellemzőkkel kapcsolatos egyedi feldolgozási technikák, vagy természetes személy magatartása, amely lehetővé teszi vagy megerősíti a természetes személy egyedi azonosítását az adott személynek, például arckép- vagy ujjlenyomat-adatoknak;
  • "Egészségügyi adatok": az egészséggel kapcsolatos személyes adatok természetes személy fizikai vagy mentális jellege, beleértve az egészségügyi szolgáltatások nyújtását is, az egészségére vonatkozó információk feltárása;
  • "Aláírásminta": az Ügyfél kézzel írt aláírása, amelyet a a bankkal való kapcsolatában használt dokumentumok és/vagy az Ügyfélnek az Eszközön keresztül rögzített aláírása elektronikus (SignaturePad), amelyet aláírási mintapéldányként bocsátanak a Bank rendelkezésére;
  • "Tényleges tulajdon%quot%, a 4. cikk (4) bekezdésének rendelkezéseivel összhangban. 1. Törvény no. 129/2019 a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzésére és leküzdésére, valamint a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása egyes normatív aktusok módosítása és végrehajtása minden olyan természetes személy, aki végső soron ellenőrzi az ügyfelet és/vagy azt a természetes személyt, akinek a nevében tranzakciót, műveletet vagy tevékenységet hajt végre, és legalább a a 4. cikk (4) bekezdésének a) pontjában említett természetes személyek jogosultak: e jogalkotási aktus 2.
  • "Nyilvánosan kitett személy" a 3. cikk (3) bekezdésének rendelkezései szerint. 1. Törvény no. Az ANRE elnökének 129/2019. sz. rendelete a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és az ellene folytatott küzdelemről, valamint egyes normatív aktusok módosítására és befejezésére azok az egyének, akik gyakorolják vagy fontos közfeladatokat láttak el, és legalább a természetes személyek kategóriáit a 3. 2. E jogalkotási aktus.

BANCA TRANSILVANIA S.A.  a kolozsvári cégnyilvántartási hivatalnál J12/4155/1993 számon bejegyzett hitelintézet, jogi személy román állampolgár, egyedi nyilvántartási kóddal. RO5022670 és a következő elérhetőségek: székhely címe Str. George Barițiu Nr. 8, irányítószám 400027, Kolozsvár, Kolozs megye, Románia Tel: 0801 01 0128 (BT) - a Romtelecom hálózatból hívható, 0264 30 8028 (BT) - bármely hálózatról hívható, beleértve a nemzetközit is, *8028 (BT) - vodafone és orange hálózatokból hívható, e-mail cím:  contact@bancatransilvania.ro, weboldal  www.bancatransilvania.ro.

A BT-nek több mint 500 egysége van - fióktelepek, ügynökségek, munkapontok, valamint azokat az egységeket, amelyeken keresztül olaszországi banki tevékenységét végzi.

Hivatalos weboldalunk www.bancatransilvania.ro (a továbbiakban: "a weboldal") BT").

A bank más weboldalakat is kezel, amelyek frissített listáját itt találja: https://www.bancatransilvania.ro//site-uri-bt.pdf

A Banca Transilvania S.A. a Banca Transilvania Financial Group anyavállalata (a valamint a "BT-csoport"), amely magában foglalja a bt-csoport következő leányvállalatait is, Bank: BT Mikrofinanszírozási IFN SA (a továbbiakban: BT Mic), BT Asset Management S.A.I. S.A., ( "BTAM"),, BT Leasing Transilvania IFN S.A. (a továbbiakban: BTL),, BT Direct IFN S.A. (a továbbiakban: BTD)," BT Capital Partners S.S.I.F. S.A. ("BTCP")

C. Milyen személyes adatokat kezel a BT, kikhez tartoznak és milyen célból Használ?

Banki tevékenységén belül a Banca Transilvania különböző adatkategóriákat dolgoz fel személyes adatokat, attól függően, hogy az érintettek milyen kapacitással rendelkeznek a BT-vel kapcsolatban. az általunk feldolgozott adatok közvetlenül attól is függnek, hogy az érintettek különböző kategóriái kapcsolatba lép velünk.

A bankkal egy bizonyos kontextusban fennálló kapcsolatával kapcsolatban az alábbiakban külön-külön mutatjuk be hogyan kezeljük az Ön személyes adatait:

egy. Ki az ügyfél BT?

"BT Ügyfél" vagy "Ügyfél" az a természetes személy, aki az alábbiak bármelyikének része az érintettek kategóriái:

  • rezidensek vagy nem rezidensek, legalább egy, a Banknál nyitott számla birtokosai (más néven: "egyéni ügyfélszámla-tulajdonos") vagy kiegészítés e minőség megszerzésére szolgáló dedikált formák;
  • természetes vagy jogi személyek jogi vagy hagyományos képviselete ideértve az engedéllyel rendelkező természetes személyek típusainak ügyfeleit is;
  • egyéni vagy jogi személyek ügyfeleinek számláin működési jogokkal rendelkező meghatalmazottak számlatulajdonosok;
  • a nyitott számlákkal rendelkező egyéni vagy jogi ügyfelek tényleges tulajdonlása a BT-nek;
  • banki dokumentumok benyújtására, számlakivonatok átvételére és/vagy készpénzösszegek letétbe helyezése egyéni vagy jogi ügyfelek nevében és nevében számlatulajdonosok (más néven "küldöttek");
  • a banki termék/szolgáltatás bármely más egyéni felhasználója, aki nem rendelkezik a számlát vezető ügyfél, a jogi képviselő, a felhatalmazott, a delegált vagy a kedvezményezett minősége valós, és nem kizárólagosan: a további kártyák felhasználói, a internet / mobil banki szolgáltatások, a mobil fizetési alkalmazások felhasználói, amelyeket a banknál nyitott vezetői garanciaszámlákkal rendelkező vezetők, a BT étkezési utalványok);
  • az egyes ügyfelek által vállalt fizetési kötelezettségek garanciái, vagy jogi számlatulajdonosok;
  • személyek, akik arra kérik a bankot, hogy nyisson szerződéses kapcsolatot és/vagy a bank bizonyos terméke/szolgáltatása, még akkor is, ha ezt a kérelmet elutasítják;
  • a fent említettek jogutódjai vagy hagyományos jogutódjai.

Felhívjuk figyelmét, hogy a BT ügyfelei – BT Ügyfelek – adatainak BT-ügyfelek – BT-ügyfelek – BT általi feldolgozásáról szóló, nyomtatható formátumban történő teljes körű részletek megtalálhatók a BT-ügyfelek személyes adatainak feldolgozásáról és védelméről szóló általános tájékoztatóban  is.

b. Azok a célok, amelyekből a BT ügyféladatokat feldolgozzuk

Adott esetben, ha Ön BT ügyfél, adatait az alábbiak szerint dolgozzuk fel:

  • személyazonosság-ellenőrzés a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzése érdekében, valamint a BT-ügyfél státuszának megerősítése;

A személyazonosság ellenőrzését a személyazonosság-ellenőrzés során és a kapcsolat létesítése során végzik. bármely tranzakció megrendelésekor vagy információszerzési kérelem esetén, vagy olyan műveletek végrehajtása, mint például, de nem kizárólagosan: fiókadatok, kérések/ panaszok benyújtása / továbbítása, kártyák, tokenek átadása, opciók, a bank egyes termékeinek / szolgáltatásainak szerződéskötése, a bank egyes szolgáltatásainak elérése már szerződéssel, hanem az ügyfelek által kezdeményezett telefonhívások vagy az ügyfelek által kezdeményezett telefonhívások esetén is bank.

A bank egységeiben a személyazonosságot a személyazonosító okmányok alapján ellenőrzik a érvényességet, amelyet eredetiben, online környezetben és hívásokban kell bemutatni. az Ügyfél vagy a bank által kezdeményezett telefonokat, a szolgáltatás kérésével és egyes a bank nyilvántartásában az Ügyféllel kapcsolatban már szereplő információk;

  • az ügyfélkör ismerete a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzése érdekében, beleértve a kockázatalapú ellenőrzést az ügyfél know-your-customer intézkedések alkalmazásával amelyek magukban foglalják mind a személyazonosság ellenőrzését, mind bizonyos adatok feldolgozását törvény által előírt személyesen előírtak, mind abban az időpontban, amikor egy adott természetes személy megszerezte a az Ügyfél minőségét (adatgyűjtés), a teljes időtartamra ez a minőség (az adatok frissítése), valamint ezt követően, az adott időpont után, az időtartamra az ügyfél állapotának megszűnését követően (adattárolás és -feldolgozás) jogszerűen megállapított a törvény által megengedett célokra);
  • a fizetőképesség felmérése, a hitelkockázat csökkentése, a a személyre szabott ajánlatok iránt érdeklődő ügyfelek eladósodottsága a banki hitelezés vagy az ilyen típusú termékek szerződéskötése (a hitelezés);
  • a bank és az Ügyfelek között létrejött szerződések megkötése és végrehajtása, amelyek egyes az általa saját nevében kínált termékek és szolgáltatások (például, de nem kizárólagosan: kártyák, betétek, hitelek, internet- és mobilbank, SMS-riasztás);
  • A személyes adatok szolgáltatáson belüli kezelésével kapcsolatos részletekért Önkiszolgáló Livia-tól BT, megy a következő linkre: https://www.bancatransilvania.ro/files/self-service-livia-de-la-bt/nota_informare_prelucrare_date_caracter_personal_serviciu_livia_de_la_bt.pdf
  • >A Visual HelpBT  szolgáltatáson  belüli személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos részletekért kérjük, látogasson el az alábbi linkre: https://www.bancatransilvania.ro//Nota-de-informare-privind-prelucrarea-datelor-cu-caracter-personal-in-cadrul-BT-VISUAL-HELP.pdf
  • alkalmi ügyletekre vonatkozó szerződések megkötése és teljesítése, valamint az korlátozódik: az Ügyfelek által a pultoknál vagy a bank eszközeit, ha az összegeket annak a banknak a számláin helyezik el, amelyen ezek az Ügyfelek nem rendelkeznek működési jogokkal (nem rendelkeznek számlatulajdonosi státusszal, felhatalmazott, delegált e számlákon), pénzátutalási szolgáltatások, pénzváltások;
  • banki tranzakciók kiegyenlítése;
  • a zár alá vétel megállapítása, a hitelezők rendelkezésére álló körített összegek nyilvántartása és a a végrehajtó szerveknek és/vagy hatóságoknak a velük kapcsolatos válaszokról illetékes, a bank jogi kötelezettségeinek megfelelően;
  • figyelemmel kíséri a bank vagy a bank vagy a bank személyeinek, helyiségeinek és/vagy vagyontárgyainak biztonságát a létesítmények látogatói;
  • jelentéseket készít és továbbít az átvételre hatáskörrel rendelkező intézményeknek, a bankra vonatkozó jogi rendelkezések betartása (például, de nem kizárólagosan: jelentések az NBR-n belüli Fizetési Incidensek Központi Fizetési Események Központi vállalatánál történt fizetési eseményekről, a törvényben meghatározott összeget meghaladó ügyletek bejelentése a Nemzeti Hivatal részére a pénzmosás megelőzése és leküzdése);
  • elemzéseket végez és nyilvántartást vezet a gazdasági, pénzügyi irányításról és/vagy a bank igazgatási igazgatása;
  • az által kínált szolgáltatások és termékek belső szervezeti egységein belüli bank;
  • az Ügyfelek pénzügyi és kereskedelmi magatartásának értékelése és nyomon követése a a bankkal fennálló üzleti kapcsolat folytatása, a szokatlan tranzakciók és a gyanús ügyleteket, az Ügyfélkör megismerésére vonatkozó jogi kötelezettségeinek megfelelően, a bank feladata a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzése; 
  • az Ügyfelek által nyilvántartott követelések behajtása és behajtása;
  • megakadályozza, hogy az ügyfél státuszát olyan személyek szerezzék meg vagy nyerjék vissza, akik nem megfelelő magatartást tanúsít, ami valószínűleg megakadályozza egy tevékenység prudens banki tevékenység, a bank jogi kötelezettségeivel összhangban;
  • a bank jogaival és érdekeivel szembeni jogi eljárások, vitarendezés, vizsgálatok vagy bármely más olyan petíció/panasz/kérelem, amelyben a bank érintett; 
  • kockázatellenőrzést végez a bank eljárásain és folyamatain, valamint ellenőrzési vagy vizsgálati tevékenységek végzése;
  • cselekvés/ tájékoztatás vagy kérések/áttételek/panaszok megválaszolása bármely személy és/vagy hatóságok vagy intézmények által a banknak címzett bármely csatorna, beleértve az elektronikus hírközlést és az internetes szolgáltatásokat is;
  • kérelmek/megállapodások/opciók bizonyítása bizonyos szempontok tekintetében az Ügyfelek által kezdeményezett telefonhívásokban kért/megvitatott/elfogadott a megvitatott kérdések rögzítésével és adott esetben a bank hanganyagának rögzítésével telefonbeszélgetések vagy adott esetben audiovideók;
  • az ügyfelek tájékoztatása a banknál birtokolt termékeikről/szolgáltatásaikról, a szerződések megfelelő teljesítésének célja (például, de nem kizárólagosan, az elszámolási nyilatkozatok, vagy kártyainformációkat, a bank egységeinek nyitvatartási idejére vonatkozó információkat, a a számlákon a zárolások beillesztésével, a jogosulatlan terhelések meglétéről szóló értesítések vagy a részletek kifizetésével kapcsolatos hátralékokról, tájékoztatás a felmondási határidő megközelítéséről, egy adott termék/szolgáltatás tulajdonában van, információk fejlesztésekről vagy új létesítményekről a tulajdonában lévő termékkel/szolgáltatással kapcsolatban kínált);
  • reklámüzenetek továbbítására, az ügyfelek által a a bank egységeiben, a honlapján vagy a bank szervezeti egységeiben vagy a online kínált szolgáltatások;
  • az ügyfelek véleményének összegyűjtése a BT-szolgáltatások/termékek/alkalmazottak minőségéről (a szolgáltatások minőségének értékelése);
  • az ügyfelek pénzügyi oktatása;
  • belső (beleértve a statisztikai) elemzéseket is, mind a termékekre/szolgáltatásokra vonatkozóan, valamint az Ügyfelek portfólióját és profilját illetően, az ügyfelek termékek/szolgáltatások, valamint tanulmányok készítése, piacelemzés, vélemények elemzése Ügyfelek a bank termékeivel/szolgáltatásaival/alkalmazottaival kapcsolatban;
  • dokumentumok archiválása - mind fizikai, mind elektronikus formában - a dokumentumok biztonság (biztonsági mentés);
  • nyilvántartási és titkársági szolgáltatások nyújtása a címzett levelezés tekintetében bankot és/vagy az általa feladott bankot, valamint a bankot és/vagy az általa küldött futár; 
  • a BT által használt informatikai rendszerek biztonságának biztosítása, valamint azoknak a fizikai tereknek a a bank tevékenységét végzi;
  • csalásmegelőzés;
  • azon díjak kiszámítása, amelyekre a banki alkalmazottak bizonyos kategóriái jogosultak;

c. A BT ügyfeleinek kezelt személyes adatok kategóriái

  • azonosító adatok: név, vezetéknév, álnév (adott esetben), születési idő és hely, társadalombiztosítási szám (CNP) vagy más hasonló egyedi azonosító, például cui önálló vállalkozók esetében vagy cif a szakmát folytató természetes személyek esetében liberális (pl. a bank egy másik egyedi azonosítót oszt ki a a "nem rezidensek" kategóriát, és ezt egy olyan kód képviseli, amely egy sor az évre, a hónapra, a születési napra és az azonosító számra vonatkozó adatok, egész vagy csonkolt), a nemzeti vagy nemzetközi személyazonosító okmány/útlevél sorozata és száma, valamint annak másolatát, lakóhelyének címét és lakóhelyét;
  • elérhetőségek: levelezési cím (adott esetben), telefonszám, telefonszám, faxszám, e-mail cím;
  • állampolgárság;
  • az üzleti kapcsolat céljára és jellegére vonatkozó információk;
  • pénzügyi adatokat (például, de nem kizárólagosan a tranzakciós adatokat, beleértve a a várható tranzakciók összege);
  • adóadatok (az adóügyi illetőség szerinti ország);
  • a szakma, foglalkozás, a munkáltató neve vagy saját tevékenységének jellege (ha esetben),
  • tájékoztatás a betöltött fontos közhivatalról - ha van ilyen - és politikai véleményekről (csak a sugárterhelésnek kitett személy jogállásával kapcsolatos információk megszerzésével összefüggésben  public- PEP);
  • a kapacitást, a gazdaságokat és adott esetben az egyes országokban birtokolt képviseleti hatásköröket jogi személyek;
  • a családi helyzetre vonatkozó információk (beleértve a családi állapotot, a gyermekek számát, a karbantartás stb.);
  • a gazdasági és pénzügyi helyzetre vonatkozó információk (beleértve a jövedelmi adatokat, az banki tranzakciókról és azok előzményeiről, a bankügyletekben tartott/elhelyezett eszközökre vonatkozó adatokról tulajdonjog, valamint a fizetési magatartással kapcsolatos adatok);
  • a kép (a személyazonosító okmányokban található vagy a videokamerák által rögzített banki egységekbe, BT berendezésekbe, valamint felvételekbe adott esetben hang és/vagy videó);
  • hang, a telefon- vagy hang-/videobeszélgetések beszélgetéseiben és felvételeiben (az Ügyfelek vagy a bank kezdeményezte);
  • annak ellenőrzése érdekében, hogy a szerződés jogosult-e a szerződés egyes termékeire/szolgáltatásaira/ajánlataira, a bank (pl. hitelezési termékek, kiskorúaknak szánt termékek stb.);
  • panaszokban/panaszokban/beszélgetésekben, beleértve a telefonokat is, a bank termékeivel/szolgáltatásaival/alkalmazottaival való kapcsolat;
  • aláírás (beleértve az aláírásmintát is);
  • biometrikus adatok (például, de nem kizárólagosan, a nem írástudó személyek vagy látássérült személyek, akiknek az ujjlenyomatát feldolgozhatják);
  • azonosítókat, beleértve a Banca Transilvania vagy más intézmények által hozzárendelt azonosítókat is pénzügyi banki vagy nem banki jellegű, a szolgáltatásnyújtáshoz szükséges pénzügyi-banki vagy nem banki szolgáltatások, valamint a következőkre korlátozódik: BT ügyfélkód (CIF BT), tranzakcióazonosítók, IBAN kódok bankszámlákhoz, betéti/hitelkártyaszámokhoz, kártya lejárati dátumához, mobiltelefonok szerződésszámai, kódjai és operációs rendszerének típusa, vagy mobil banki szolgáltatások/alkalmazások eléréséhez használt egyéb eszközök mobilfizetést, valamint az ezek eléréséhez használt eszköz IP-címét, valamint a Szolgáltatás. A mobiltelefon-kódok, az operációs rendszer típusa és az IP-címek kizárólag az végrehajtott ügyletekre vonatkozó biztonsági intézkedések biztosítása érdekében e szolgáltatások révén, a csalás megelőzése érdekében;
  • egészségügyi adatok, csak akkor, ha az ilyen adatok kezelése az ügyfeleknek bizonyítaniuk kell nehéz helyzetüket vagy családtagjaik, különösen a létesítmények biztosítása céljából, vagy a a bank által közvetített biztosítási termékek/szolgáltatások nyújtása/fejlesztése;
  • hiteltermékek esetében: a termék típusa, a támogatás időtartama, a támogatás időpontja, a támogatás időpontja, a támogatás időpontja futamidő, a nyújtott összegek és jóváírások, az esedékes összegek, a számla státusza, a zárónap számla, hitel pénzneme, a kifizetések gyakorisága, a kifizetett összeg, a havi törlesztőrészlet, a név és a munkáltató címe, esedékes összegek, fennálló összegek, késedelmes részletek száma, dátum a hátralék esedékessége, a hitel visszafizetésének késedelmes napjainak száma. Ezek az adatok mind a bank saját nyilvántartásában, mind - adott esetben - a Hivatal rendszerében Hitel- és/vagy egyéb ilyen típusú nyilvántartások/rendszerek;
  • a csalárd/potenciálisan csalárd tevékenységekre vonatkozó információk, amelyek az olyan bűncselekményekkel kapcsolatos vádakról és ítéletekről, mint a csalás, a pénzmosás valamint a terrorcselekmények finanszírozása;
  • a bűncselekmények vagy bűncselekmények elkövetésével kapcsolatos információk a pénzügyi banki tevékenység, a Banca Transilvania S.A.-val fennálló közvetlen kapcsolatban, amelyet a határozatok jogerős vagy visszavonhatatlan bíróság, adott esetben, vagy közigazgatási aktusokkal megkérdőjelezhetetlen;
  • egyes ügyletek helyére vonatkozó információk (implicit módon, a Banca Transilvania tulajdonában lévő BT-berendezéseken végzett műveletek végzése;
  • a bank vagy a bank vagy a bank munkatársai által kínált termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos adatok és információk amelyet az érintettek használnak (például, de nem kizárólagosan, a termékeket, hitel, betét, biztosítási típus);
  • az Ügyfelekhez tartozó bármely más személyes adat, amely tudomásunkra jut különböző kontextusokban más ügyfelek vagy bármely más személy által.

egy. Ki az/ milyen helyzetekben dolgozzuk fel az Ön adatait alkalmi ügyfélként BT?

"BT alkalmi ügyfél": az a természetes személy, aki a pultoknál vagy a BT berendezésen keresztül rendel a következő típusú tranzakciók:

  • készpénzbetétek bt-számlákra, amelyeknek nincs állandójuk (beleértve a BT-ügyfeleket is) akik olyan bankszámlákra helyezik el az összegeket, amelyeknek nincs minőségük, minőség);
  • valutaváltások;
  • pénzátutalások a Western Unionon (WU) keresztül;
  • közüzemi számlák kifizetése;
  • különböző biztosítási részletek vagy díjak megfizetése;
  • osztalék vagy más típusú összegek visszavonása;
  • Készpénzfelvétel BT berendezésekből más banki intézmények által kibocsátott kártyákkal vagy fizetés stb.).

A személyes adatok készpénzösszegek letétbe helyezése céljából történő feldolgozására vonatkozó külön tájékoztató itt található  https://www.bancatransilvania.ro//Politica-privind-prelucrarea-si-protectia-datelor-cu-caracter-personal-versiune-valabila-in-perioada-15-08-2019-30-09-2019.pdf

Adatait BT alkalmi ügyfélként dolgozzuk fel, amikor Ön tranzakciókat hajt végre a a fent felsoroltak típusa, még akkor is, ha Ön is rendszeres ügyfele a banknak.

b. Azok a célok, amelyekből a BT Casual Ügyfeleinek adatait feldolgozzuk

Ha alkalmi ügyfélként jár el a BT-vel kapcsolatban, akkor a adott esetben a következő célokra vonatkozó adatok:

  • személyazonosság-ellenőrzés a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzése érdekében; A bank egységein keresztül végrehajtott alkalmi tranzakciók esetében a személyazonosságot a a személyazonosító okmányok alapját az érvényességi időn belül, amelyet be kell mutatni a és a BT-berendezések használata esetén a BT-berendezések egyéb információk révén történő használata esetén a fizető fél a bank nyilvántartásában;
  • az ügyfélkör ismerete a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzése érdekében, beleértve a kockázatalapú ellenőrzést az ügyfél-átvilágítási intézkedések alkalmazásával;
  • a pénzügyi és kereskedelmi magatartás értékelése és nyomon követése felderítés céljából szokatlan ügyleteket és gyanús ügyleteket, összhangban a a pénzmosás megelőzéséért felelős bank által létrehozott ügyfélkör ismerete, valamint terrorizmus finanszírozása;
  • az alkalmi ügyletre vonatkozó szerződés megkötése és teljesítése;
  • banki tranzakciók kiegyenlítése;
  • jelentéseket készít és továbbít az átvételre hatáskörrel rendelkező intézményeknek, a bankra vonatkozó jogi rendelkezések betartása (például, de nem kizárólagosan: jelentések az NBR-n belüli Fizetési Incidensek Központi Fizetési Események Központi vállalatánál történt fizetési eseményekről, a törvényben meghatározott összeget meghaladó ügyletek bejelentése a Nemzeti Hivatal részére a pénzmosás megelőzése és leküzdése);
  • elemzések készítése és nyilvántartás vezetése a gazdasági, pénzügyi és/vagy irányítási a bank igazgatási igazgatása;
  • az által kínált szolgáltatások és termékek belső szervezeti egységein belüli bank;
  • a bank jogainak és érdekeinek jogvédelme, viták rendezése, vizsgálatok vagy bármely más olyan petíció/panasz/kérelem, amelyben a bank érintett; 
  • kockázatellenőrzést végez a bank eljárásain és folyamatain, valamint ellenőrzési vagy vizsgálati tevékenységek végzése;
  • a bank vagy a bank vagy a bank személyeinek, helyiségeinek és/vagy vagyontárgyainak nyomon követése/biztonsága a létesítmények látogatói;
  • cselekvés/ tájékoztatás vagy kérések/áttételek/panaszok megválaszolása bármely személy és/vagy hatóságok vagy intézmények által a banknak címzett bármely csatorna, beleértve az elektronikus hírközlést és az internetes szolgáltatásokat is;
  • belső (beleértve a statisztikai) elemzéseket is;
  • dokumentumok archiválása - mind fizikai, mind elektronikus formában - a dokumentumok biztonság (biztonsági mentés);
  • nyilvántartási és titkársági szolgáltatások nyújtása a címzett levelezés tekintetében bankot és/vagy az általa feladott bankot, valamint a bankot és/vagy az általa küldött futár; 
  • a BT által használt informatikai rendszerek biztonságának biztosítása, valamint azoknak a fizikai tereknek a a bank tevékenységét végzi;
  • csalásmegelőzés.

c. A BT alkalmi ügyfeleinek kezelt személyes adatok kategóriái

A BT alkalmi ügyfelei, akiket adott esetben az alábbi adatkategóriákban kezelünk személyes:

  • azonosító adatok - a nemzeti személyazonosító okmány neve, vezetékneve, sorozata és száma, vagy nemzetközi/útlevél, személyi azonosító szám (CNP) vagy más egyedi eleme a hasonló azonosítás, mint például az engedélyezett természetes személyek CUI-ja vagy a CIF a fizikai szakmák (pl. egy másik egyedi azonosítót osztanak ki a bank a "nem rezidensek" kategóriába sorolt ügyfeleknek, és ezt egy az évhez, hónaphoz, születési naphoz és számhoz kapcsolódó számjegysorozatból álló kód id, egész vagy csonka), lakcím és - bizonyos esetekben törvény által előírtak szerint - beleértve a személyazonosító okmány másolatát is (általában akkor, ha az összegeket pénzváltások, pénzátutalási szolgáltatások egy bizonyos összeg felett, vagy gyanúra utaló jelek);
  • az ügylet által lefedett összeg részletei és a kifizetés jellegének magyarázata (ce képviseli a kifizetést);
  • tranzakcióazonosító;
  • aláírás;
  • elérhetőségek - telefonszám és/vagy e-mail cím betétesek esetén a készpénz, amely nem BT ügyfelek, akik szeretnék, hogy azokat nekünk, hogy értesítést kapjon abban az esetben, ha a ha az ügyletet törlik);
  • a képet (a személyazonosító okmányon belül, ha meg kell őrizni annak másolatát vagy adott esetben videokamerák rögzítik);
  • egyes ügyletek helyére vonatkozó információk (implicit módon, BT-berendezéseken végzett műveletek végzése);

egy. Ki az a természetes személy, aki a kölcsönt igénylővel kapcsolatban BT?

Ők a hiteligénylővel kapcsolatban álló természetes személyek* (más néven "kérelmező" vagy "adós") és ugyanazt a csoportot alkotják, ezzel együtt az alábbi táblázatban feltüntetettek bármelyike:

*A hiteligénylő olyan természetes vagy jogi személy, aki a BT-hez fordul Hitelezés.
Hiteligénylőnek minősül, beleértve házastársát/élettársát, a főhitel-kérelmező élete/adóstársa/kezese.

  • A kérelmező házastársa/élettársa azokkal a vállalatokkal együtt, amelyek a kérelmező ellenőrzése alatt áll vagy azt a kérelmező kezeli
  • A kérelmező más közeli családtagjaival együtt azon vállalatokkal együtt, amelyek ők irányítják vagy irányítják őket, amennyiben ők irányítják őket, és vagy az általuk ellenőrzött/irányított vállalatok között léteznek a következők kapcsolata: közvetlen vagy közvetett kontroll/domináns befolyás/függőség Gazdasági
  • Olyan szervezetek, amelyekben a kérelmező közvetlenül vagy közvetve ellenőrzést gyakorol:
    • a részvények/ részvények legalább 50%-ának birtoklása;
      Illetve
    • Képesség a szavazatok többségének megszerzésére az AGA-ban
      Illetve
    • Az irányító testületek tagjainak többségének kinevezésére/felmentésére való képesség, adminisztráció vagy felügyelet
  • Olyan szervezetek, amelyekben a kérelmező ügyintéző
  • Olyan szervezetek esetében, amelyekben a kérelmező a főigazgató vagy a vezető alapítványok/egyesületek/köztestületek
  • a 3. és 4. pontban felsorolt társaságok anyavállalatai/leányvállalatai;
    A 3. és 4. pontban említett társaságok ellenőrzése alatt álló társaságok.
  • igazgatók és személyek, akik közvetlenül vagy közvetve ellenőrzést gyakorolnak a a 3., 4. és 6. pontban, kivéve a fent említetteket
  • Az a természetes és/vagy jogi személy, aki vagyonával (ideértve a az adóstárs/kezes esetében) a kérelmező hitelét, ha e garanciák végrehajtása befolyásolja oly módon, hogy nehéz helyzetbe hozza a fizetési képességét,

b. Azok a célok, amelyekből az egyénekhez tartozó adatokat egy BT adós

Ha Ön ilyen személy, adatait az esettől függően a következő fő céllal dolgozzuk fel:

  • a fizetőképesség felmérése, a hitelkockázat csökkentése, a a személyre szabott ajánlatok iránt érdeklődő ügyfelek eladósodottsága a banki hitelezés vagy az ilyen típusú termékek szerződéskötése (a hitel);

A kérelmező, természetes vagy jogi személy hitelkérelmének elemzésével összefüggésben a Bank A Transilvania S.A. az Ön személyes adatait is feldolgozza, ha a fenti táblázatban megjelölt természetes személyek bármely kategóriájába belefoglalják (amelyek az adós csoportjának részét képezik), mivel a bankra jogi kötelezettség vonatkozik annak meghatározására, hogy és elemezze a kapcsolódó ügyfelek csoportjainak való kitettségét az elemzés részeként hitelkockázatot.
Továbbá, mint bejelentő személy, a bank jelentést tesz ezek a kitettségek és az NBR-hez kapcsolódó adós ügyfélcsoportok összetétele, Központi hitelkockázat (csak adott esetben).
Az Ön ezen adatai szükségesek ahhoz, hogy a bank folytathassa a hitelkérelem/-kérelem elemzését, és a hiteligénylő (vagy ön) megtagadása azok nyújtásától vagy feldolgozásától meghatározhatja, hogy a bank nem képes elemezni és/vagy jóváhagyni a kölcsönt.

Az Ön személyes adatait adott esetben továbbítjuk / közöljük a Központi Hitelkockázat az NBR-n belül, valamint a szükséges ismeretek elvének megfelelően a BT Pénzügyi Csoporthoz tartozó szervezeteknek és/vagy a bank által a a hitelkérelem-elemzési folyamat keretét.

Az adatoknak a bank nyilvántartásában való megőrzésének időtartama megegyezik a létezés időtartamával. az ügyfelek egy kapcsolódó csoportja(i), amelyhez Ön tartozik.

A fent említett fő céllal kapcsolatos egyéb célok, amelyekből az Ön adatait kezeljük adott esetben a következők:

  • személyazonosság-ellenőrzés, beleértve az Ön státuszának megerősítését/megcáfolását, BT ügyfél;
  • jelentéseket készít és továbbít az átvételre hatáskörrel rendelkező intézményeknek, a bankra vonatkozó jogi rendelkezések betartása (például, de nem kizárólagosan: Központi hitelkockázat az NBR-en belül);
  • elemzések készítése és nyilvántartás vezetése a gazdasági, pénzügyi és/vagy irányítási a bank igazgatási igazgatása;
  • az által kínált szolgáltatások és termékek belső szervezeti egységein belüli bank;
  • a bank jogaival és érdekeivel szembeni jogi eljárások, vitarendezés, vizsgálatok vagy bármely más olyan petíció/panasz/kérelem, amelyben a bank érintett; 
  • kockázatellenőrzést végez a bank eljárásain és folyamatain, valamint ellenőrzési vagy vizsgálati tevékenységek végzése;
  • cselekvés/ tájékoztatás vagy kérések/áttételek/panaszok megválaszolása bármely személy és/vagy hatóságok vagy intézmények által a banknak címzett bármely csatorna, beleértve az elektronikus hírközlést és az internetes szolgáltatásokat is;
  • belső (beleértve a statisztikai) elemzéseket is;
  • dokumentumok archiválása - mind fizikai, mind elektronikus formában - a dokumentumok biztonság (biztonsági mentés);
  • nyilvántartási és titkársági szolgáltatások nyújtása a címzett levelezés tekintetében banknak és/vagy az általa feladott, valamint a banknak végzett futár; 
  • a BT által használt informatikai rendszerek biztonságának biztosítása, valamint azoknak a fizikai tereknek a a bank tevékenységét végzi;
  • csalásmegelőzés.

c. A természetes személyeknek kezelt személyes adatok kategóriái a BT adós

  • azonosító adatok - név, vezetéknév, CNP;
  • a pozíció, a kapacitás, a birtoklás és adott esetben a képviseleti hatáskörök, amelyek a az adós csoportjába tartozó jogi személyek;
  • adott esetben a bank nyilvántartásaiban szereplő vagy nyilvánosan hozzáférhető egyéb adatok, amelyek a hitelkockázat-elemzés elsődleges céljának elérése érdekében.

egy. Ki a szerződéses partnerek aláírója/kapcsolattartója BT?

  • Az aláírók főszabály szerint jogi képviselők vagy más személyek. az ügyfelek által a bankkal kötött szerződések aláírására kijelölték (függetlenül attól, hogy az ügyfelek BT-ügyfelek-e, akik olyan jogi személyek, akik számlatulajdonosok, vagy szolgáltatók, együttműködők, a bank által szerződött áruk szállítói);
  • A kapcsolattartók a szerződéses partner által kijelölt személyek, és közölte a bankkal annak érdekében, hogy tartsa a kapcsolatot a bank megfelelő magatartása érdekében. függetlenül attól, hogy adataikat megemlítik-e a szerződés Szerződés.

b. Azok a célok, amelyekből az aláírók / kapcsolattartók adatait kezeljük BT szerződéses partnerek

Ha Ön a bank bármely szerződéses partnerének aláírója / kapcsolattartója, az Ön adatait az esettől függően az alábbiakra kezeljük:

  • a szerződéses partnerrel kötött szerződés megkötése és megfelelő teljesítése (általában ez a munkáltatója), valamint más célokra, szoros a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatban, nevezetesen:
  • jelentéseket készít és továbbít az átvételre hatáskörrel rendelkező intézményeknek, a bankra vonatkozó jogi rendelkezések betartása;
  • elemzések készítése és nyilvántartás vezetése a gazdasági, pénzügyi és/vagy irányítási a bank igazgatási igazgatása;
  • a bank jogaival és érdekeivel szembeni jogi eljárások, vitarendezés, vizsgálatok vagy bármely más olyan petíció/panasz/kérelem, amelyben a bank érintett; 
  • kockázatellenőrzést végez a bank eljárásain és folyamatain, valamint ellenőrzési vagy vizsgálati tevékenységek végzése;
  • cselekvés/ tájékoztatás vagy kérések/áttételek/panaszok megválaszolása ön vagy a hatóságok vagy intézmények által a banknak címzett bármilyen többek között elektronikus hírközlésen és internetes szolgáltatásokon keresztül;
  • belső (beleértve a statisztikai) elemzéseket is;
  • dokumentumok archiválása - mind fizikai, mind elektronikus formában - a dokumentumok biztonság (biztonsági mentés);
  • nyilvántartási és titkársági szolgáltatások nyújtása a címzett levelezés tekintetében bankot és/vagy az általa feladott bankot, valamint a bankot és/vagy az általa küldött futár; 
  • a BT által használt informatikai rendszerek biztonságának biztosítása, valamint azoknak a fizikai tereknek a a bank tevékenységét végzi;
  • csalásmegelőzés;

Az aláíróknak/kapcsolattartóknak kezelt személyes adatok kategóriái szerződő felek a szerződéshez

Általában az Önre vonatkozó személyes adatok következő kategóriáit dolgozzuk fel, a eset:

Az aláírók esetében:

  • azonosító adatok - név és vezetéknév;
  • funkció;
  • aláírás.

Névjegyek esetén:

  • azonosító adatok - név és vezetéknév;
  • elérhetőségek - telefon (szolgáltatás) szám és/vagy e-mail (szolgáltatás) cím;
  • funkció.

Tájékoztató tájékoztató az aláíróknak és a nevében eljáró kapcsolattartóknak A BT szerződéses partnerei itt érhetők el: https://www.bancatransilvania.ro//Nota-de-informare-privind-prelucrarea-datelor-cu-caracter-personal-semnatari-persoane-de-contact-pentru-partener-contractual-BT.pdf

egy. Ki az a BT részvényes/kötelezett vagy személy, akinek az adatait a részvényeseink/kötelezettségeinkkel?

  • BT részvényes - Ön BT részvényes, ha személyként birtokolja a Banca Transilvania S.A. által kibocsátott fizikai vagy jogi részvények;
  • BT obligatary - Ön egy BT obligatary, ha a saját, mint egy személy a Banca Transilvania S.A. által kibocsátott fizikai vagy jogi kötvények;
  • Azok a személyek, akiknek az adatait általában kapcsolatban kezeljük a BT részvényeseinek/kötelezettségeinek - jogi képviselőknek vagy bt részvényesek/kötvények, olyan személyek, akik részvények/kötvények a BT részvényeseivel/kötelezettségeivel, a BT részvényeseinek/kötvényeinek jogutódjaival.

b. Azok a célok, amelyekből a BT részvényeseinek/kötelezettségeinek adatait feldolgozzuk, vagy a BT részvényeseinek/kötelezettségeivel kapcsolatban álló személyek

Ha Ön részvényes és/vagy BT-kötelezett, vagy olyan természetes személy, akinek az adatait a a részvényesek/kötelezettségek közötti kapcsolatokat, az Ön adatait az esettől függően az alábbiakban használjuk fel: Célokra:

  • személyazonosság-ellenőrzés, a részvényesi /kötelezetti státusz megerősítése/érvénytelenítése érdekében a bank egy másik kapacitása a BT részvényeseivel/kötelezettségeivel kapcsolatban;
  • különleges jogi kötelezettségek és tevékenységek teljesítése, amelyek a bt kibocsátója (pl. AGA szervezet, részesedési szolgáltatások, befektetők);
  • a zár alá vétel megállapítása, a hitelezők rendelkezésére álló körített összegek nyilvántartása és a a végrehajtó szerveknek és/vagy hatóságoknak a velük kapcsolatos válaszokról illetékes, a bank jogi kötelezettségeinek megfelelően;
  • jelentéseket készít és továbbít az átvételre hatáskörrel rendelkező intézményeknek, a bankra vonatkozó jogi rendelkezések betartása;
  • elemzések készítése és nyilvántartás vezetése a gazdasági, pénzügyi és/vagy irányítási a bank igazgatási igazgatása;
  • az által kínált szolgáltatások és termékek belső szervezeti egységein belüli bank;
  • a bank jogaival és érdekeivel szembeni jogi eljárások, vitarendezés, vizsgálatok vagy bármely más olyan petíció/panasz/kérelem, amelyben a bank érintett; 
  • kockázatellenőrzést végez a bank eljárásain és folyamatain, valamint ellenőrzési vagy vizsgálati tevékenységek végzése;
  • cselekvés/ tájékoztatás vagy kérések/áttételek/panaszok megválaszolása bármely személy által a banknak címzett, valamint a hatóságok által címzetteknek címzettek vagy intézmények a BT részvényeseivel/kötelezettségeivel kapcsolatban, bármely csatornán, beleértve a elektronikus hírközlési és internetes szolgáltatások;
  • kérelmek/megállapodások/opciók bizonyítása bizonyos szempontok tekintetében kért/megvitatott/elfogadott, többek között a Ön vagy a bank, a megvitatott kérdések rögzítésével, és adott esetben telefonbeszélgetések vagy adott esetben hangfelvétel;
  • belső (beleértve a statisztikai) elemzéseket is;
  • dokumentumok archiválása - mind fizikai, mind elektronikus formában - a dokumentumok biztonság (biztonsági mentés);
  • nyilvántartási és titkársági szolgáltatások nyújtása a címzett levelezés tekintetében bankot és/vagy az általa feladott bankot, valamint a bankot és/vagy az általa küldött futár; 
  • a BT által használt informatikai rendszerek biztonságának biztosítása, valamint azoknak a fizikai tereknek a a bank tevékenységét végzi;
  • csalásmegelőzés.

c. A BT/egyéb részvényeseknek/kötelezettségeknek kezelt személyes adatok kategóriái személyek az adataikkal kapcsolatban

Ha Ön részvényes és/vagy BT kötelezett, egy másik, hozzájuk kapcsolódó személy, akkor főszabály szerint a személyes adatok következő kategóriáit kezeljük:

  • azonosító adatok - név, vezetéknév, cnp vagy más egyedi azonosító elem, adatsor és nemzeti vagy nemzetközi személyazonosító okmány/útlevélszám, postai cím és adott esetben a személyazonosító okmány másolatát (a részvényesek azonosításához a részvényesi igazolás iránti kérelmeket, illetve a BT-ben tartott részvények/kötvények);
  • állampolgárság;
  • adóadatok (az adóügyi illetőség szerinti ország);
  • a gazdasági és pénzügyi helyzetre, a tartott eszközökre vonatkozó információk - szám BT-részvények és/vagy kötvények, beleértve az ilyen eszközök állományának történetét;
  • a kapacitást, a gazdaságokat és adott esetben az egyes országokban birtokolt képviseleti hatásköröket jogi személyek;
  • aláírás (a banknak címzett kérelmekre);
  • telefonszám, e-mail cím, levelezési cím, csatornától függően a banknak címzett pályázatokban kiválasztott kommunikáció.

egy. Ki a BT egységek látogatója és/vagy a berendezés felhasználója/látogatója BT?

  • A BT egységek látogatója minden olyan természetes személy, aki a bank egységei (beleértve annak igazgatási épületeit is), függetlenül attól, hogy banki műveleteket végez vagy sem;
  • A BT berendezés felhasználója/ látogatója minden olyan természetes személy, aki használja ezt a berendezést, vagy előtte áll (ATM-ek, BT Express, BT Express Plus stb.), függetlenül attól, hogy ez a berendezés BT-egységeken belül vagy egyéb helyeken, függetlenül attól, hogy a felhasználó bt kliens, bt alkalmi ügyfél vagy bármely más harmadik fél, függetlenül attól, hogy BT-berendezéssel kezdeményez-e banki műveleteket,  függetlenül attól, hogy befejezi-e a BT berendezés.

b. Azok a célok, amelyekből a BT egységek látogatói adatait feldolgozzuk és/vagy BT berendezések felhasználói/látogatói

Az Ön adatait az esettől függően a következőkre dolgozzuk fel:

  • figyelemmel kíséri a bank vagy a bank vagy a bank személyeinek, helyiségeinek és/vagy vagyontárgyainak biztonságát a létesítmények látogatói;

valamint a fent említett fő célhoz kapcsolódó egyéb kapcsolódó célokra, nevezetesen:

  • személyazonosság-ellenőrzés, ha szükséges, ha szükséges az Ön azonosításához a az illetékes hatóságok kérése vagy ha a banknak jogos érdeke fűződik;
  • kockázatellenőrzést végez a bank eljárásain és folyamatain, valamint ellenőrzési vagy vizsgálati tevékenységek végzése;
  • belső (beleértve a statisztikai) elemzéseket is;
  • dokumentumok archiválása - mind fizikai, mind elektronikus formában - a dokumentumok biztonság (biztonsági mentés);
  • a BT által használt informatikai rendszerek biztonságának biztosítása, valamint azoknak a fizikai tereknek a a bank tevékenységét végzi;
  • csalásmegelőzés.

A videomegfigyelésről, valamint az egyes egységekhez való hozzáférés céljából végzett adatfeldolgozásról BT, az érintetteket konkrét ikonok és/vagy a megjelenített információk is tájékoztatják a bank egységeinek bejáratánál, illetve a BT-berendezéseknél.

c. A létesítmények látogatóinak kezelt személyes adatok kategóriái és/vagy BT berendezések felhasználói/látogatói

Ha meglátogatja a bank egységeit (beleértve annak adminisztratív épületeit is) és/vagy vagy álljon a BT berendezés elé, és adott esetben feldolgozzuk Önt:

  • a kép, ahogyan azt a telepített videokamerák rögzítették;
  • a BT berendezések által megrendelt ügyletek végrehajtásához szükséges adatokat, vagy egyéb kapcsolódó célokra(pl. az egységekben/berendezésekben töltött idő BT).

Ugyanakkor annak érdekében, hogy hozzáférést biztosítson egyes egységekhez, ahol a bank működik, a biztonsági feladatokat ellátó személyzet személyazonosító okmányok alapján azonosítja Önt, és nyilvántartásba veszi a törvényben előírt külön nyilvántartásokban az Alábbi adatok vonatkoznak Önre vonatkozóan:

  • azonosító adatok – a nemzeti személyazonosító okmány neve, vezetékneve, sorozata és száma, vagy Nemzetközi/útlevél.

egy. Ki a BT weboldalainak/közösségimédia-oldalainak látogatója?

Minden olyan természetes személy, aki hozzáfér a A BT portfóliója és/vagy közösségi média oldalai.

b. Azok a célok, amelyekből a weboldalak / közösségi oldalak látogatóinak adatait feldolgozzuk BT átlag

Cookie-k vagy más hasonló technológiák révén feldolgozzuk az Ön adatait a a BT weboldalainak látogatójaként az irányelvekben részletesen leírt célokra az egyes weboldalakhoz kapcsolódó cookie-k, és röviden a bannereken és központokon belül a cookie-beállításokról.

A www.bancatransilvania.ro weboldal esetében a cookie-kra vonatkozó irányelvek megtalálhatók, beleértve a a következő linkre kattintva: https://www.bancatransilvania.ro/politica-de-utilizare-a-cookie-urilor/

Ha adatait a BT weboldalain adja meg a panaszok / kérések / panaszok, termékekre / szolgáltatásokra / banki kampányokra vonatkozó alkalmazások, előfizetés különböző területeken megjelenő hírlevelekre, az ezeken az űrlapokon megadott adatokat az esettől függően kezeljük,  részére:

  • cselekvés/ tájékoztatás vagy kérések/áttételek/panaszok megválaszolása bármely személy által a banknak címzett, valamint a hatóságok által címzetteknek címzettek vagy intézmények a BT részvényeseivel/kötelezettségeivel kapcsolatban, bármely csatornán, beleértve a elektronikus hírközlési és internetes szolgáltatások;
  • kérelmek/megállapodások/opciók bizonyítása bizonyos szempontok tekintetében kért/megvitatott/elfogadott, többek között a Ön vagy a bank, a megvitatott kérdések rögzítésével, és adott esetben telefonbeszélgetések hangfelvétele vagy adott esetben hangvideó;
  • az Ön véleményének összegyűjtése a szolgáltatások/termékek/alkalmazottak minőségéről BT (szolgáltatásminőség-értékelés);
  • belső (beleértve a statisztikai) elemzéseket is;
  • kockázatellenőrzést végez a bank eljárásain és folyamatain, valamint ellenőrzési vagy vizsgálati tevékenységek végzése;
  • dokumentumok archiválása - mind fizikai, mind elektronikus formában - a dokumentumok biztonság (biztonsági mentés);
  • nyilvántartási és titkársági szolgáltatások nyújtása a címzett levelezés tekintetében bankot és/vagy az általa feladott bankot, valamint a bankot és/vagy az általa küldött futár; 
  • a BT által használt informatikai rendszerek biztonságának biztosítása, valamint azoknak a fizikai tereknek a a bank tevékenységét végzi;
  • csalásmegelőzés

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megadott e-mail-címek feliratkozása vagy leiratkozása a "hírlevél" névvel ellátott űrlapokat/mezőket, amelyek a A BT weboldalait, hogy információkat kapjanak a különböző érdeklődési területekről, a a megfelelő online űrlapokon (előfizetésen) és leiratkozási linkeken keresztül, az előfizetés eredményeként kapott üzenetek tartalmából (leiratkozás).

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a feliratkozás / leiratkozás / a "hírlevelek" közül, amelyekre választ A BT weboldalai nem befolyásolják az Ön döntéseit az Ön adatainak célokra történő feldolgozásával kapcsolatban a létesítményekben vagy a BT honlapján elérhető banki űrlapokon kitöltött hirdetés (az online űrlap az alábbi linken érhető el: https://www.bancatransilvania.ro/gdpr/ csak az Ügyfelek számára érhető el BT a marketinglehetőségek kifejezésére a szerződéses kapcsolattal összefüggésben, amelyet a a bankkal).

c. A látogatóknak kezelt személyes adatok kategóriái A BT weboldalai/közösségi média oldalai

Ha meglátogat egy BT weboldalt , a következő adatkategóriákat gyűjtjük a személyes karakter:

  • cookie-k segítségével feldolgozott adatok;
  • IP-cím;
  • a weboldal eléréséhez használt berendezésekre vonatkozó adatok.

Továbbá, a BT weboldalakon elérhető űrlapokon, amelyeket adott esetben gyűjtünk:

  • azonosító adatok - név, vezetéknév, és bizonyos esetekben személyek beleegyezésével személyazonosító szám;
  • elérhetőségek – e-mail cím és/vagy telefonszám.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a BT weboldalai tartalmazhatnak olyan webhelyekre mutató hivatkozásokat, amelyek irányelvei a személyes adatok titkossága/feldolgozása eltér a BT-től. Azoknak a személyeknek, akik személyes adatokat küldenek ezen weboldalak bármelyikére, tudatában kell lenniük annak, hogy a ezeknek a weboldalaknak a személyes adatai, amelyeket javasoljuk, hogy olvassanak el. BT szabályzat a személyes adatok kezeléséről és védelméről nem vonatkozik a a BT-nek nincs befolyása az adatkezelésre, ha a BT személyes jelleg, amelyet ezeknek a weboldalaknak a szolgáltatói saját céljaikra végeznek és nem vállal felelősséget az ilyen feldolgozásért.

Ha a BT közösségi média oldalait használja, és megjegyzéseket, képeket, véleményeket és / vagy kedveléseket a bejegyzéseinkben, általában feldolgozzuk:

  • a felhasználó neve az adott közösségi média platformon
  • a kifejtett nézetek;
  • beszúrt képeket.

Bizonyos esetekben ez lehetséges – általában a különböző tanácsok/kampányok vagy az Ön észrevételeinek beillesztése, amelyekbe elégedetlenségről számoljon be a BT munkájával vagy kérdésével kapcsolatban a BT munkájával vagy kérdésével kapcsolatban a tevékenységünkről - hogy megkérdezzük Önt, és más információkat nyújtsunk Önnek, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy ön és/vagy az Önhöz intézett helyzet azonosítása, valamint a ez. Általában a következőkről van szó:

  • az erre hivatkozott helyzet részletei;
  • azonosító adatok - általában név, vezetéknév;
  • azonosítók: adott esetben BT ügyfélazonosító (CIF BT), IBAN;
  • Elérhetőségek: általában az Ön e-mail címe és/vagy telefonszáma.

Ha ezeket a személyes adatokat a közösségi platformon belül adja meg nekünk az ebben a szakaszban említett célokra dolgozzuk fel őket. Részére kérjük, ne küldjön nekünk személyes adatokat a a közösségi média platformjainkon nyilvános bejegyzések kerete.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy olyan helyzetekben, amikor olyan képeket szúr be, amelyek egy karakter adatai. személyesen a tiéd vagy másoké, vagy ha más embereket a bank közösségi média oldalain, Ön hozzájárulását fejezi ki ahhoz, hogy ezen adatok bank általi felhasználása, illetve Ön garantálja számunkra, hogy megkapta a azoknak a személyeknek, akikhez ezek az adatok tartoznak.

Végül, de nem utolsósorban tájékoztatjuk Önt arról, hogy minden olyan személyes adat, amelyet a BT közösségi média oldalaiba beillesztett tartalmakat a megfelelő szolgáltatóik is feldolgozzák közösségi média platformokra vonatkoznak, és rájuk a közösségi média ezeket a platformokat. A BT-nek nincs befolyása a személyes adatok amelyeket e platformok szolgáltatói saját céljaikra végeznek, és nem vállalnak semmilyen az ilyen adatkezeléssel kapcsolatos felelősség.

egy. Ki az a BT szórólap?

Bt tájékoztató lehet, ha a bank egységeire a a portfóliójában szereplő weboldalakon vagy a BT szerződéses partnerein keresztül BT termékekre/szolgáltatásokra vonatkozó információkat, Ön kezdeményezte azok szerződéskötését anélkül, hogy ezt a vagy beiratkozott a bank által szervezett különböző kampányokba.

b. Azok a célok, amelyekből a BT kilátások adatait feldolgozzuk

Ha Ön BT tájékoztató, adatait az esettől függően a következő célokból dolgozzuk fel:

  • személyazonosság-ellenőrzés a BT-ügyfél állapotának megerősítése / megtagadása érdekében;
  • cselekvés/ tájékoztatás vagy kérések/áttételek/panaszok megválaszolása bármely személy által a banknak címzett, valamint a hatóságok által címzetteknek címzettek vagy intézmények bármely csatornán, beleértve a kommunikációs szolgáltatásokat is elektronika és internet;
  • kérelmek/megállapodások/opciók bizonyítása bizonyos szempontok tekintetében kért/megvitatott/elfogadott, többek között a Ön vagy a bank, a megvitatott kérdések rögzítésével, és adott esetben telefonbeszélgetések hangfelvétele vagy adott esetben hangvideó;
  • az Ön véleményének összegyűjtése a szolgáltatások/termékek/alkalmazottak minőségéről BT (szolgáltatásminőség-értékelés);
  • belső (beleértve a statisztikai) elemzéseket is;
  • kockázatellenőrzést végez a bank eljárásain és folyamatain, valamint ellenőrzési vagy vizsgálati tevékenységek végzése;
  • dokumentumok archiválása - mind fizikai, mind elektronikus formában - a dokumentumok biztonság (biztonsági mentés);
  • nyilvántartási és titkársági szolgáltatások nyújtása a címzett levelezés tekintetében bankot és/vagy az általa feladott bankot, valamint a bankot és/vagy az általa küldött futár; 
  • a BT által használt informatikai rendszerek biztonságának biztosítása;
  • csalásmegelőzés;
  • azon díjak kiszámítása, amelyekre a munkavállalók bizonyos kategóriái jogosultak.

c. A BT által kezelt személyes adatok kategóriái

Ha Ön BT tájékoztató, adott esetben általában feldolgozzuk Önt:

  • azonosító adatok - név, vezetéknév, és bizonyos esetekben csak hozzájárulással Ön, vagy ha jogos érdeket igazolunk, az Ön személyi azonosító száma (CNP);
  • elérhetőségek – e-mail cím és/vagy telefonszám.

egy. Ki a BT jelöltje?

Ön jelölt a BT-nél elérhető pozíciókra vagy a BT, ha elküldte nekünk, vagy ha megkaptuk önéletrajzát, hogy felhasználhassuk azt a közvetlenül Öntől vagy más személyektől/másokon keresztül, vagy ha önnél van nekünk más módon tájékoztatták arról, hogy érdekli néhány álláshely kitöltése BT/részvétel BT szakmai gyakorlatokon.

b. Célok, amelyekből a BT jelölt adatait kezeljük

Az Ön adatait az esettől függően a következőkre dolgozzuk fel:

  • felvétel a pozíció(k)ra, vagy adott esetben az Ön által igényelt szakmai gyakorlatra a bankon belüli elfoglalása/követése, valamint az ehhez szorosan kapcsolódó célokra tevékenység, mint például:
  • cselekvés/ tájékoztatás vagy kérések/áttételek/panaszok megválaszolása bármely személy által a banknak címzett, valamint a hatóságok által címzetteknek címzettek bármely csatornán, beleértve a kommunikációs szolgáltatásokat is, elektronika és internet;
  • kérelmek/megállapodások/opciók bizonyítása bizonyos szempontok tekintetében kért/megvitatott/elfogadott, többek között a Ön vagy a bank, a megvitatott kérdések rögzítésével, és adott esetben telefonbeszélgetések hangfelvétele vagy adott esetben hangvideó;
  • belső (beleértve a statisztikai) elemzéseket is;
  • kockázatellenőrzést végez a bank eljárásain és folyamatain, valamint ellenőrzési vagy vizsgálati tevékenységek végzése;
  • dokumentumok archiválása - mind fizikai, mind elektronikus formában - a dokumentumok biztonság (biztonsági mentés);
  • nyilvántartási és titkársági szolgáltatások nyújtása a címzett levelezés tekintetében bankot és/vagy az általa feladott bankot, valamint a bankot és/vagy az általa küldött futár; 
  • a BT által használt informatikai rendszerek biztonságának biztosítása;
  • csalásmegelőzés.

Ha csak egy adott állásra / szakmai gyakorlatra jelentkezik, az adatai személyes adatokat a bank csak a toborzási folyamat során dolgozza fel, ezt a bejegyzést /szakmai gyakorlatot, és a befejezés után törlődnek ezt a toborzási folyamatot.

Ha ehelyett úgy dönt, hogy általában kapcsolatba lépnek az üres álláshelyekkel / szakmai gyakorlatokkal kapcsolatban BT-ben, megőrizzük az Ön adatait, és toborzási célokra használjuk fel őket 1 évig, amely az Ön beleegyezésével meghosszabbítható.

A korábbi munkáltatóktól származó referenciák relevánssá válhatnak a felvételi folyamat során, vagy tanároktól. Ha a banknak szüksége lesz rájuk, felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy megkérdezzék hozzájárul ahhoz, hogy ezeket a hivatkozásokat az Ön nevében megszerezze. Abban az esetben, ha nem akarja ehhez való hozzájárulását, ezeket saját maga kell beszereznie. referenciák, ha folytatni szeretné a toborzási folyamatot.

c. A BT-jelölteknek kezelt személyes adatok kategóriái

Általában a következő személyes adatokat dolgozzuk fel a BT jelölteknek, mint általában hogyan tüntetik fel őket a banknak benyújtott / továbbított önéletrajzban:

  • azonosító adatok - név, vezetéknév;
  • életkorát, hogy ellenőrizze, hogy jogosult-e munkavállalóvá válni, vagy adott esetben részt venni bizonyos BT szakmai gyakorlatokon;
  • elérhetőségek - e-mail cím és/vagy telefonszám;
  • a szakmai oktatásra és tapasztalatra vonatkozó adatok;
  • az önéletrajzban szereplő egyéb releváns adatok.

egy. Kik/mikor dolgozzuk fel az Ön adatait BT petíció benyújtójaként?

Ön akkor ilyen személy, ha a BT-hez fordul bármilyen kéréssel, bármely csatornán, függetlenül attól, hogy Ön BT ügyfél, BT alkalmi ügyfél, vagy ha bármely más kategóriába tartozik természetes személyek.

b. Azok a célok, amelyekből a BT petíció benyújtóinak adatait feldolgozzuk

A helyzettől és a bankkal kapcsolatos konkrét minőségtől függően, amikor kérést nyújtunk be Önnek, személyes adatait a következő célokból dolgozzuk fel:

  • személyazonosság-ellenőrzés, többek között a BT ügyfél státuszának megerősítése/megtagadása céljából;
  • cselekvés/ tájékoztatás vagy kérések/áttételek/panaszok megválaszolása bármely személy által a banknak címzett, valamint a hatóságok által címzetteknek címzettek bármely csatornán, beleértve a kommunikációs szolgáltatásokat is, elektronika és internet;
  • kérelmek/megállapodások/opciók bizonyítása bizonyos szempontok tekintetében az Ön által kezdeményezett telefonhívásokban kért/megvitatott/elfogadott a bank által, a megvitatott kérdések rögzítésével és adott esetben a bank hanganyagának rögzítésével telefonhívások;
  • az Ön véleményének összegyűjtése a szolgáltatások/termékek/alkalmazottak minőségéről BT (szolgáltatásminőség-értékelés);
  • kockázatellenőrzést végez a bank eljárásain és folyamatain, valamint ellenőrzési vagy vizsgálati tevékenységek végzése;
  • belső (beleértve a statisztikai) elemzéseket is;
  • dokumentumok archiválása - mind fizikai, mind elektronikus formában - a dokumentumok biztonság (biztonsági mentés);
  • nyilvántartási és titkársági szolgáltatások nyújtása a címzett levelezés tekintetében bankot és/vagy az általa feladott bankot, valamint a bankot és/vagy az általa küldött futár; 
  • a BT által használt informatikai rendszerek biztonságának biztosítása;
  • csalásmegelőzés;
  • azon díjak kiszámítása, amelyekre a munkavállalók bizonyos kategóriái jogosultak.

c. A BT petíció benyújtói által kezelt személyes adatok kategóriái

A rögzítéshez, a beérkezés megerősítéséhez, az elemzéshez, a képlethez és a kérések / értesítések / panaszok, amelyeket Ön hozzánk intéz, a következő adatkategóriákat dolgozzuk fel személyes:

  • azonosító adatok: név, vezetéknév és egyéb adatok ebben a kategóriában, amelyekkel rendelkezünk rendelkezésre bocsátják azokat a személyes adatokat, amelyeket a BT-nek fel kell dolgoznia a a BT-petíció benyújtója azonosítása a bizalmas információk nyilvánosságra hozatalának megakadályozása érdekében (beleértve a személyes adatokat is) azoknak a címzetteknek, akik nem jogosultak rájuk recepció;
  • elérhetőségek: levelezési cím, e-mail cím, telefonszám;
  • a telefonbeszélgetések beszélgetéseiben és felvételeiben (amelyeket a petíció benyújtói vagy bankárjai);
  • adott esetben minden olyan egyéb információ, amelyről a bank tud, és amely a kérelmek elemzéséhez.

egy. Kik/mikor dolgozzuk fel az Ön adatait BT harmadik félként?

Ön az érintettek e kategóriájába tartozik, ha bármely személyes adat a BT ügyfelei, a BT alkalmi ügyfelei, a BT alkalmi ügyfelei hozzák nyilvánosságra/ruházzák át a velünk vagy bármely más személlyel való kapcsolatuk összefüggésében. Az Ön adatai ebben az összefüggésben BT harmadik félként dolgozzuk fel, még akkor is, ha Ön más közvetlen kapcsolatban áll a mi (pl. egy BT hiteligénylő biztosítja számunkra a szerződés adásvételi szerződését az az ingatlan, amelyben eladóként szerepel. Ebben az esetben a jelen szerződésben szereplő adatok feldolgozzuk őket Önnek harmadik fél minőségében, még akkor is, ha Ön valójában BT ügyfél és adatait más célokra dolgozzuk fel, az Ön szerződéses kapcsolatára a bankkal együtt).

Így például az Ön adatait BT-harmadik félként dolgozzuk fel, ha a természetes személyek alábbi kategóriáinak bármelyikébe tartoznak:

  • BT-ügyfél vagy BT-alkalmazott családtagjai – lehetséges, hogy bizonyos helyzetekben az ügyfelek tájékoztatnak bennünket a különösen a hitelkérelem vagy a hitelkérelem vagy a hitelmegállapodás teljesítése.
    Ugyanakkor a BT alkalmazottai valószínűleg a családtagoknak a kapcsolatukkal kapcsolatos különböző összefüggésekben nyújtott velünk való együttműködés (pl. alkalmazottak kiskorú gyermekei, BT alkalmazottak egyéb családtagjai);
  • nem fizető ügyfelek: olyan természetes személyek, akik más pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó és az összegek számlákra történő átutalását elrendelő intézmények BT-nél nyitott ügyfelek (bankközi átutalások, amelyeket más intézmények ügyfelei rendeltek meg, bt ügyfélszámlázóknak történő fizetés) - ezen személyek adatait kell feldolgozni fizetési szolgáltatások nyújtására és jogi kötelezettségeinknek megfelelően;
  • nem ügyfélkifizetések kedvezményezettjei: az a természetes személy, aki egyéb fizetési szolgáltatásokat nyújtó intézmények, amelyek számláira BT Ügyfelek rendelnek átutalások (megrendelt bankközi átutalások más intézmények ügyfeleinek BT-ügyfelek által fizetett)– a személyek e kategóriájának adatait pénzforgalmi szolgáltatások nyújtása a jogi kötelezettségekkel összhangban;
  • a részletekben/magyarázatokban említett fizikai személyek a BT-nek benyújtott/küldött/fogadott fizetési meghagyásos fizetési megbízásban történő fizetés – a kapcsolódó mezők kitöltése magyarázatok / részletek a fizetés kötelező a jogi rendelkezéseknek megfelelően a a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzése. A csökkentés elvével összhangban, hogy a minimális adatot, ezekbe a mezőkbe csak személyes adatokat kell beilleszteni, ahol feltétlenül szükséges, és azaz csak a feltétlenül szükséges adatok;
  • felhatalmazott személyek (a felhatalmazott vagy a számlákra delegált személyek kivételével) a BT-ügyfél nevében műveletek megrendelésére/kezdeményezésére kijelölt személyek – banki vagy nem banki – a BT által kínált csatornákon keresztül (pl. fizetési utasítások telefon);
  • természetes személyek, akiknek az adatait a banki diszpozíció – ha egy BT ügyfél, BT alkalmi ügyfél vagy bármely az a személy, akivel a bank kölcsönhatásba lép, különböző dokumentumokat nyújt be / továbbít a banknak, különböző helyzetekben (pl. bármilyen típusú tanúsítvány vagy dokumentum, amely az aláírók, vagy adott esetben a dokumentumok) a bank ezeket az adatokat úgy dolgozza fel, hogy figyelembe veszi, hogy ezeket az adatokat dokumentumokat, még akkor is, ha előfordulhat, hogy nem kell feldolgozniuk az adatokat egy másik tárolásuktól eltérő formában;
  • személyek, akikkel kapcsolatban a bank információkérést/információkérést kap különböző intézményektől és/vagy hatóságoktól, közjegyzőktől, ügyvédektől, végrehajtók stb.;
  • különböző események vagy társadalmi felelősségvállalási akciók résztvevői a bank által szervezett, amelynek adatai szükségesek számukra az események logisztikájának biztosítása érdekében dolgozunk;
  • azon természetes személyek bármely más kategóriája, amelynek személyes adatai bárki számára elérhetővé teszi őket, akivel kapcsolatba lépünk, vagy aki bármilyen más módon birtokoljuk.

b. Azok a célok, amelyekből a BT harmadik féltől származó adatait feldolgozzuk

Az Ön adatait BT harmadik félként dolgozzuk fel annak a célnak megfelelően, amelyhez a kapcsolat során szükséges. azokkal a személyekkel, akik ezeket nekünk adták, valamint a következő kapcsolódó célokra:

  • adott esetben a BT alkalmazottaival fennálló munkaviszonyok kezelése;
  • kockázatellenőrzést végez a bank eljárásain és folyamatain, valamint ellenőrzési vagy vizsgálati tevékenységek végzése;
  • belső (beleértve a statisztikai) elemzéseket is;
  • dokumentumok archiválása - mind fizikai, mind elektronikus formában - a dokumentumok biztonság (biztonsági mentés);
  • nyilvántartási és titkársági szolgáltatások nyújtása a címzett levelezés tekintetében banknak és/vagy az általa feladott, valamint a banknak végzett futár; 
  • a BT által használt informatikai rendszerek biztonságának biztosítása;
  • csalásmegelőzés.

c. A BT harmadik felek által kezelt személyes adatok kategóriái

A leggyakoribb adatok, amelyeket harmadik feleknek dolgozunk fel a BT-nek, például:

  • azonosító adatok - név, vezetéknév, személyi azonosító szám (CNP);
  • az Ön és a BT-ügyfél vagy alkalmazott közötti kapcsolat, adott esetben;
  • jogi személyen belül betöltött pozíció;
  • aláírás;
  • bármely más adat, amelyet bármely olyan személy bocsátott rendelkezésünkre, akivel munkánk kereteit.

egy. Kik lehetnek azok a személyek, akik a BT-nek kifejezték az adatfeldolgozási lehetőségeket reklámcélokra (adott esetben megállapodás vagy elutasítás)

Most olyan embereknek tekintik őket, akik kifejezték beleegyezésüket, hogy a BT-vel legyenek. kezelt személyes adatok hirdetési célokra az alábbi kategóriák bármelyike az érintettek:

  • BT ügyfelek, BT alkalmi ügyfelek vagy bármely BT harmadik fél, aki ilyen hozzájárulást adott a BT egységekben használt, 2018.03.12-től használt BT dedikált formájáról, valamint a BT honlapján www.bancatransilvania.ro (online űrlap ezen a linken belül: https://www.bancatransilvania.ro/gdpr/ csak a BT ügyfelek) 2018 májusa óta;
  • BT ügyfelek, BT alkalmi ügyfelek vagy bármely harmadik fél, aki kifejezte ilyen hozzájárulását a 2018.03.12. előtt a bank tevékenységében használt formanyomtatványok, amelyek nem időközben módosította /visszavonta ezt a hozzájárulást, sem azt követően, hogy a bank 2018 májusában nyújtotta be ezt a lehetőséget, még saját kezdeményezésére sem.

Jelenleg vannak olyan személyek, akik kijelentették, hogy megtagadják adataik feldolgozását. személyesen hirdetési célokra BT ügyfelek, BT alkalmi ügyfelek vagy bármely BT harmadik fél, aki kezdettől fogva kifejezte, hogy megtagadja adataik e célból történő feldolgozását, valamint a akik, bár eredetileg beleegyeztek abba, hogy adataikat reklámcélokra kezeljék, ezt követően visszavonták ezt a hozzájárulást.

b. Azok a célok, amelyek érdekében feldolgozzuk azoknak az egyéneknek az adatait, akik kifejezték lehetőségeiket a BT-nél adataik reklámcélokra történő feldolgozására vonatkozóan (adott esetben megállapodás vagy elutasítás)

Ha ön hozzájárult ahhoz, hogy adatait hirdetési célokra feldolgozzuk, akkor azokat feldolgozzuk. következőképpen:

  • reklámüzenetek* küldése a megadott hozzájárulásnak megfelelően (hirdetési cél);
  • személyek személyazonosságának ellenőrzése érdekében, hogy megerősítsék/megcáfolják a BT ügyfél;
  • kérelmek/megállapodások/opciók bizonyítása a lehetőségekkel kapcsolatos kérdésekben a megvitatott kérdések rögzítésével és adott esetben a nyilvánosság előtt álló telefonbeszélgetések (a bank vagy Ön kezdeményezte);
  • belső (beleértve a statisztikai) elemzéseket is;
  • dokumentumok archiválása - mind fizikai, mind elektronikus formában - a dokumentumok biztonság (biztonsági mentés);
  • nyilvántartási és titkársági szolgáltatások nyújtása a címzett levelezés tekintetében bankot és/vagy az általa feladott bankot, valamint a bankot és/vagy az általa küldött futár; 
  • a BT által használt informatikai rendszerek biztonságának biztosítása;
  • csalásmegelőzés.

Ha ön a személyes adatok céljaira történő kezelésével kapcsolatban kifejezte elutasítását hirdetési adatait a fenti célokra dolgozzuk fel, kivéve azt, hogy reklámüzenetek továbbításával kapcsolatban.
* A BT tájékoztatni kívánja érdekelt felek a bank által kínált/szervezett termékek/szolgáltatások/események, a BT Pénzügyi Csoporthoz tartozó szervezeteket vagy partnereiket, ami azt jelenti, hogy ezeknek a személyeknek a személyes jellege, ha hozzájárultak ahhoz, hogy üzeneteket kapjanak Reklám.
A marketinglehetőségek kifejezésére/gyűjtésére szolgáló űrlap, amelyet a a BT által jelen van, a bank bármely egységében és a www.bancatransilvania.ro honlapján elérhető, vagy közvetlenül a következő linkre: https://www.bancatransilvania.ro/gdpr/
Az online űrlap csak a BT ügyfelek számára érhető el, és nem csak a kezdeti marketing opciók, hanem néhány korábbi lehetőség módosításához is valamint adott esetben a hozzájárulás visszavonására, hogy reklámüzenetek.

c. A kezelt személyes adatok kategóriái olyan személyek számára, akik A BT hozzájárul adataik reklámcélra történő kezeléséhez, címzettjeikhez és az adatkezelés időtartama

A BT által hirdetési üzenetek továbbítása céljából feldolgozott adatok általában a következők:

  • azonosító adatok: név, vezetéknév;
  • elérhetőségek: telefonszám és/vagy e-mail vagy e-mail cím a reklámüzenetek fogadásában érdekelt személyek, vagy adott esetben a a bank nyilvántartásában az ügyfélkör ismerete céljából nyilatkozott (a kapcsolat végrehajtása) bt ügyfelek esetében;
  • BT ügyfelek esetében: egyéb információk, amelyeket az ügyfelekről tudunk meg a amelyeket BT-szolgáltatásokat/termékeket használnak (pl. tranzakciós adatok, életkor, hely, jövedelemtartomány stb.), amelyet automatikusan tanulmányozunk (profilalkotás), hogy létrehozzuk magunkat véleményt a termékekről/szolgáltatásokról/eseményekről, amelyek megfelelnek ezeknek (reklám testreszabott).

A személyes adatokat a bank hirdetési üzenetek küldése céljából dolgozza fel. a BT-ügyfelekkel fennálló szerződéses kapcsolat megszűnéséig, vagy adott esetben addig a pillanatig, az ilyen üzenetek fogadására vonatkozó hozzájárulásuk visszavonását (az utolsó lehetőség, amely magában foglalja a bármely más kategóriába tartozó emberek, akik nem BT ügyfelek).

Bizonyos esetekben a reklámüzenetek továbbítására a BT szerződést köt a amelyek az érintettek személyes adatait az érintettek nevében és nevében dolgozzák fel, és BT esetében csak a létrehozott reklámüzenetek továbbítására, teljes mértékben összhangban a pontos BT utasításokat, és hogy szoros felügyelete alatt a Bank.

Azok az emberek, akik szeretnének, több kategóriából is kaphatnak hirdetési üzeneteket, többek között felsoroljuk: BT és BT leányvállalatok termékeit és szolgáltatásait, a BT által szervezett eseményeket, a BT termékeihez/szolgáltatásaihoz kapcsolódó partnertermékek/szolgáltatások, vagy BT leányvállalatok és a BT partnerek által szervezett események.

BT-leányvállalatok, amelyek termékeit/szolgáltatásait és eseményeit a az e célból kiválasztott személyeknek küldött reklámüzenetek a következők: a Pénzügyi Csoporton belüli szervezetek BT: BT Mikrofinanszírozás IFN SA ( "BT Mic"), BT Eszköz Management S.A.I. S.A., ( "BTAM"), BT Leasing Transilvania IFN S.A. ("BTL"), BT Direct IFN S.A. ("BTD"), BT Capital Partners S.S.I.F. S.A. ("BTCP"), egyéb szervezetek, amelyek csatlakozzon a BT csoporthoz a jövőben.

A BT és/vagy BT leányvállalatainak azon jelenlegi partnereinek listája, amelyek termékei/szolgáltatásai és az eseményeknek az a célja, hogy népszerűsítsék azokat a reklámüzeneteket, amelyeket olyan személyeknek küldenek, akik 1. tekintetben a következő linken érhető el: https://www.bancatransilvania.ro/parteneri.

Ha úgy döntött, hogy reklámüzeneteket kap a termékekről / szolgáltatásokról a BT leányvállalatai vagy partnerei által kínált/szervezett események, ezek a szervezetek személyes adatokat ezen üzenetek továbbítása céljából, a a Bank felügyelete és koordinációja, és adott esetben vele együtt. Minden lehetséges a személyes adatok BT partnerek /BT leányvállalatok által végzett reklámüzenetek továbbításán kívül vagy azzal párhuzamosan, például a az általuk támogatott termékekkel/szolgáltatásaikkal kapcsolatos szerződések megkötése, ezeknek a partnereknek a személyes adatok adatkezelőiként kell eljárniuk Feldolgozott.

A hirdetési célból megkeresendő megállapodást bármikor visszavonhatja vagy módosíthatja több az adatkezelési hozzájárulás kifejezésére szolgáló formanyomtatványon külön feltüntetve személyes karakter reklámcélokra.
A hozzájárulás visszavonása csak a nem érinti a jelen időpont előtt végzett adatkezelés jogszerűségét, és nem érinti a jelen szerződés időpontja előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Kivonás.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megadott e-mail-címek feliratkozása vagy leiratkozása a "hírlevél" névvel ellátott űrlapokat/mezőket, amelyek a BT weboldalakat, hogy információkat kapjanak a különböző érdeklődési területekről, a a megfelelő online űrlapokon (előfizetésen) és leiratkozási linkeken keresztül, az előfizetés eredményeként kapott üzenetek tartalmából (leiratkozás).
Tájékoztatjuk továbbá, hogy feliratkozás/leiratkozás a BT weboldalain az Ön által választott "hírlevelekre", befolyásolja az adatok befejezett hirdetési célokra történő feldolgozásának lehetőségeit a létesítményekben vagy a BT honlapján elérhető banki űrlapokon.

Főszabály szerint azon érintettek személyes adatai, akiknek az adatait feldolgozzuk, közvetlenül tőlük gyűjtjük, különböző alkalmakkor és módokon, például:

  • a BT-vel fennálló üzleti kapcsolat létrehozásakor és időtartama alatt;
  • a bank által kínált termékekre/szolgáltatásokra vonatkozó szerződések megkötése és teljesítése alkalmával saját neve vagy harmadik felek számára;
  • a BT honlapján elérhető űrlapok kitöltésével, a BT tulajdonában lévő egyéb weboldalakon bank vagy a Csoport más szervezetei;
  • a BT által az egységeiben szervezett különböző versenyekre/kampányokra való regisztrációval/azokon való részvétellel, a BT honlapján vagy a bank közösségi média platformokon található oldalain;
  • amikor tájékoztatást kérnek tőlünk / panaszokat / panaszokat kapunk a a bank, az e-mail címeken, a bank oldalain a szocializáció vagy letrically KAPOTT BT egységekben;
  • a bankban elérhető pozíciók igénylésekor (online, önéletrajzok küldése/benyújtása a BT egységeket vagy különböző e-mail címeket, karrier vásárokon vagy más események);
  • a BT weboldalainak/közösségi média platformjainak meglátogatásakor.

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor az adatokat más forrásokból gyűjtik, például:

  • más ügyfelektől, természetes vagy jogi személyektől, számlatulajdonosoktól, olyan helyzetekben, mint például, de korlátozódik: más Ügyfelek felhatalmazása a banknál nyitott számláikon, szerződéskötés a bank egyes termékeit / szolgáltatásait egy ügyfél egy másik Ügyfél nevében, aki engedélyezte e tekintetben a BT vállalati ügyfeleinek minősülő munkáltatók által kötött szerződések banki termékek/szolgáltatások alkalmazottaik számára/nevében (pl. étkezési utalványok, a bérjövedelem beszedése a BT-nél nyitott számlákon, vezetői garancia számlák stb.);
  • a kifizetőktől - természetes vagy jogi személyektől, függetlenül attól, hogy ügyfelek-e vagy sem BT - abban az összefüggésben, amelyben átutalják / befizetik az összegeket az egyes ügyfelek számláin fizikai/jogi számlatulajdonosok;
  • hatóságoktól vagy intézményektől (pl. bíróságoktól, ügyészségektől, végrehajtóktól) bíróság, bnr, ANPC, ANSPDCP stb.), közjegyzők, ügyvédek abban az összefüggésben, amelyben panaszokat vagy kérelmeket nyújt be;
  • Transfondtól, SWIFT-től, nemzetközi fizetési szervezetektől stb.;
  • olyan hitelintézetektől, amelyekkel a Banca Transilvania S.A. egyesült (Volksbank Romania S.A. és Bancpost S.A.);
  • partnerbankoktól és levelezőbankoktól, bankoktól vagy pénzügyi intézményektől szindikált hitelek résztvevői;
  • nemzetközi fizetési szervezetektől;
  • a Banca Transilvania Pénzügyi Csoport más szervezeteitől stb.;
  • közforrásokból, valamint, de nem kizárólagosan: a cégnyilvántartás, a Nemzeti Mobil Reklám, Kataszteri és Ingatlanhirdetési Hivatal, portál bíróságok, hivatalos közlöny, közösségi média, internet stb.;
  • olyan nyilvántartásokból, mint a Credit Bureau, a Központi Hitelkockázat, ha van ilyen a velük való konzultáció konkrét és jogszerű jogalapja és célja;
  • magánadatbázis-szolgáltatóktól – például olyan szervezetektől, amelyek felhatalmazást kaptak arra, hogy adatbázisokat kezeljenek a a terrorcselekmények finanszírozásával vádolt személyek és a politikai kitettséggel rendelkezők;
  • a BT Financial Group szervezeteitől meghatározott célokra történő felhasználásra, és főszabály szerint az általa végzett közös gazdasági tevékenység megfelelő lebonyolítására vonatkozó jogszerű a BT-csoport többi szervezetével együtt, valamint a kapcsolódó jogi követelmények teljesítéséhez a BT Financial Group összevont alapú felügyelete;
  • a bank szerződéses partnereitől különböző területeken
  • adósságbehajtó/követelésbehajtó cégektől (pl. megismerhetjük a az adósságbehajtási tevékenységben minket támogató cégek ügyfeleinek elérhetősége, adatokat, amelyeket az utóbbiak a velük vagy a velük való interakciójuk alapján szereznek be, vagy a hozzájuk közel álló személyek);
  • értékbecslő cégektől;
  • biztosítótársaságoktól;
  • nyugdíj- és befektetési alapok alapkezelő társaságaitól;
  • a Depozitarul Central S.A.-tól, a bank részvényeseinek adatai esetén;
  • bármely más természetes vagy jogi személytől, aki panaszt / adatokat tartalmazó kéréseket küld nekünk személyes adatokat (pl. olyan személyeket, akik arról értesítenek bennünket, hogy egyes BT-ügyfelek már nem rendelkeznek ugyanazokkal az adatokkal a bank nyilvántartásában bejelentett kapcsolatfelvétel).

A BT által a személyes adatok feldolgozásának indokai, adott esetben a következők lehetnek:

  • az adatok feldolgozásának szükségessége egy olyan feladat elvégzéséhez, amely érdeklődést szolgál a nyilvánosság;
  • a bank jogi kötelezettsége;
  • az érintettel kötött szerződések megkötése/végrehajtása;
  • a bank és/vagy harmadik felek jogos érdeke;
  • az érintettek hozzájárulása.

Kivéve, ha a személyes adatokat hozzájárulás alapján dolgozzák fel az érintettek, és bizonyos esetekben, amikor a jogos érdek az adatkezelésen alapul, ha az egyének megtagadják, hogy adataikat a BT feldolgozza, lehetetlenné teszi a a kért szolgáltatások vagy kéréseik teljesítése.

A Bank ügyfeleinek és adott esetben más személykategóriáknak a személyes adatai a jelen Szabályzatban említett célzottakat a BT nyilvánosságra hozza, vagy adott esetben átruházza a a GDPR elveinek való megfelelés, a helyzettől függő alkalmazandó jogalapok alapján, és csak olyan feltételek mellett, amelyek biztosítják az adatok teljes körű bizalmas kezelését és biztonságát, a címzettek, például, de nem kizárólagosan:

  • más ügyfelek, akiknek joguk van és ismerniük kell őket;
  • a BT Pénzügyi Csoporton belüli szervezetek;
  • áthelyezettek;
  • a bank által a fejlesztés során igénybe vett szerződéses partnerek (szolgáltatók) banki tevékenységét, valamint, de nem kizárólagosan: informatikai szolgáltatások (karbantartás, fejlesztés) szoftver), archiválás fizikai és / vagy elektronikus formában, futár, audit, kiadással kapcsolatos szolgáltatások platformokra való beiratkozásuk, piackutatás/tanulmányok, átviteli a reklámüzenetek, a forgalom és a felhasználói viselkedés nyomon követése online eszközök, marketingszolgáltatások a közösségi média erőforrásain keresztül stb.);
  • bankközi fizetésfeldolgozó vállalatok és tranzakciós információk továbbítása (pl. Transfond SA, Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication- SWIFT);
  • a bank partnerei különböző területeken, akiknek termékeit / szolgáltatásait / eseményeit népszerűsíthetjük BT ügyfelek a beleegyezésük alapján. A bank partnereinek frissített listája itt találod: https://www.bancatransilvania.ro/parteneri;
  • nemzetközi fizetési szervezetek (pl. Visa, Mastercard);
  • fizetési feldolgozók;
  • fizetési és kommunikációs rendszerekben/rendszerekben részt vevő pénzügyi-banki szervezetek bankközi, például SWIFT, SEPA, ReGIS, pénzügyi és banki intézmények, amelyeknek megerősítjük, vagy kérjük őket, hogy erősítsék meg azokat az aláírásokat és/vagy bizonyos információkat, amelyek a hitelképességi nyilatkozatok, bankgarancialevelek, a Bank ügyfelei által kibocsátott egyéb címek üzleti partnereik, más szervezetek (például bankok vagy intézmények) javára pénzügyi banki tevékenység) a portfóliók elidegenítésével vagy szerkezetátalakítási műveleteivel összefüggésben, a Banknak az Ügyfelekkel fennálló jogviszonyon alapuló követelései és/vagy egyéb jogai;
  • partnerbankok és levelezőbankok, bankok vagy pénzügyi intézmények, amelyek részt vesznek a szindikált kreditek;
  • hatóságok és intézmények, mint például, de nem kizárólagosan: a Román Nemzeti Bank (NBR), Nemzeti Költségvetési Hivatal (ANAF)*, Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Minisztérium, Minisztérium Közigazgatás és Belügyminisztérium, Nemzeti PénzmosásMegelőzési és Bűnmegelőzési Hivatal (ONPCSB) **, Nemzeti Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Ügynökség (ANCPI), Nemzeti Nyilvántartás mobilhirdetés (RNPM), pénzügyi felügyeleti hatóság (FSA), ideértve a ebben az esetben területi egységeik;
  • különböző típusú hitel-/betéti termékeket garantáló vállalatok (alapok) (pl. FNGCIMM, FGDB stb.);
  • közjegyzők, ügyvédek, bírósági végrehajtók;
  • Központi hitelkockázat***;
  • Hiteliroda és a Hitelirodai Rendszer résztvevői****;
  • biztosítóintézetek;
  • értékbecslő társaságok;
  • a behajtó cégek a bank lejárt tartozásait /követeléseit;
  • nyugdíj- és befektetési alapok olyan gazdálkodóinak alapkezelő társaságai, amelyeknek a Bank pénzügyi és banki szolgáltatások kiszervezett nyújtása;
  • bankok vagy állami hatóságok, többek között az Európai Gazdasági Térségen kívül is - a gyors nemzetközi transzferek esetén vagy a a fatca- és CRS-jogszabályok alkalmazásának célja;
  • közösségi média platformok szolgáltatói.

*Az adóeljárásról szóló törvény (207/2015. sz. törvény) rendelkezései szerint intézményként hitel, BT a jogi kötelezettsége, hogy kommunikálni naponta a központi adóhatóság - A.N.A.F.- lista természetes, jogi személyek vagy bármely más, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely vagy zárszámadási számlákat, valamint az aláírási joggal rendelkező személyek azonosító adatait a velük megnyitott számlák esetében a széfeket bérlők listája, valamint a a bérleti szerződés megszűnése. Az A.N.A.F. ezeket az adatokat közölheti az adóhatósággal helyi vagy más központi és helyi hatóságoknak, a törvénynek megfelelően.

**Ha a BT által a BT által továbbított adatok a Pénzmosás Megelőzésének és Leküzdésének Nemzeti Hivatalának személyes jellegét, a Nr. törvény. az ANRE elnökének a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és leküzdéséről szóló 129/2019. sz. rendelete, valamint egyes normatív aktusok módosítására és befejezésére vonatkozóan azokat egyidejűleg kell továbbítani, és ugyanabban a formátumban és az A.N.A.F.

A bank jogi kötelezettsége, hogy jelentse a Központi Hitelkockázati Hivatalnak (CRC) a hitelkockázatot minden olyan hitelfelvevő számára, aki megfelel a jelentendő feltételnek (beleértve a adós, természetes személy vagy nem banki jogi személy azonosítása, valamint a lejben és devizában, amelyen keresztül a Bank kockázatot jelent az adóssal szemben), illetve egyéni kockázatot regisztráltak ellene, valamint a kártyacsalásokra vonatkozó információkat Alapít.
A banknak jogos érdeke, hogy jelentést tegyen a Hitelirodai Rendszerben, amely más résztvevők (főként hitelintézetek és pénzügyi intézmények) nem banki) azon adósok személyes adatai, akik késedelmet tapasztalnak a kölcsön kifizetésében a legalább 30 nappal az érintettek előzetes értesítését követően, legalább 15 napokkal a bejelentés időpontja előtt.

Ha ez szükséges a szerződésekkel kötött szerződések tárgyainak teljesítéséhez BT ügyfelek vagy BT Casual ügyfelek, és csak bizonyos helyzetekben vagy garanciális megfelelő módon a bank az adott esetben személyes adatokat külföldre továbbít, ideértve a azok az államok, amelyek nem biztosítanak számukra megfelelő szintű védelmet. államok, amelyek nem biztosítják a megfelelő védelmet élveznek az Európai Unión/Európai Gazdasági Térségen kívüli államok, kivéve a azok az államok, amelyek számára az Európai Bizottság elismerte a megfelelő szintű védelmet, nevezetesen: Andorra, Argentína, Kanada (csak kereskedelmi hatóságok), Svájc, Feröer-szigetek, Guernsey, Izrael, Sziget Man, Jersey, Új-Zéland, Uruguay, Japán, USA – csak a védelem határain belül az EU-USA adatvédelmi pajzs által biztosított ( amennyiben ellenkezőleg nem hoznak határozatot ezen államok bármelyike tekintetében).

Ha a BT Clients vagy a BT Casual Customers tranzakciókat rendel a bankon keresztül a amelyeknek a kifizetések kedvezményezettjei olyan államokban találhatók, amelyek nem biztosítják a személyes adatokra történő adattovábbítás ezen államokba a az általános adatvédelmi rendeletnek a következőkre vonatkozó rendelkezéseit: a bank és az Ügyfél közötti szerződés teljesítéséhez vagy az intézkedések alkalmazásához szükséges szerződés előtti elfogadást követően ügyfele kérésére, adott esetben, az átruházás, amely a szerződés megkötése vagy a személy érdekében kötött szerződés teljesítése Érdekelt.
Amennyiben személyes adatokat kell továbbítani országokba harmadik felek/nemzetközi szervezetek és egyéb körülmények között a Bank e tekintetben csak akkor járhat el, ha az ilyen átruházások tekintetében jogszerűen előírt garanciák.

Bizonyos körülmények között csak a GDPR rendelkezéseinek teljesítésével, a banki tevékenységen belül bt által végzett automatizált döntéshozatali folyamatokat alkalmaznak, többek között a néhány profilt. Ezek a bankok által adott esetben hozott döntések, amelyek egy tényező beavatkozásával vagy anélkül és/vagy az érintetteket hasonló módon, egymással hátrányosan érinthetik, jelentős intézkedés.

Az ilyen helyzetek, amelyeket példaként mutatnak be, a következők:

  • az ügyfél-átvilágítási intézkedések alkalmazására a megelőzés és a pénzmosást és a terrorizmus finanszírozását, az ellenőrzéseket adatbázisokban végzik el a a terrorizmus finanszírozásával vádolt személyek, vagy adott esetben magas kockázatú személyek csalást, és ha az Ügyfeleket ezekben a nyilvántartásokban regisztrálják, a bank fenntartja magának a jogot, hogy megtagadni a velük fennálló üzleti kapcsolat létesítését vagy a szerződéses kapcsolat megszüntetését;
  • a BT-ügyfelek és az alkalmi ügyfelek csalásokkal szembeni védelme, valamint a a bank megfelelően teljesíti ügyfél-átvilágítási kötelezettségeit, ellenőrzi a ügyleteik során, és ha gyanús tranzakciókat (például szokatlan kifizetéseket, mint gyakoriság, érték, beleértve a számlatulajdonosok által bejelentett pénzeszközök forrását is vagy az üzleti kapcsolat céljára és jellegére, a különböző településekről kezdeményezett ügyletekre, rövid időintervallumokat, amelyek nem tették lehetővé az e helyszínek közötti mozgást), tranzakciók, számlakártyák blokkolására irányuló intézkedések, amelyek kizárólag automatikus bázisok;
  • a jogszabályi rendelkezések szerint a hiteltermékek nyújtását a a kérelmezők bizonyos fokú eladósodottsága. Annak meghatározására, hogy a jogosultság hitelterméket kötnek az eladósodás mértékéhez viszonyítva, azt a automatikus kritériumok alapján, kezdve a bevételi és kiadási szinttől, amelyet nyilvántartásba veszi a kérelmezőt;
  • a teljesítés teljesítésére vonatkozó jogosultsági feltételek teljesítésének objektív ellenőrzése céljából és adott esetben a kérelmező által a BT-hez benyújtott hitelkérelem elemzése, eseteket a bank pontozási alkalmazásával fogják használni, amely elemzi a hitelkérelem, a hitelkérelméből származó információk, amelyek a hitelfelvétel saját nyilvántartásaiban bankot és/vagy a Credit Bureau S.A. bankját és/vagy a Credit Bureau S.A.-t, és olyan pontszámot bocsát ki, amely meghatározza a és annak valószínűsége, hogy a részleteket a jövőben időben kifizetik. A kiadott pontszám hozzáadódik a kérelmező helyzetének egyéb ellenőrzésének eredménye, amelyet a munkavállalók elemeznek a banknak annak megállapítására, hogy a bank által meghatározott jogosultsági feltételek belső szabályzatok. A hitelkérelem jóváhagyásáról vagy elutasításáról szóló végső határozat a Bank alkalmazottai által végzett elemzés alapján azonban (emberi beavatkozás);
  • amennyiben a BT ügyfelei a hozzájárulásukat fejezték ki az adataikhoz rendelt űrlaphoz az üzenetek továbbítása céljából reklámcélokra feldolgozandó személyes adatok testreszabott, különböző kritériumok alapján készült profilon alapulnak, mint például, de de nem korlátozódik a tranzakciókra, az életkorra, a helyszínre, a jövedelemtartományra vonatkozó adatokra, amelyeket a bank automatikusan tanulmányozzák, hogy véleményt kapjanak a termékek/szolgáltatások/események, amelyek megfelelnek az ügyfeleknek. Bizonyos esetekben ez a profil csak egy bizonyos termék /szolgáltatás promócióját határozza meg a meghatározott személyek számára a profil feltételeinek való megfelelésként, és máskor azt eredményezi, hogy csak azok az emberek, akik megfelelnek a a profilkritériumoknak képesnek kell lenniük arra, hogy bizonyos promóciós ajánlatokra szerződjenek/részesülhessenek.

A bank által az ügyfél tudomása céljából kezelt személyes adatok a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzése, ideértve a a banknál nyitott számlákon keresztül végrehajtott tranzakciók tekintetében a bank a az Ügyféllel, természetes személlyel vagy személlyel fennálló üzleti kapcsolat megszűnésének napjától számított legalább 5 év jogi számlatulajdonos, a feladatban megállapított törvényes megőrzési időszaknak megfelelően Bank.

Továbbá, ha az üzleti kapcsolat nem nyitott, az adatok a kérelem tartalmát bt szinten az elutasítás időpontjától számított legalább 5 évig tárolják a banknak, hogy létrehozza ezt a szerződéses kapcsolatot.

A hitelkérelembesorolásban kitöltött személyes adatokat a BT nyilvántartások a hitelkérelem aláírásától számított 3 évig, ha amelyet elutasítanak, illetve 5 évig a jóváírt ügyfél bankjával fennálló üzleti kapcsolat megszűnésének időpontja, ha az hitelmegállapodást köt a hitelkérelem jóváhagyását követően.
Ami a a BT hitelirodai rendszerben végzett tevékenysége során kezelt adatokra vonatkozik, ezen intézmény szintjén tárolják őket, és közlik az Idő résztvevőivel Az utolsó frissítés időpontjától számított 4 év, kivéve a kérelmezők adatait hitel, amely lemondott a hitelkérelemről, vagy nem kapott hitelt, amely 6 hónapig tárolják és közlik a résztvevőkkel.

Személyes adatok, amelyek tekintetében a BT jogi kötelezettsége, hogy jelentést tegyen a Központi Kockázati Hivatalnak A hitel (CRC) a CRC nyilvántartásában 7 évig kerül a regisztráció időpontja.
Hozzájárulás alapján kezelt adatok esetében az érintetteket reklámüzenetek továbbítása céljából, azokat a bankkal fennálló üzleti/szerződéses kapcsolat megszűnéséig, vagy adott esetben a ezt a megállapodást.

Annak bizonyítására, hogy panaszok/ panaszok / kérelmek érkeztek információkat/intézkedéseket , és hogy a rájuk adott válaszokat megfogalmazták és benyújtották, az ezekkel a petíciókkal kapcsolatosakat a BT nyilvántartásában (a személyes adatokkal együtt) mind papíron, mind elektronikus formában, a bt-ügyfelek számára, illetve olyan időtartamra, amely ahhoz szükséges, hogy (válaszadás/információszolgáltatás), valamint 3 év a törvényi elévülési idő, ha az adatok nem a BT ügyfeleihez tartoznak.

A BT-jelöltek által kezelt személyes adatokat mindaddig megőrizzük, amíg a rendelkezésre álló pozícióra vonatkozó felvételi folyamat végét, vagy ha a jelölteket érdeklődést mutatott az iránt, hogy több, nekik megfelelő pozícióban is kapcsolatba lépjenek velük, az önéletrajzokban szereplő adatok és egyéb dokumentumokat, amelyeket e célból a BT rendelkezésére bocsátottak, legfeljebb 1 éves időtartamra szól, ha ez idő alatt nem kérik azok törlését a A bank nyilvántartása. Ez az időszak a jelölt beleegyezésével meghosszabbítható.

A videomegfigyelő rendszeren keresztül nyert adatok tárolásának időtartama arányos az adatok kezelésének céljával, azaz nem meghaladja a 30 napot, az az időszak, amely után a nyilvántartásokat eljárás szerint törölték automatikus, abban a sorrendben, ahogyan azokat nyilvántartásba vették. Biztonsági esemény bekövetkezése esetén (ideértve a személyes adatok megsértését is), a megőrzési idő az érintett filmezett anyag a vizsgálathoz szükséges időtől függően meghaladhatja a normál tartományt További biztonsági incidens.

A BT által más meghatározott célokra kezelt egyéb személyes adatokat a azon célok teljesítéséhez szükséges időszak, amelyre azokat beszedték, és amelyekért beszedhetők nem túlzott határidőket állapítanak meg, amelyeket a területen alkalmazandó jogi kötelezettségeknek megfelelően határoztak meg, ideértve a nem korlátozódik az archiválási rendelkezésekre.

Minden érintett számára biztosított a GDPR által biztosított jogok gyakorlása, nevezetesen:

  • hozzáférési jog: az érintettek a BT-től megerősítést kaphatnak arról, hogy személyes adatokat, valamint az adatkezelés sajátosságaira vonatkozó információkat, mint lenne: a kezelt személyes adatok célja, kategóriái, az adatok címzettjei, az adatok megőrzésének időtartama, a helyesbítéshez, törléshez vagy a feldolgozás korlátozása. Ez a jog lehetővé teszi az érintettek számára, hogy másolatot kapjanak a a kezelt személyes adatok, valamint a további másolatok térítés ellenében;
  • az adatok helyesbítéséhez való jog: az érintettek kérhetik a BT-től, hogy módosítja a rájuk vonatkozó téves adatokat, vagy adott esetben kiegészíti a hiányos;
  • A törléshez való jog: az érintettek kérhetik adataik törlését a személyes karakter, ha:
    • már nincs rájuk szükség abból a célból, amelyre összegyűjtöttük őket, és feldolgozzuk;
    • a személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulását visszavonták, és a BT más okokból már nem tudja feldolgozni azokat;
    • a személyes adatokat törvényellenesen kezelik;
    • a személyes adatokat a vonatkozó jogszabályokkal összhangban törölni kell;
  • a hozzájárulás visszavonásához való jog: az érintettek visszavonhatják bármikor hozzájárul a kezelt személyes adatok kezeléséhez, beleegyezését. A hozzájárulás visszavonása nem érinti az elvégzett adatkezelés jogszerűségét Ezt megelőzően.
  • tiltakozáshoz való jog: az érintettek bármikor tiltakozhatnak az adatkezelés ellen a marketing célú, valamint a BT jogos érdekén alapuló adatkezelés, olyan okokból, sajátos helyzetükhöz kapcsolódnak;
  • az adatkezelés korlátozásához való jog: az érintettek kérhetik korlátozzák személyes adataik feldolgozását, ha:
    • vitatja a személyes adatok helyességét, olyan időtartamra, amely lehetővé teszi számunkra, hogy ellenőrzi a szóban forgó adatok pontosságát;
    • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését személyesen, ehelyett a használatuk korlátozását kérik;
    • az adatokra már nincs szükség az adatkezelésünkhöz, de az érintett bírósági eljárás;
    •  ha az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen, az adatkezelést amelyben bebizonyosodott, hogy a BT mint üzemeltető jogos jogai elsőbbséget élveznek-e a az érintett jogai.
  • az adathordozhatósághoz való jog: az érintettek kérhetik, hogy a törvény feltételeinek, hogy a bank bizonyos személyes adatokat strukturált, gyakran használt és géppel olvasható. Ha az emberek a BT továbbíthatja ezeket az adatokat egy másik szervezetnek, amennyiben lehetséges, a műszakilag.
  • az a jog, hogy panaszt nyújtson be a Nemzeti Adatkezelési Felügyeleti Hatósághoz Személyes adatok: az érintetteknek jogukban áll panaszt benyújtani a Nemzeti SzemélyesAdat-kezelő Felügyeleti Hatóságnál abban az esetben, ha akik úgy vélik, hogy jogaikat megsértették: Nemzeti Felügyeleti Hatóság Személyes adatok feldolgozása, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 1. szektor, tőkehal postai 010336 Bukarest, Románia anspdcp@dataprotection.ro
    E jogok gyakorlásához a) pontban a) és g) pontban, vagy a fenti a) pontban szereplő adatkezeléssel kapcsolatos bt által készített személyes karaktert, az érintettek használhatják a BT által készített a BT által kijelölt adatvédelmi tisztviselőnek, a kérelem megküldésével:
    • postai úton, a mun-i címen. Kolozsvár, str. G. Bariţiu, nr. 8, jud. Kolozsvár, a "védelmi tisztviselő figyelmébe" emlegetve
    • az e-mail címen dpo@btrl.ro.

A BT kidolgozza a szabványok és politikák belső keretét a személyes adatok biztonságának megőrzése érdekében. Ezeket rendszeresen frissítik, hogy megfeleljenek a Bankra vonatkozó előírásoknak és a legmagasabb szintű szabványoknak a területen.

Konkrétan és a törvénynek megfelelően a Bank megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket (politikákat és eljárásokat, IT-biztonságot stb.) fogad el és alkalmaz a személyes adatok bizalmas jellegének és integritásának, valamint feldolgozásának módja érdekében.
A BT alkalmazottai kötelesek megőrizni a titoktartást, és nem hozhatják nyilvánosságra jogellenesen az általuk munkájuk során feldolgozott személyes adatokat.
A Bank biztosítja, hogy a személyes adatokhoz hozzáférő és a BT által felhatalmazott személyként eljáró szerződéses partnerei a jogszabályi rendelkezésekkel összhangban szerződéses kötelezettségeket rójanak rájuk, és ellenőrizzék, hogy megfelelnek-e az általuk vállalt kötelezettségeknek.
A bank meghatalmazottjaként eljáró szerződéses partnerek a személyes adatokat a bank nevében és javára dolgozzák fel, csak a tőle kapott utasításoknak megfelelően, és csak a biztonsági és titoktartási követelményeknek megfelelően, a megadott határokon belül.
Garantáljuk, hogy a BT nem adja el a meglátogatott személyektől gyűjtött személyes adatokat, és hogy ezeket az adatokat csak azoknak adja tovább, akik jogosultak megismerni azokat, a jogilag megállapított elveknek és kötelezettségeknek megfelelően.

Ezt a szabályzatot rendszeresen felülvizsgálják az érintettek jogainak biztosítása, valamint a személyes adatok feldolgozásának és védelmének módjainak javítása érdekében.